Πέμπτη, 28 Ιούλιος 2011 05:20
Αξιολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Δεν πάει πιο κάτω, πιάσαμε πάτο…

Ανήκουστο, ανεξήγητο, τραγικό… Και οι τρεις λέξεις ταιριάζουν στους ανθρώπους της Super League που ξαφνικά στις 04:54 τα χαράματα ανακοίνωσαν τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας στην Football League, αφού οι δύο ΠΑΕ κρίθηκαν ένοχες αναφορικά με την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες.

Μετά από πολύωρη (όπως τουλάχιστον τη χαρακτήρισαν) συνεδρίαση οι άνθρωποι της πειθαρχικής επιτροπής της σούπερ λίγκα ανακοίνωσαν την απόφασή τους για τις δύο ΠΑΕ, αλλά και τους πρώην ισχυρούς άνδρες της Αχιλλέα Μπέο και Μάκη Ψωμιάδη. Τα σενάρια που ακούγονταν τον τελευταίο καιρό επιβεβαιώθηκαν, αφού ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα υποβιβάστηκαν στη Β’ εθνική, ενώ τους επιβλήθηκε ποινή ύψους 300.000 ευρώ. Στους Ψωμιάδη και Μπέο επιβλήθηκε πρόστιμο 90.000 ευρώ έκαστος, αλλά και ποινή απαγόρευσης εκτέλεσης οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο εφ’ όρου ζωής και ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ’ όρου ζωής.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο προπονητής Γιάννης Παπακώστας απαλλάχθηκε από όλες τις αποδιδόμενες σε αυτόν πειθαρχικές διώξεις, ενώ κηρύχτηκε άκυρη η πειθαρχική δίωξη για ντόπινγκ. 

Στην απόφαση σημειώνεται ότι Καβάλα και Ολυμπιακός Βόλου θα καταλάβουν τις δύο τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, όπως και ο Ηρακλής. Κάτι που σημαίνει, σύμφωνα και με το δεδικασμένο στην περίπτωση του γηραιού, ότι ο Πανσερραϊκός και η Λάρισα καταλαμβάνουν δύο θέσεις πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, άρα θα αγωνίζονται και τη νέα σεζόν στην Super League. Πάντως, η απόφαση αυτή είναι εφέσιμη, κάτι που σημαίνει ότι το συγκεκριμένο σήριαλ δεν τελειώνει εδώ. Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό Βόλου, μέχρι να τελεσιδικήσει η ποινή θα συνεχίσει κανονικά τις υποχρεώσεις του στο Europa League.

Αναλυτικά οι αποφάσεις και το σκεπτικό τους:

Ολυμπιακός Βόλου - Αχιλλέας  Μπέος: http://www.superleaguegreece.net/pedocs/204_2011_%20OLYMPIAKOS_VOLOU_BEOS.pdf

Καβάλα - Μάκης Ψωμιάδης - Γιάννης Παπακώστας: http://www.superleaguegreece.net/pedocs/205_2011_NEA_KAVALA_%20CH_%20PSOMIADIS_%20I_PAPAKOSTAS.pdf

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28 Ιούλιος 2011 05:54

Σχετικά άρθρα (ανά ετικέτα)

επιστροφή στην κορυφή