Πέμπτη, 17 Φεβρουάριος 2011 21:15
Αξιολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ερασιτέχνης ΠΑΣ Γιάννινα vs Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα και Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος με αφορμή το φιλικό παλαιμάχων μπάσκετ Ελλάδας και Μπαρτσελόνα που θα διεξαχθεί στις 20 Φλεβάρη στο ΕΑΝΚΙ.

Η αρχή έγινε από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία, η οποία  μέσω της ανακοίνωσή της έκανε  λόγο για πολυδάπανες φιέστες και πανηγύρια σε καιρούς ισχνών αγελάδων, ενώ στο στόχαστρο μπήκαν και 2 εκ. των χορηγών της συγκεκριμένης  εκδήλωσης.

Μάλιστα δεν έλειψε και η αναφορά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια, που θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης.

Άμεση ήταν η αντίδραση του ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα που πέρασε στην αντεπίθεση κατηγορώντας την Πανηπειρωτική για επιλεκτική ευαισθησία καθώς και για σιωπή και απουσία παρεμβάσεων σε σημαντικά αθλητικά και άλλα ζητήματα της Ηπείρου.

Η ανακοίνωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος αναλυτικά:

"Με ανάμικτα συναισθήματα απορίας και αγανάκτησης, εκφράστηκαν έντονα όλα τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΣΕ κατά τη συνεδρίασή του στις 14-2-2011, μετά τη γνωστοποίηση δια του τύπου και του διαδικτύου επικείμενης φιέστας Μπάσκετ μπόλ στα Γιάννενα στις 20/2/2011 μεταξύ βετεράνων Ελλήνων παικτών και εκείνων της Μπαρτσελόνας; Aπορίας καθότι σε μέρες ισχνών αγελάδων και τη χώρα στα όρια της χρεοκοπίας, διοργανώνεται από ιδιώτες πολυδάπανη και αμφιβόλου πρακτικής αξίας εκδήλωση, στην οποία θα κληθούν να συμμετάσχουν πλήθος ξένων παικτών μετά των συζύγων τους - δαπάνη η οποία θα καλυφθεί από δύο ιδιωτικές εταιρείες αλλά κυρίως από τη ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε και τον ΟΠΑΠ. Και όσον αφορά τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, δικαίωμά τους να διαθέτουν τα κέρδη τους όπως νομίζουν, η απορία μας όμως παραμένει για την Συνεταιριστική και κρατική ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε., αλλά και πιο πολύ για τη συμμετοχή του ΟΠΑΠ. Ιδιαίτερα για τη συμμετοχή του τελευταίου η αγανάκτηση των μελών του Δ.Σ. υπήρξε έκδηλη, όχι τόσο για τον εμπαιγμό που επιφύλαξε στην Συνομοσπονδία μας σε αίτημα έστω και τυπικής συνδρομής σημαντικών εκδηλώσεών της, όσο όταν και σε αντιδιαστολή στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, στον οποίο ο ΟΠΑΠ υπάγεται και στον κατάλογο των ενισχύσεων του Υπουργείου ανά φορέα, για πολιτιστικούς σκοπούς, για το 2010 απουσιάζει προκλητικά η Συνομοσπονδία παρά τον τεράστιο σε αριθμό και ποιότητα εκδηλώσεών της που αναδεικνύουν τον πολιτισμό μας και την Ήπειρο, σε αντίθεση με άλλες άγνωστες ακόμη οργανώσεις. Για την εμπλοκή τέλος του Προέδρου της Δημοκρατίας, ως τιμώμενο πρόσωπο σ' αυτή την επιχειρούμενη φιέστα, αμφιβάλουμε αν τελικά ο ίδιος την επικροτεί, ιδιαίτερα με την εκδηλουμένη ευαισθησία του σ' αυτή την οικονομική συγκυρία του τόπου. Υπάρχουν άλλωστε πάμπολλες άλλες ευκαιρίες για να τιμηθεί, όπως άλλωστε το αξίζει. Ως προς τον αγαθοεργό σκοπό «των εσόδων», αμφιβάλουμε αν ισοσκελίσουν τις τεράστιες δαπάνες ενός τέτοιου είδους πανηγυριού. Eύγε παλικάρια. Ο χορός καλά κρατεί στην ψωροκώσταινα και δεν μένει άλλο παρά να κληθούν εκτός από τις γυναίκες οι γονείς και τα πεθερικά των βετεράνων όχι μόνο της Βαρκελώνης, αλλά και της Αμερικής που διατηρεί αναμφισβήτητα το καλύτερο μπάσκετ στον κόσμο".

