Πέμπτη, 22 Ιούνιος 2017 15:27
Αξιολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Στη σέντρα το 3ο τουρνουά προτζουνιορ, μπαμπίνι ΔΩΔΩΝΗ 2016-17 (video)

Συνέντευξη Τύπου στα πλαίσια της έναρξης του τουρνουά προτζουνιορ και μπαμπίνι που συνδιοργανώνουν η ΕΠΣΗΠ και η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ στο γήπεδο «Γ.Πρίσκας» στο Πέραμα το τριήμερο 23-24 και 25 Ιουνίου, παραχώρησαν σήμερα ο πρόεδρος της ΕΠΣΗΠ Κώστας Βρακάς, ο υπεύθυνος Τύπου της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ Γιάννης Κείσογλου, ο πρόεδρος της Προοδευτικής Περάματος Κώστας Παύλου και ο επιστημονικός υπεύθυνος της Ε.Π.Ε.Ψ. και ψυχίατρος Βασίλης Παππάς.

Όσοι μίλησαν συμφώνησαν για το πόσο σημαντική είναι η διοργάνωση του τουρνουά, ενώ για πρώτη φορά το Σάββατο 23 Ιουνίου στις 19:00 στο Κέντρο προβολής σπηλαίου στο Πέραμα η ΕΠΣΗΠ σε συνεργασία με την Ε.Π.Ε.Ψ. θα κάνει ένα επιστημονικό σεμινάριο προς τους γονείς, αλλά και τους προπονητές και σε όλους όσους θέλουν να το παρακολουθήσουν με ομιλητή τον επιστημονικό υπεύθυνο της Ε.Π.Ε.Ψ. Βασίλη Παππά.

Βρακάς: «Βασικός ρόλος να δημιουργήσουμε καλύτερους αθλητές»

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΗΠ Κώστας Βρακάς στις δηλώσεις του ευχαρίστησε τόσο την γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, όσο και την Προοδευτική για την συμβολή τους στην διεξαγωγή του τουρνουά, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην προσπάθεια που κάνει για πρώτη φορά φέτος η ΕΠΣΗΠ στο να δώσει στους γονείς των παιδιών, αλλά και στους προπονητές τη δυνατότητα μέσα από σεμινάριο να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν καλύτερους αθλητές.

Αναλυτικά:

«Θα ήθελα να σας καλωσορίσω όλους σήμερα εδώ. Εκπροσωπώντας την διοίκηση της ΕΠΣ Ηπείρου θα ήθελα να ευχαριστήσω την γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ και τον κ. Κείσογλου προσωπικά για την προσπάθεια και την αμέριστη συμπαράσταση όλα αυτά τα χρόνια σε όσες πρωτοβουλίες και δράσεις που έχουμε αναλάβει με κύριο γνώμονα τις ηλικίες των υποδομών που είναι ένα ευαίσθητο κομμάτι για εμάς. Είναι η 3η συνεχόμενη χρονιά που διοργανώνουμε το τουρνουά προτζούνιορ και μπαμπίνι, μιλάμε για ηλικίες 6-7 και 8 ετών, είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς και θεωρώ ότι γίνεται με μεγάλη επιτυχία. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Παύλου και την διοίκηση της Προοδευτικής Περάματος για την φιλοξενία, ώστε να γίνει στα γήπεδα τους το τουρνουά. Είναι σημαντικό για εμάς, γιατί τα δύο προηγούμενα χρόνια έγινε μια στο γήπεδο της ΕΠΣΗΠ και μια στα γήπεδα του Ερασιτέχνη και κάθε χρόνο θέλουμε να πηγαίνουμε σε διαφορετικά μέρη, ώστε να αγκαλιάζουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την τοπική κοινωνία. Φέτος προσπαθήσαμε να βάλουμε και ένα άλλο κομμάτι το οποίο μας βρίσκει όλους σύμφωνους και είμαστε πάρα πολύ ευαίσθητοι σε αυτό, ότι για εμάς δεν είναι μόνο σημαντικό το αγωνιστικό κομμάτι, δεν είναι μόνο αυτό που γίνεται εντός γηπέδου, είναι πάρα πολύ σημαντικό να δώσουμε, ανάλογα με τις δυνατότητες μας, να δώσουμε στα παιδιά αυτά και σε κάποιους άλλους που είναι δίπλα τους, μια επιστημονική υποστήριξη ώστε να τους δούμε καλύτερους ανθρώπους στην κοινωνία μας. Για εμάς δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο, θέλουμε να δημιουργήσουμε καλύτερους αθλητές, ώστε αύριο, μεθαύριο αυτά τα παιδιά που δεν θα παίζουν επαγγελματικό ποδόσφαιρο, να γίνουν καλοί άνθρωποι, καλοί παράγοντες, καλοί φίλαθλοι και θα είναι αυτοί που θα συνεχίσουν να εκπροσωπούν αυτό που λέγεται ποδόσφαιρο. Σε αυτό το κομμάτι θέλω να ευχαριστήσω και τον κ. Παππά και την Ε.Ψ.Ε.Π. για την βοήθεια τους ώστε να κάνουμε ένα σεμινάριο, ώστε οι άνθρωποι που βρίσκονται δίπλα στα παιδιά που είναι οι προπονητές τους, αλλά κυρίως οι γονείς που έχουν τον συνθετικό ρόλο να δημιουργήσουν καλύτερους χαρακτήρες, είτε στο σπίτι που αναλαμβάνουν μετά τους προπονητές, είτε από την κερκίδα. Είναι πολύ βασικός ο ρόλος τους και εδώ θέλουμε και εμείς να βάλουμε το λιθαράκι μας ώστε να δημιουργήσουμε κάτι καλύτερο».

