Πέμπτη, 06 Ιανουάριος 2011 17:54
Αξιολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Διαμαρτυρία Καχριμάνη για την τιμωρία

Επιστολή διαμαρτυρίας για την τιμωρία της έδρας του ΠΑΣ Γιάννινα με μια αγωνιστική, κάτι που υποχρεώνει την ομάδα να υποδεχθεί τον ΟΦΗ χωρίς φιλάθλους, αλλά και για το πρόστιμο των 60.000 ευρώ, απέστειλε ο Νομάρχης Ιωαννίνων και μέλος του Δ.Σ του συλλόγου, Αλέκος Καχριμάνης, προς το Δ.Σ της Ένωσης Επαγγελματικού ποδοσφαίρου Β΄ & Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, την ΕΠΟ και το γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Παναγιώτη Μπιτσαξή.

Αναλυτικά η επιστολή:
«Κύριε Πρόεδρε,

Θέλω να σας μεταφέρω τον προβληματισμό και τη διαμαρτυρία της φίλαθλης, αλλά και του συνόλου της τοπικής κοινωνίας του Ν. Ιωαννίνων για την εξοντωτική ποινή που επέβαλλε η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή κατά της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 για «επεισόδια» που προκάλεσαν οπαδοί του στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ομάδα της ΠΑΕ Βέροια.

Είναι αυτονόητη η θέση μας κατά παντός κρούσματος βίας στους αθλητικούς χώρους. Εκείνο το οποίο μας προβληματίζει όμως και προκαλεί αντιδράσεις είναι η επιλεκτική εκδήλωση αυστηρότητας σε βάρος ορισμένων ομάδων και στη συγκεκριμένη περίπτωση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, η οποία διαχρονικά τα τελευταία χρόνια αποτελεί τον εύκολο στόχο για επιβολή εξοντωτικών ποινών, οι οποίες σχεδόν πάντα στηρίζονται σε διόγκωση υπαρκτών ή και χρήση ακόμη ανύπαρκτων επεισοδίων.

Άλλωστε οι φίλαθλοι των Ιωαννίνων, έχουν δώσει δείγματα γραφής για το φίλαθλο πνεύμα τους και για αυτό έχουν βραβευτεί στο παρελθόν.
Ανεξαρτήτως αυτών το ύψος της ποινής που επιβλήθηκε στην ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, προκαλεί δικαιολογημένες διαμαρτυρίες για μεροληπτική σε βάρος της στάση, που συνδυάζεται μάλιστα με υπόνοιες για εξόντωση της.

Οι υπόνοιες αυτές ενισχύονται από την ίδια σχεδόν αντιμετώπιση που έχει η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα με άλλες μεγάλες ομάδες των Super League που τιμωρήθηκαν στο ίδιο διάστημα (π.χ. Παναθηναϊκός), στην οποία όμως επιβάλλεται ίδια ποινή αποκλεισμού της έδρας για πολύ μικρότερης έκτασης αναγραφόμενα «επεισόδια», αλλά και το ισόποσο σχεδόν ύψος του προστίμου, που ουσιαστικά οδηγεί σε χρεοκοπία μια ΠΑΕ με ελάχιστα αναλογικά έσοδα, όπως αυτή των Ιωαννίνων.

Με βάση τα παραπάνω, θεωρώ ότι γίνεται κατανοητό ότι οι ποινές που επιβλήθηκαν σε βάρος της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 είναι άδικες και εξοντωτικές, ενδεχομένως να οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο την ΠΑΕ και κατά συνέπεια στην «νόθευση» του πρωταθλήματος, ενώ προκαλεί νέο αίσθημα αδικίας στους φιλάθλους και οπαδούς της, που θα επιφέρει το αντίθετο του επιδιωκόμενου αποτελέσματος.

Για όλους αυτούς τους λόγους, εκτιμώ ότι πρέπει να επανεξεταστεί η απόφαση με απώτερο στόχο την απόδοση Δικαιοσύνης και την ισότιμη αντιμετώπιση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, λαμβάνοντας υπόψη τα αντικειμενικά και πραγματικά δεδομένα.

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ»

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 23 Ιανουάριος 2011 20:56

Σχετικά άρθρα (ανά ετικέτα)

επιστροφή στην κορυφή