 

Η απάντηση του ερασιτέχνη ΠΑΣ μέσω ανακοίνωσης ήταν η εξής:

"Βρε καλώς τα παιδιά που μας θυμήθηκαν"

Από τη διοίκηση του  ερασιτεχνικού σωματείου ΠΑΣ Γιάννινα εκδόθηκε η παρακάτω απάντηση σε σημερινή ανακοίνωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας:

Mε ειλικρινή έκπληξη διαβάσαμε μια ανακοίνωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, αναφορικά με τη διοργάνωση στην πόλη μας του διεθνούς αγώνα βετεράνων Καλαθοσφαιριστών της Ελλάδας με αυτούς της Μπαρτσελόνα, αφού η ...ομοσπονδία μας, δεν μας έχει συνηθίσει σε παρεμβάσεις για ζητήματα της Ηπείρου, πολύ δε περισσότερο για αθλητικά ζητήματα της πόλης μας.

Δεν θυμόμαστε για παράδειγμα η ...Ομοσπονδία μας, να έκανε κάποια παρέμβαση όταν το Πανηπειρωτικό στάδιο των 30.000 θέσεων έγινε 3.000 σε περίοδο παχέων αγελάδων.

Δεν θυμόμαστε να έκανε παρέμβαση όταν αντί για το κωπηλατοδρόμιο Ιωαννίνων έγινε αυτό του Σχοινιά, με τα γνωστά προβλήματα.

Δεν θυμόμαστε να έκανε παρέμβαση όταν έγινε το Παμπελοπονησιακό, το Πανθεσσαλικό, το Πανκρήτιο στάδιο, αλλά δεν έγινε Πανηπειρωτικό για τους Ολυμπιακούς αγώνες.

Δεν θυμόμαστε η ...ομοσπονδία μας, να έκανε παρέμβαση που πρόσφατα σταμάτησαν οι εργασίες για το 2ο κλειστό γυμναστήριο των Ιωαννίνων, για τα κολυμβητήρια των Ιωαννίνων και της Αρτας που βρίσκονται  λίγο προ της καταστροφής.

Δεν θυμόμαστε να πήρε θέση όταν η ποδοσφαιρική ομάδα της Ηπείρου, αδικήθηκε από της πολιτεία με άδικο υποβιβασμό, όταν όλοι οι Ηπειρωτικοί φορείς και πολιτικοί στάθηκαν δίπλα της.

Δεν ξέρουμε όμως αν γνωρίζουν και αυτά τα οποία προαναφέραμε, γιατί αλλιώς δεν μπορεί, θα έπρεπε για ένα να είχαν ευαισθητοποιηθεί... Εστω για ένα...

Όμως την ευαισθησία τους την έδειξαν για μια εκδήλωση που προβάλει το ερασιτεχνικό σωματείο μας, τον πόλη και την Ήπειρο ανά την Υφήλιο.

Πρώτα απ όλα να μάθουν ότι ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ δεν είναι ιδιώτης, όπως αναφέρουν. Είναι σωματείο με τεράστιο έργο στην πόλη και λειτουργεί από το 1966, αν τους θυμίζει κάτι από ό,τι έγινε τότε στα Γιάννινα.

Να μάθουν ότι την πρακτική αξία αυτής της διοργάνωσης θα την γνωρίσουν όσοι την βιώσουν και ας μας επιτρέψουν να την γνωρίζουμε  εμείς, οι γονείς μας και τα παιδιά μας, που ζούμε σ αυτόν τον τόπο που ποτέ δεν γνώρισε τέτοιας εμβέλειας διοργάνωση.