Παύλου: «Αφιερωμένο το τουρνουά στη μνήμη του Γιώργου Πρίσκα»

Ο πρόεδρος της Προοδευτικής Περάματος Κώστας Παύλου στις δηλώσεις αφιέρωσε το τουρνουά στη μνήμη του Γιώργου Πρίσκα μιας και στις 9 Ιουλίου συμπληρώνονται 14 χρονιά από τον θάνατο του.

Αναλυτικά:

«Ευχαριστώ τον πρόεδρο της ΕΠΣΗΠ Κώστα Βρακά που με την βοήθεια και την στήριξη του καταφέρνουμε το όνειρο της γυναικείας ομάδας της Προοδευτικής να το κάνουμε πραγματικότητα, να διατηρήσουμε την ομάδα στη Β’ Εθνική και να ατενίζουμε με αισιοδοξία την άνοδο της στην Α΄Εθνική την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Αρωγός σε όλη μας αυτή την προσπάθεια είναι και η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ και ο αγαπητός φίλος Γιάννης Κείσογλου και θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για την πολύτιμη βοήθεια και στήριξη του. Από την Παρασκευή 23 Ιουνίου μέχρι και την Κυριακή 25 Ιουνίου, η Προοδευτική Περάματος συνδιοργανώνει με την ΕΠΣΗΠ και την γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, το τουρνουά ποδοσφαίρου ακαδημιών προτζούνιορ και μπαμπίνι. Τριαντατέσσερις ομάδες θα αγωνιστούν στα γήπεδα του «Γ. Πρίσκας»,400 ποδοσφαιριστές θα είναι εκεί και θα αγωνιστούν. Σε αυτό το σημείο να κάνω μια παρένθεση και να αναφέρω ότι το Δ.Σ. της Προοδευτικής Περάματος θα θέλαμε αυτό το τουρνουά να το αφιερώσουμε στη μνήμη του αλησμόνητου ποδοσφαιριστή μας Γιώργου Πρίσκα, που στις 9 Ιουλίου συμπληρώνονται 14 χρόνια από την αποφράδα εκείνη ημέρα του 2003 που ο Γιώργος μας άφησε και οι άγγελοι τον αγκάλιασαν στη γειτονιά τους. Ένας αθλητής με αδαμάντινο χαρακτήρα και ήθος, ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στην Προοδευτική και έγραψε ιστορία φορώντας τη φανέλα του ΠΑΣ σε 185 παιχνίδια, αγωνιζόμενος στο δεξιό άκρο της άμυνας του. Στα 44 χρόνια άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο γήπεδο που τόσο πολύ λάτρευε και αγαπούσε σε φιλικό αγώνα των παλαιμάχων του ΠΑΣ με την Καλαμάτα. Γυρνώντας στο τουρνουά, θα ήθελα να επισημάνω ότι στόχος του είναι η νίκη της ομαδικότητας, της ευγενούς άμιλλας, του ευ αγωνίζεσθε. Στο τριήμερο ποδοσφαιρικό ταξίδι αξίζει να είμαστε όλοι εκεί, να χειροκροτήσουμε τις προσπάθειες των μικρών γιγάντων ποδοσφαιριστών μας, να πούμε ναι στον αθλητισμό και στη ζωή, να στηρίξουμε το έργο των ερασιτεχνικών συλλόγων που στόχος τους είναι τα παιδιά να γίνουν πρώτα σπουδαίοι άνθρωποι και μετά μεγάλοι αθλητές. Θα ήθελα να παροτρύνω τον φίλαθλο κόσμο να δώσει το παρών στα γήπεδα του «Γ. Πρίσκας», να είμαστε όλοι εκεί να χειροκροτήσουμε τα παιδιά μας».

