Aποκλεισμός στα πέναλτι (4-5,1-1 κ.δ) για την Κ15 από τον Πανσερραϊκό (video)

27.04.2024 Αναγνώστηκε 1182 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Δεν κατάφερε ο ΠΑΣ Γιάννινα να περάσει στην επόμενη φάση των μπαράζ και να διεκδικήσει την είσοδο στo Final Four του πρωταθλήματος υποδομών Κ15 της Super League 1, καθώς ηττήθηκε στα πέναλτι με 4-5 από τον Πανσερραϊκό, με σκορ 1-1 έληξε η κανονική διάρκεια.

 

Aποκλεισμός στα πέναλτι (4-5,1-1 κ.δ) για την Κ15 από τον Πανσερραϊκό (video)
Γιωτίτσας
Νίκος Γιωτίτσας

Μπορεί οι νεαροί παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα να μην κατάφεραν τελικά να ζήσουν το όνειρό τους με μια συμμετοχή σε Final Four, ωστόσο η φετινή πορεία της Κ15 κρίνεται άκρως πετυχημένη. Η ομάδα του Ράπτη έκανε μια εξαιρετική σεζόν κάτι που επιβεβαιώνει η κατάκτηση της δεύτερης θέσης στις δύο πρώτες φάσεις του πρωταθλήματος, πίσω από τον ανίκητο ΠΑΟΚ. Ο Πανσερραϊκός θα αντιμετωπίσει μετά το Πάσχα τον Άρη εκτός έδρας για μία θέση στα τελικά του πρωταθλήματος.

Η κανονική διάρκεια του αγώνα ολοκληρώθηκε με τις δυο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλε με 1-1 με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στα πέναλτι.

Στο 7’ ο ΠΑΣ είχε μια φάση με τον Κλήμη και στο 24’ ο Τσίτσιος έφυγε από δεξιά, γύρισε παράλληλα στον επερχόμενο Παπαπέτρο κι εκείνος με πλασέ έκανε το 1-0. Ο ΠΑΣ ήταν καλύτερος και στην επανάληψη, έχασε ευκαιρίες, είχε ένα δοκάρι αλλά η μπάλα τον τιμώρησε με τον Πανσερραϊκό να σκοράρει στη μεγάλη ευκαιρία που δημιούργησε.

Στο 48’ ο Μούμτσιος αστόχησε με κεφαλιά και στα επόμενα λεπτά ο τερματοφύλακας Βαγιωνάς είπε όχι σε τετ ατετ του Κλήμη και σουτ του Ιωαννίδη.Ο ΠΑΣ συνέχισε να πιέζει αλλά κόντρα στη ροή του ματς, οι Σερραίοι ισοφάρισαν σε 1-1 στο 72’ όταν μετά από λάθος συνεννόηση τερματοφύλακα και αμυντικού, ο Τάφας έκλεψε την μπάλα και με ψύχραιμο σουτ ισοφάρισε σε 1-1.

Ο ΠΑΣ είχε δοκάρι στο 77’ με κεφαλιά του Χρήστου ύστερα από εκτέλεση κορνερ.

Τα ματς των Κ15 είναι  διάρκειας ογδόντα λεπτών, οπότε ο ΠΑΣ δεν είχε πολύ χρόνο στη διάθεσή του να σκοράρει εκ νέου.

Η διαδικασία των πέναλτι

Στη διαδικασία αυτή, οι Μανουσαρίδης και Ντρης έστειλαν την μπάλα δοκάρι και άουτ, ο Καραμίχος απέκρουσε το πέναλτι του Σαββίδη και ο Πανσερραϊκός πήρε τη νίκη πρόκριση με 4-5 στα πέναλτι.

Στο πρώτο πέναλτι για τον ΠΑΣ ευστόχησε ο Κλήμης και ο Πέτσης έκανε το 1-1. Οι Γιαννιώτες με τον Παυλόπουλο έκαναν το 2-1 και ο Μούμτσιος δεν λάθεψε για το 2-2.

Στο τρίτο πέναλτι για τον ΠΑΣ ο Μανουσαρίδης έστειλε τη μπάλα δοκάρι και έξω, ενώ ο Σιδηρόπουλος έκανε το 2-3. Ο Τσιάστας ευστόχησε στο επόμενο για το 3-3 και ο Καραμίχος απέκρουσε το πέναλτι του Σαββίδη.

Ο Χρήστου έκανε το 4-3 για τον ΠΑΣ και ο Τσιλιγγίρης ισοφάρισε σε 4-4 στο πέμπτο πέναλτι για τους Σερραίους.

Στο επόμενο κρίσιμο πέναλτι ο Ντρης έστειλε τη μπάλα αουτ και με εύστοχη εκτέλεση ο Κωνσταντινίδης έκανε το 4-5 για την ομάδα του και την έστειλε στο μπαράζ με τον Άρη.

Οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν την πρόκριση με συγγενείς και φίλους, ενώ και οι παίκτες του ΠΑΣ χειροκροτήθηκαν από τους φιλάθλους.

Διαιτησία: Τσιώρης (Αθανασίου- Μέκιος)

ΠΑΣ Γιάννινα: Καραμίχος, Μπάκος, Σίντος, Χρήστου, Μακρής, Πουλόπουλος, Κλήμης, Μανουσαρίδης, Παπαπέτρος (41’ Ντρης), Ιωαννίδης (70’ Μαυρίδης), Τσίτσιος (75’ Τσιάστας).

Πανσερραϊκός: Βαγιωνάς, Σιδηρόπουλος, Κουρτίδης (72’ Γκουντενούδης), Πέτσος, Μόμτσιος, Σκερλετίδης (41’ Τάφα), Καλπακίδης, Κωνσταντινίδης, Σαββίδης, Ζαφειριάδης, Τσιλιγγίρης.

 

Σχολιασμος