Οι ΗΠΑ έδειξαν ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με την πρεμιέρα κόντρα στην Κολομβία και με το επιβλητικό 4-0 διέλυσαν την Κόστα Ρίκα, μπαίνοντας γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης του Α ομίλου.
Με σκόρερ τον Ντέμπσεϊ μόλις στο 9’ με πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Γουντ, οι Αμερικανοί έβαλαν τις βάσεις για ένα άνετο βράδυ απέναντι στους αντιπάλους τους, που δεν έβρισκαν τον τρόπο εξαρχής να γίνουν απειλητικοί. Ο Τζόουνς έκανε το 2-0 στο 37’, ενώ με τον Γουντ να κάνει το 3-0 στο 42’, ήδη απ’ το ημίχρονο είχε κριθεί η τύχη του αγώνα.
Στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε κάτι, πλην της ευστοχίας των ΗΠΑ, που συνέχισαν να παράγουν φάσεις. Τελικά στο 87’ ο Ζούσι διαμόρφωσε το τελικό 4-0.
Πλέον η ομάδα του Κλίνσμαν μετρά 3 βαθμούς μετά από δυο αγώνες και θέλει νίκη ή ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Παραγουάη για να προκριθεί.
ΗΠΑ: Γκουζάν, Μπρουκς, Γιέντλιν, Κάμερον, Μπεντόγια, Τζόουνς, Μπράντλεϊ, Τζόνσον, Γουντ, Ζαρντς, Ντέμπσεϊ (Μπέκερμαν, Ζούσι, Βοντολόφσκι).
Κόστα Ρίκα: Πέμπερτον, Ματαρίτα, Ντουάρτε, Ακόστα, Κάλβο, Γκαμπόα, Μπόρχες, Μπολάνιος, Κάμπελ, Ουρένια, Ρουίς (Σαλβατιέρα, Αζοφέιφα).
πηγή: gazzetta.gr