Αν εκεί ικανοποιούνται με την πίτα του Ηπειρώτη, εμείς δεν μένουμε απαθείς, όταν δεν έχουμε γυμναστήρια, γήπεδα, δεν ερχόμαστε σε επαφή με πρότυπα αθλητών και είμαστε εκτός των βασικών έργων που γνωρίζουν άλλες περιοχές της χώρας.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πόσα από  τα στελέχη του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής θα μας ήθελαν  εδώ στην ακριτική Ήπειρο μέσα στη μιζέρια, αλλά να ξέρουν ότι δεν μας ταιριάζει. Και αν εκείνοι άλλαξαν βιώματα, ας μας επιτρέψουν σ' εμάς που ζούμε σ' αυτό τον τόπο να έχουμε τις δικές μας επιλογές.

Η πικρία που διακρίνεται μέσα στην επαίσχυντη επιστολή είναι σαφές ότι πηγάζει από την μη επιχορήγηση της Πανηπειρωτικής από τον ΟΠΑΠ. Όμως θα έπρεπε να βγει προς την πλευρά του Γιαννιώτικου αθλητικού σωματείου και όχι προς άλλες πλευρές που ο οργανισμός συμπαρίσταται; Οι Ηπειρώτες σας έφταιξαν μωρέ παιδιά της ...Πανηπειρωτικής;

Σε τελευταία ανάλυση ο ΟΠΑΠ -χωρίς να είμαστε απολογητές του- έσοδα έχει από τον αθλητισμό και υποχρέωση έχει να τα διαθέτει στον αθλητισμό και όχι στις ...πίτες!

Η βιομηχανία μας στηρίζεται καθημερινά από όλους εμάς τους Ηπειρώτες και αυτούς έχει υποχρέωση να στηρίξει και όχι όσους την θυμούνται για φιέστες εκτός περιοχής.

Όσο για την ασέβεια που εκφράζεται προς το πρόσωπο του συμπατριώτη μας Προέδρου της Ελληνικής  Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, εδώ ταιριάζει το «αιδώς αργείοι».

Για το αγαθοεργό έργο που αναφέρεται στην επιστολή ένας θα πούμε στους ανθρώπους της Πανηπειρωτικής.

Εμείς οι περήφανοι Ηπειρώτες που κατοικούμε στην περιοχή μας, από το υστέρημά μας και με τις μικρές μας δυνάμεις προσφέραμε και θα προσφέρουμε στα Ιδρύματα της πόλης μας. Ηθικά και οικονομικά. Τον δικό σας οβολό αλλά και την παρουσία σας δεν είδαμε ή να μας απατά η μνήμη;

Όσο για το «πανηγύρι» στο οποίο γίνεται λόγος στην επιστολή, όταν  η εκδήλωση αυτή είναι σημείο αναφοράς για την περιοχή μας, λυπούμαστε που οι ...ξενιτεμένοι μας δεν σκέφτονται ότι στην περιοχή μας που γιορτάζει ζουν ακόμα συγγενείς και φίλοι τους που με λαχτάρα περιμένουν αυτό που ποτέ δεν θα μπορούσαν να τους προσφέρουν οι λεβέντες που διοικούν της Ομοσπονδία της πίτας.

Ας μας αφήσουν τέλος, να διαχειριστούμε όπως εμείς νομίζουμε, όπως οι κάτοικοι της περιοχής μας επιζητούν και όταν έρθει η ώρα να γίνει ταμείο ας έρθουν να συνεισφέρουν και αυτοί, όσα εμείς από το βαλάντιό μας θα χρειαστεί να προσθέσουμε.

Συμπατριώτες, εμείς εδώ στα Γιάννινα γιορτάζουμε, εσείς μην  κλαίτε. Χαρείτε μαζί μας!

Εντολή Διοικητικού Συμβουλίου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο ΔΙΕΥΘ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΣΑΓΚΑΣ         ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΟΛΙΩΤΗΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Φεβρουάριος 2011 12:08

Σχετικά άρθρα (ανά ετικέτα)

επιστροφή στην κορυφή