Κείσογλου: «Στόχος το ευ αγωνίζεσθε και η ευγενής άμιλλα»

Ο εκπρόσωπος Τύπου της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ Γιάννης Κείσογλου αφού ευχαρίστησε την ΕΠΣΗΠ και τη Προοδευτική Περάματος για την συνδιοργάνωση του τουρνουά, επεσήμανε ότι στόχος της ΔΩΔΩΝΗΣ είναι να μάθουν οι νεαροί αθλητές το ευ αγωνίζεσθε και την ευγενή άμιλλα.

Αναλυτικά:

«Είναι πολύ μεγάλη μας χαρά και τιμή που για 3η συνεχόμενη χρονιά μαζί με την ΕΠΣΗΠ και τον κ. Βρακά και τον κ. Δαβή συνδιοργανώνουμε το παιδικό τουρνουά γιατί αυτό που μας ενδιαφέρει ως εταιρεία είναι το ευ αγωνίζεσθε και η ευγενής άμιλλα. Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΠΣΗΠ, την Προοδευτική Περάματος για την διοργάνωση η οποία ξεκινάει αύριο και ολοκληρώνεται την Κυριακή με την απονομή των επάθλων και των μεταλλίων που θα πάρουν όλα τα παιδιά. Για εμάς έχει πολύ μεγάλη σημασία η παρουσία μας στην τοπική κοινωνία μέσα από δράσεις του προγράμματος εταιρικής ευθύνης που υλοποιούμε και δεν είναι μόνο ο αθλητισμός, είναι η παιδεία, η έρευνα, η καινοτομία, ο πολιτισμός, η κουλτούρα μας την οποία στηρίζει η ΔΩΔΩΝΗ και θα συνεχίσει να την στηρίζει. Χαίρομαι για έναν επιπρόσθετο λόγο διότι είμαι με ανθρώπους της ΕΠΣΗΠ και της Προοδευτικής τους οποίους η ΔΩΔΩΝΗ τους στηρίζει και αυτό θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Για εμάς τα παιδιά είναι πρώτιστης σημασίας, όπως επίσης σε δεύτερο ρόλο και η σωστή υγιεινή διατροφή. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην ΕΠΣΗΠ διότι σκέφτηκε και με χαρά το αγκαλιάσαμε και εμείς να δώσουμε την ευκαιρία σε γονείς, προπονητές και παράγοντες γύρω από τα παιδιά και το ποδόσφαιρο μέσω το καθηγητή, να πληροφορηθούν και να μάθουν πως μπορούν τα παιδιά να διαχειριστούν νίκες, ήττες, αλλά και πως οι γονείς να μην είναι προπονητές η πολύ κακοί φίλαθλοι πολλές φορές. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς, το αγκαλιάζουμε, το προωθούμε, το στηρίζουμε και θα συνεχίσουμε με άλλες δράσεις είτε μέσα στο έτος, είτε από την επόμενη χρονιά».

Παππάς: «Σοβαρό κεφάλαιο στον αθλητισμό η ψυχολογία και η ψυχιατρική»

Από την πλευρά του ο επιστημονικός σύμβουλος της Ε.Π.Ε.Ψ Βασίλης Παύλου τόνισε ότι η αθλητική ψυχολογία και η ψυχιατρική του αθλητισμού είναι ένα σοβαρό κεφάλαιο που μπορεί να συμβάλει σε πολλούς τομείς όπως η προσωπικότητα των παιδιών και η βία στα γήπεδα.

Ακόμη τόνισε πως αν μέσα από την ψυχολογία γίνει σωστή δουλειά με τους γονείς οι οποίοι είναι όπως είπε οι στυλοβάτες των παιδιών, μπορούν να προληφθούν φαινόμενα όπως η βία στα γήπεδα.

Ανέφερε ότι είναι κακό πράγμα οι γονείς να «προπονούν» τα παιδιά τους έξω από το γήπεδο η ακόμη να τσακώνονται μεταξύ τους για ένα λάθος σφύριγμα του διαιτητή.

ΧΡ.ΚΑΛΥΒΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Ιούνιος 2017 16:02

Σχετικά άρθρα (ανά ετικέτα)

επιστροφή στην κορυφή