Η κλήρωση για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό

15.07.2016 Αναγνώστηκε 1618 φορές

Τον αντίπαλο της στον γ' προκριματικό γύρο του Europa League έμαθε σήμερα η ΑΕΚ, ενώ ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να περιμένει να μάθει τον αντίπαλο του στην φάση αυτή.

Η Ένωση στην επιστροφή της στην Ευρώπη είδε την κλήρωση να μην της χαμογελάει καθώς της έφερε την πάντα δυνατή Σεντ Ετιέν από την Γαλλία. Οι "στεφανουά" που δεν πέτυχαν τον στόχο τους να πάνε προκριματικό Champions League δεν θέλουν επ ουδενί να σκέφτονται αποκλεισμό και μάλιστα από την φάση αυτή.

Από την άλλη οι κυπελλούχοι Ελλάδος θέλουν την πρόκριση στα play-off και την διεκδίκηση της εισόδου σε όμιλο της διοργάνωσης και θα προσπαθήσουν στο φινάλε των αναμετρήσεων να έχουν σφραγίσει το εισιτήριο πρόκρισης.

Ο Παναθηναϊκός στάθηκε τυχερός και θα αντιμετωπίσει τον νικητή της αναμέτρησης ΑΙΚ - Γιουρόπα με το "τριφύλλι" βέβαια να πηγαίνει με χαμηλούς τόνους καθώς ακόμα και σήμερα ουδείς μπορεί να ξεχάσει το περσινό κάζο με την Καμπάλα.

Η λογική θέλει ΑΙΚ για την ομάδα του Στραματσόνι αν και η τελευταία ίδρωσε για να νικήσει χτες στην έδρα της με 1-0 με τέρμα στο τελευταίο λεπτό πριν τις καθυστερήσεις με την ομάδα της Γιουρόπα να είναι ομάδα από το Γιβραλτάρ. Όπως και να χει πάντως οι "πράσινοι" οφείλουν να βρεθούν στα play-off του θεσμού.

Να θυμίσουμε ότι οι Σουηδοί πέρσι είχαν αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο από τον οποίο αποκλείστηκαν εύκολα, αλλά έχουν να θυμούνται μια μεγάλη πρόκριση απέναντι στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 1999 με 0-0 στην Αθήνα και νίκη 1-0 στην Σουηδία.

Οι πρώτοι αγώνες θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 28 Ιουλίου και οι επαναληπτικοί στις 4 Αυγούστου.

Σχολιασμος