Κυριακή, 15 Ιούλιος 2018 22:18
Αξιολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Με επιτυχία η β' φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας(video)

Ολοκληρώθηκε σήμερα η β΄φάση του 84ου Πανελληνίου πρωταθλήματος κωπηλασίας που αφορούσε τις κατηγορίες Παίδων-Κορασίδων και επίδειξης ΑΜΕΑ στη λίμνη Παμβώτιδα. 

Ο Ναυτικός όμιλος Ιωαννίνων διοργάνωσε άψογα αυτή τη διοργάνωση και έδωσε τα καλύτερα διαπιστευτήρια του ενόψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κάτω των 23 που θα φιλοξενηθούν στις ίδιες εγκαταστάσεις το φθινόπωρο του 2019. Αυτό το διήμερο οι 300 και πλέον αθλητές και αθλήτριες κάτω από ιδανικές αγωνιστικές συνθήκες έδωσαν σπουδαίες μάχες, αποδεικνύοντας ότι το μέλλον είναι μπροστά τους και η ελληνική κωπηλασία θα συνεχίσει να μας προσφέρει επιτυχίες. Στις εγκαταστάσεις βρέθηκαν εκατοντάδες φίλοι του αθλήματος,συγγενείς και φίλοι χειροκροτώντας τους αθλητές.Το παρών έδωσε και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συνοδινός, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας(ΕΚΟΦΝΣ) Ιωάννης Καρράς, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Οι 12 τελικοί ανέδειξαν πολυνίκη στις συγκεκριμένες κατηγορίες τον Ναυτικό όμιλο Μαυροχωρίου Καστοριάς που κατέκτησε 2 χρυσά, 2 ασημένια και ένα χάλκινο μετάλλιο. Ο μεγάλος όμως θριαμβευτής ήταν αναμφίβολα ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης που συγκέντρωσε συνολικά 29 μετάλλια και στις δυο φάσεις εκ των οποίων τα 12 χρυσά, 9 ασημένια και 8 χάλκινα. Στη δεύτερη θέση των μεταλλίων ο Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος Αιγυπτιωτών(11-3-2) και στη τρίτη συγκεντρωτικά ο ΟΕΑΝΑ Βόλου με (5-9-3)

Στη συνολική βαθμολογία ο ΝΟΘ ήταν πρώτος με 366.5 βαθμούς, εκθρονίζοντας μετά από πάρα πολλά χρόνια τον Ν.Ο.Ι  με 279.5 που έμεινε δεύτερος και τρίτος ο ΕΝΟΑ με 227.5 . 

Ο ΝΟΙ

Ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων στη δεύτερη φάση του 84ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος σε αυτή την κατηγορία που διεξήχθη στα Γιάννενα ήταν στη τέταρτη θέση με 1 χρυσό μετάλλιο και 2 αργυρά. Συνολικά και στις δυο φάσεις αναδείχθηκε και πάλι στη τέταρτη θέση  του πίνακα μεταλλίων με  19 μετάλλια εκ των οποίων τα 5 χρυσά, έξι αργυρά και 8 χάλκινα.

Όσον αφορά τη δεύτερη φάση, χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Γιαννιώτες αθλητές  στην οκτάκωπο παίδων με τους Γεωργίου Σπύρο, Καρέτσο Ανδρέα, Μπλέτσα Ηλία, Κοσσαρά Μιχαήλ, Βαρθολομαίο Αλέξιο, Τσακίρη Χρήστο, Γκίνη Τηλέμαχο, Μάστακα Αθανάσιο και Κιτσάκο Ηλία.

Αργυρά μετάλλια κατέκτησε στο Σκιφ (1Χ)Παίδων με τον Ζήση Μπουκουβάλα και στο τετραπλό σκιφ κορασίδων με τις Δρούβη Νικολέτα, Γκόγκου Αικατερίνη, Μαργαρίτη Καλυψώ και Χατζή Ξανθή. 

Η Πρόεδρος του ΝΟΙ

Στις δηλώσεις της η Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Μάρθα Παλαιοπάνου στο περιθώριο της δεύτερης μέρας της διοργάνωσης εξέφρασε τη χαρά της για το γεγονός ότι η δεύτερη φάση του  84 ου πρωταθλήματος πραγματοποιήθηκε στα Γιάννινα, ενώ τόνισε ότι έχουν μπει γερές βάσεις και στις εγκαταστάσεις με τη βοήθεια της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ιωαννιτών, του ΠΕΑΚΙ και της Ομοσπονδίας. Κάνοντας και αναφορά στο Ευρωπαϊκό που θα γίνει στη πόλη μας το 2019. Όσο για τον Ναυτικό Όμιλο επεσήμανε ότι τα παιδιά πήγαν πολύ καλά, είναι νέα φουρνιά και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό  ευελπιστώντας ότι του χρόνου θα έρθουν μεγαλύτερες επιτυχίες, καθώς φέτος όπως είπε ήταν μεταβατικό στάδιο.

Γιάννης Τσίλης

Ο Ολυμπιονίκης Κωπηλασίας Γιάννης Τσίλης τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά να παίρνουν μέρος σε αυτό το πρωτάθλημα,τη χαρά του που του δείχνουν τόση αγάπη και παίρνουν παραδείγματα από τους μεγαλύτερους όχι μόνο για τα αθλήματα αλλά κυρίως συμπεριφοράς, να βάζουν στόχους και να φτάνουν όσο πιο ψηλά γίνεται και στον αθλητισμό και στη ζωή γενικότερα.. Για το αν ο ίδιος μετά την ολοκλήρωση του Survivor ξανατραβήξει «κουπί» είπε πως ναι αλλά ακόμη δε γνωρίζει σε ποιο επίπεδο γιατί έχει καιρό που απέχει, αλλά διαβεβαίωσε ότι του χρόνου θα κατέβει στο πανελλήνιο και αν τα καταφέρει και με την εθνική ομάδα.

Τέλος,ο Πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ Ευάγγελος Παλατζίδης τόνισε μεταξύ άλλων ότι μέλημα είναι να προετοιμαστεί ο χώρος για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ενώ ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Καραμπίνας αφού συνεχάρη τους διοργανωτές και τα σωματεία, ανέφερε ότι η Περιφέρεια, το ΠΕΑΚΙ, ο Δήμος, η γενική γραμματεία αθλητισμού,σωματεία να δώσουν τα διαπιστευτήρια για μια πετυχημένη διοργάνωση, διαβεβαιώνοντας ότι η Περιφέρεια και ο Αλέκος Καχριμάνης είναι πάντα αρωγοί.

ΝΙΚΟΣ ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Ιούλιος 2018 11:13

Σχετικά άρθρα (ανά ετικέτα)

επιστροφή στην κορυφή