Δευτέρα, 24 Φεβρουάριος 2014 11:40
Αξιολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Κλήρωση «λουκούμι» για την Εθνική στον δρόμο για το Euro 2016

Εδώ και μια δεκαετία η τύχη χαμογέλα διάπλατα στις κληρώσεις για την Εθνική ομάδα

Αυτό συνέβη και στην κλήρωση για τα προκριματικά του Euro 2016, όπου η ομάδα του Σάντος πήρε 3 βατούς αντιπάλους και έναν δυνατό «αδύναμο» και έναν πρόσφατο γνώριμο.

Νησιά Φερόε, Βόρεια Ιρλανδία, Φινλανδία, Ρουμανία και Ουγγαρία έβγαλε κατά σειρά η κληρωτίδα με την Εθνική να έχει την τύχη στα χέρια της και να μπορεί να αισιοδοξεί. Από τα χαρακτηριστικά της κλήρωσης είναι ότι βρίσκουμε την Ρουμανία για πρώτη φορά σε προκριματικά Μουντιάλ ή Euro μετά από πολλά χρόνια, ενώ πριν λίγους μήνες τους αποκλείσαμε στα μπαράζ για το Μουντιάλ 2014.

Επίσης, ο Αντώνης Νικοπολίδης ήταν πάνω στην σκηνή όταν βγήκε η Β. Ιρλανδία και θυμήθηκε ότι είχαμε ξαναπαίξει μαζί τους στα προκριματικά του Euro 2004. Η Ουγγαρία ήταν η πιο εύκολη, αν μπορεί να ειπωθεί έτσι, από το 2ο γκρουπ, όπου γλιτώσαμε Βέλγιο, Ελβετία, Σουηδία, Κροατία και Ουκρανία.

Τέλος, Φινλανδία και Νησιά Φερόε είναι στην ουσία ομάδες άγνωστες, με την δεύτερη να είναι θεωρητικά ο αδύναμος κρίκος του ομίλου.

Στα υπόλοιπα γκρουπ ξεχωρίζουν η κόντρα Βοσνίας-Ερζεγοβίνης με το Βέλγιο στον Β΄Όμιλο, δύο ομάδες που ύψωσαν το ανάστημα τους και μεγάλωσαν ποδοσφαιρικά στα προκριματικά του Μουντιάλ 2014 και το δίπολο Ιταλία-Κροατία στον Θ΄Όμιλο, με τους υπόλοιπους ομίλους να έχουν ξεκάθαρα φαβορί για την πρώτη θέση.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 24 Φεβρουάριος 2014 11:42

Σχετικά άρθρα (ανά ετικέτα)

επιστροφή στην κορυφή