Ανατροπή παραμονής, Πέραμα - Νεοχωρόπουλο 1-2 (video)

13.03.2024 Αναγνώστηκε 1065 φορές #Eρασιτεχνικό Ποδόσφαιρο

Μεγάλη νίκη και μάλιστα με ανατροπή του σκορ πήρε το Νεοχωρόπουλο στο «Γεώργιος Πρίσκας» καθώς επικράτησε 1-2 του Περάματος και πέτυχε ένα σπουδαίο διπλό παραμονής καθώς ανέβηκε στην 10η θέση με 25 βαθμούς προσπερνώντας βαθμολογικά την Προοδευτική.

Ανατροπή παραμονής, Πέραμα - Νεοχωρόπουλο 1-2 (video)
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

Το ματς ήταν ένα σπουδαίο ντέρμπι παραμονής και παρά τον δύσκολο αγωνιστικό χώρο είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός ντέρμπι καθώς οι δύο ομάδες έβγαλαν πάθος και ένταση στο παιχνίδι τους. Το πρώτο τέταρτο του αγώνα ανήκε ολοκληρωτικά στο Πέραμα, όμως η συνέχεια ανήκε στο Νεοχωρόπουλο που κατάφερε να γυρίσει το ματς και να πάρει ένα πολύτιμο τρίποντο.

Η Προοδευτική μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησε να πετύχει γκολ από τα αποδυτήρια. Μόλις στο 3’ μετά από βαθιά μπαλιά και λάθος της άμυνας του Νεοχωρόπουλου ο Γιωτάκης βγήκε τετ α τετ με τον Δημητρίου, όμως ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων τον νίκησε και έσωσε την ομάδα του από σίγουρο γκολ.

Το Πέραμα άνοιξε τελικά το σκορ στο 14’ όταν ο Μπισέλας έκανε εξαιρετική διαγώνια κίνηση και «έκοψε» την άμυνα του Νεοχωρόπουλου και σούταρε, ο γκολκίπερ Δημητρίου έδιωξε ασθενώς και ο επερχόμενος Μούστο πήρε το «ριμπάουντ» και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Μετά το πρώτο τέταρτο το Νεοχωρόπουλο ισορρόπησε και πήρε τα ηνία του αγώνα. Στο 27’ έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν ο Μπήτας βρήκε με κεφαλιά πάσα τον Καρτάλη, όμως αυτός δεν βρήκε την μπάλα καλά και αυτή έφυγε μακριά άουτ. Στο 34’ οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι όταν ο Άγγελος Μπήτας εκτέλεσε απευθείας και με αρκετά φάλτσα ένα φάουλ έξω από την περιοχή, η μπάλα όμως δεν του έκανε το χατίρι και πήγε στο οριζόντιο δοκάρι του Αυγερινού.

Η υπεροχή του Νεοχωρόπουλου καρποφόρησε τελικά στο 37’ μετά από ατομική ενέργεια του Θωμά Πεπόνη, ο οποίος με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Αυγερινό στην κλειστή του γωνία και ισοφάρισε σε 1-1 ξαναφέρνοντας το ματς στα ίσια. Οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Το Νεοχωρόπουλο ξεκίνησε δυναμικά και το δεύτερο ημίχρονο και έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 48’ με διαγώνιο σουτ του Γκούμα, το οποίο δεν βρήκε στόχο. Η ευκαιρία του αγώνα ανήκε στο Πέραμα στο 52’ όταν επικράτησε σύγχυση στην άμυνα του Νεοχωρόπουλο και ο Χούσο με κεφαλιά σε κενή εστία δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Το γκολ που έκρινε τον αγώνα μπήκε στο 56’ μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Περάματος. Ο Πεπόνης διεκδίκησε τη μπάλα με τάκλιν, αυτή κατέληξε στον Καρτάλη και ο «γιατρός» την έστειλε στα δίχτυα για το 1-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Από πλευράς Περάματος υπήρξαν διαμαρτυρίες για επιθετικό φάουλ πάνω στον τερματοφύλακα Αυγερινό, με τον διαιτητή Φίτσα να δείχνει σέντρα.

Το τελευταίο ημίωρο επικράτησαν τα νεύρα και οι δυνατές μονομαχίες. Το Νεοχωρόπουλο έκανε σωστή διαχείριση αγώνα, οι αλλαγές δεν βοήθησαν το Πέραμα και έτσι το 1-2 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Το αποτέλεσμα αυτό ανέβασε το Νεοχωρόπουλο στους 25 βαθμούς και την 10η θέση, ενώ το Πέραμα έμεινε στους 23 γνωρίζοντας τη δεύτερη ήττα μέσα σε λίγες ημέρες από συνδιεκδικητή της παραμονής και αυτή με ανατροπή του σκορ. 

Διαιτησία: Φίτσας (Γκέλης – Παπαδημητρίου)

Προοδευτική Περάματος (Κώστας Τζιάλλας): Αυγερινός, Χεμπέγια (46’ Ντόβας), Γιωτάκης (75’ Ρίζος), Κωστούλας, Ρίζος, Μπάφας (46’ Μήλος), Τζιάλλας, Χούσο, Μούστο, Μπισέλας, Ντότης (84΄Κωλέτσης).

Α.O. Νεοχωρόπουλου (Luljet Cobaj): Δημητρίου, Γεωργιάδης, Νάτσιας, Κασιμόπουλος, Μάρκος, Μπήτας, Γκούμας (77’ Γιαννέτας), Καρτάλης (77’ Κασίμης), Βελογιάννης (65’ Φωτίου), Πεπόνης.

Σχολιασμος