Πέμπτη, 09 Αύγουστος 2018 11:54
Αξιολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πετράκης: «Θετικά και αρνητικά συμπεράσματα»

Θετικά και αρνητικά συμπεράσματα έβγαλε ο Γιάννης Πετράκης στο χτεσινό φιλικό του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Ο Ρεθυμνιώτης τεχνικό στάθηκε στις δηλώσεις του στο πρόβλημα ανάπτυξης που εντόπισε, αλλά και στην κακή αμυντική συμπεριφορά, ενώ σχετικά με το 4-4-2 σημείωσε ότι αποτελεί μία από τις επιλογές, χωρίς ωστόσο να έχει εγκαταλειφθεί οριστικά η χρησιμοποίηση τριών στόπερ και του 3-5-2.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Πετράκη:

«Για μας ήταν ένα πολύ σπουδαίο φιλικό. Παίζαμε με μια πολύ καλή ομάδα που την περίοδο αυτή είναι σε πολύ καλή κατάσταση, τηρουμένων των αναλογιών. Ήταν πολύ σημαντικό και σπουδαίο το παιχνίδι, γιατί βγήκαν συμπεράσματα πολύ σημαντικά για εμένα και θετικά και αρνητικά. Η δυσκολία που μας έβαλε ο αντίπαλος ήταν ευκαιρία για εμένα να κάνω διαπιστώσεις για το σημείο που βρισκόμαστε, που χρειαζόμαστε βελτίωση ή τι κάνουμε καλά και νομίζω ότι ήταν σημαντικό το φιλικό για να κάνω καλές εκτιμήσεις για να είμαστε έτοιμοι στο πρωτάθλημα».

Για την εικόνα του πρώτου μέρους και αν τον άφησε ικανοποιημένο: «Ειδικά στο κομμάτι της ανάπτυξης δεν ήταν αυτό που θέλαμε. Σημαντικό ρόλο, όμως, παίζουν παίκτες κλειδιά που έλειπαν, όπως τα πλάγια μπακ που στο δικό μας παιχνίδι παίζουν ρόλο στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Ο Σκόνδρας επωμίστηκε τον ρόλο του δεξιού μπακ, ενώ δεν είναι ο ρόλος του. Χρειαζόμαστε πολλή δουλειά και στα κομμάτια της καλής αμυντικής συμπεριφοράς, η οποία δημιουργεί τις προϋποθέσεις για καλές επιθετικές ενέργειες. Νομίζω ότι εκεί ήταν το μεγαλύτερό μας πρόβλημα και ότι δεν είχαμε ενέργεια να κερδίσουμε τους χώρους που δημιουργούνταν για να βγούμε γρήγορα στην επίθεση ή να βγάλουμε την προωθητική πάσα για να γίνουμε επικίνδυνοι.  Κάποιες φάσεις του πρώτου μέρους βγήκαν μέσα από οργανωμένο παιχνίδι, που είναι δύσκολο να το καταφέρεις. Γενικά, δεν ήταν η εικόνα μας αυτή που θέλουμε. Ξέρουμε τον λόγο που δεν ήταν και μέσα από τη δουλειά θα είμαστε πραγματικά αυτοί που μπορούμε όταν πρέπει».

Για το δεύτερο ημίχρονο και τις πολλές αλλαγές: «Νομίζω ότι η συμπεριφορά του Παναιτωλικού παρέμεινε ίδια και στο δεύτερο μέρος παρά τις αλλαγές. Σίγουρα έπεσε η ποιότητα, αλλά τα παιδιά είχαν τρομερή φλόγα και ενέργεια. Οι φάσεις που βγάλαμε στο β’ ημίχρονο ήταν φάσεις που κάνουμε στην προπόνηση. Οι παίκτες που μπήκαν, ειδικά ο Κούζικ, αλλά και ο Ντόλοβατς έδωσαν πράγματα που μας έλειπαν στο α’ ημίχρονο και είναι σημαντικό αυτό για εμένα».

Για το 4-4-2 και το αν θα εγκαταλειφθεί το 3-5-2: «Όποιο σχηματισμό και να επιλέξουμε θα είναι εύκολο να τον υπηρετήσουμε. Το τι θα κάνουμε μας το καθορίζει η ομάδα και η στιγμή, δεν αποκλείω τίποτα».

Για τους τραυματισμούς των Περιστερίδη και Βιδάλ: «Να ευχηθούμε να μην έχει κάτι σοβαρό ο Περιστερίδης, αλλά θα το δούμε αύριο. Ο Βιδάλ δεν νομίζω να είναι κάτι πολύ σημαντικό, αλλά αύριο ο γιατρός θα μας πει».

Αποστολή στο Αγρίνιο: Θανάσης Μυριούνης

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Αύγουστος 2018 13:03

Σχετικά άρθρα (ανά ετικέτα)

επιστροφή στην κορυφή