Σάββατο, 08 Σεπτέμβριος 2018 14:04
Αξιολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Disorder Blue: «Ο ΠΑΣ έχει και δεύτερη έδρα...»

Ανοιχτή επιστολή στην ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα για το θέμα των εισιτηρίων στους εκτός έδρας αγώνες της ομάδας εντός ή πλησίον του λεκανοπεδίου της Αττικής απέστειλαν οι φίλαθλοι της ομάδας από την Αθήνα, ζητώντας φέτος να εξασφαλίζεται μία θύρα φιλοξενούμενων σε αυτά τα παιχνίδια και να μην ξεχνιέται το ηπειρώτικο στοιχείο που υπάρχει έντονο στην πρωτεύουσα.

Οι οπαδοί του ΠΑΣ από την Αθήνα υπενθυμίζουν τις ένδοξες κερκίδες που έχουν κάνει οι οπαδοί της ομάδας στην Αθήνα, καλώντας την ΠΑΕ να μεριμνήσει ώστε να υπάρχει ανοιχτή θύρα για τον κόσμο του ΠΑΣ σε κάθε αγώνα εντός και πλησίον του λεκανοπεδίου της Αττικής και να συνεργάζεται με τους φίλους του ΠΑΣ που υπάρχουν εκεί.

Οι φίλοι του ΠΑΣ από την Αθήνα μαζί με την επιστολή επισυνάπτουν και μια φωτογραφία της γιαννιώτικης κερκίδας από το 2006 στην Καισαριανή, όταν πλήθος Ηπειρωτών είχαν βρεθεί στο πλευρό της ομάδας.

Αναλυτικά η σχετική ανοιχτή επιστολή αναφέρει:

Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ  ΕΔΡΑ...

Ανοιχτή επιστολή προς την ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 με θέμα τα εισιτήρια «φιλοξενούμενων»στην Αθήνα.

Γράφουμε αυτή την επιστολή για να κοινοποιήσουμε τα συμπεράσματά μας σχετικά με την αντιμετώπιση του κόσμου του ΠΑΣ Γιάννινα στην Αθήνα από την μεριά της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 τα τελευταία χρόνια.Αφού καταθέσουμε τα συμπεράσματά μας, θα θέλαμε να ζητήσουμε από την ΠΑΕ να φροντίζει με περισσότερο ζήλο,αφοσίωση και υπευθυνότητα για την παρουσία των Αθηναίων φιλάθλων της ομάδας στις εντός του λεκανοπεδίου, αλλά και πλησίον αυτού,αναμετρήσεις. Ξεκαθαρίζουμε πως δεν έχουμε καμία πρόθεση να εμπλακούμε σε κανενός είδους αντιπαράθεση μαζί σας σχετικά με αυτό το θέμα.Απεναντίας, πιστεύουμε πως πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψιν σας τα όσα θα εκθέσουμε παρακάτω για το καλό της ομάδας και όλων των φιλάθλων της που βρίσκονται στην πρωτεύουσα.

Αρχικά, νιώθουμε την ανάγκη να σας υπενθυμίσουμε πως ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε ανέκαθεν ένα μεγάλο κομμάτι οπαδών του στην Αθήνα. Ήδη κιόλας από τις δεκαετίες του ’70 και του ’80, σε κάθε αγώνα της ομάδας στην πρωτεύουσα,φτιαχνόταν ένας πυρήναςηπειρωτών που ήθελε να παρακολουθήσει και να υποστηρίξει τον ΠΑΣ.Την δεκαετία του 2000 δεν υπήρχε ούτε ένας αγώνας σε Α, Β και Γ εθνική στην Αθήνα,όπου η βροντερή και συγκινητική παρουσία των  “ξενιτεμένων” ΠΑΣολέδων να ήταν απούσα. Και πως αλλιώς θα μπορούσε να γίνει μιας και το γιαννιώτικο στοιχείο είναι έντονο σε πολλές γειτονιές της Αθήνας. Ακόμα κι εμείς που γράφουμε αυτή την επιστολή γίναμε ΠΑΣ από αυτόν ακριβώς τον λόγο. Οι πατεράδες μας, τα μεγάλα μας αδέρφια ή κάποιοι φίλοι μας, μας έφεραν σε κάποιο γήπεδο της πρωτεύουσας να δούμε την ομάδα τηςκαρδιάς τους,να έρθουμε ένα βήμα πιο κοντά στην δικιά μας πόλη. Έτσι λοιπόν ήρθαμε σε επαφή  και αγαπήσαμε όσο τίποτα τον ΑΓΙΑΞ της Ηπείρου.

Με γνώμονα λοιπόν τα παραπάνω, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε την εξής διαπίστωση. Τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα την περσινή σεζόν, οι οπαδοί της ομάδας στην Αθήνα ξεχαστήκαμε και παραμεληθήκαμε απο την ΠΑΕ. Τα παρακάτω στοιχεία δε μπορούν παρά να επαληθεύσουν τον ισχυρισμό μας. Πέρσι η ΠΑΕ δεν ζήτησε εισιτήρια σε κανέναν αγώνα στην πρωτεύουσα (με μια και μοναδική εξαίρεση τον αγώνα στην Ριζούπολη απέναντι στον Απόλλων Σμύρνης στις 5/11/2017).

Συγκεκριμένα, οι υπεύθυνοι της ΠΑΕ δε μερίμνησαν ώστε να υπάρχουν ανοιχτές θύρες για τους φιλάθλους της ομάδας στους κάτωθι αγώνες:
-Με τον Ατρόμητο Αθηνών (9/9/2017) παρότι οι οπαδοί του Ατρομήτου φιλοξενήθηκαν στο γήπεδο των Ζωσιμάδων.
-Με τον Πανιώνιο για το πρωτάθλημα (28/9/2017) και το κύπελλο (21/9/2017) παρότι οι οπαδοί του Πανιωνίου φιλοξενήθηκαν εξίσου στο γήπεδο μας.

-Με την ΑΕΚ (14/1/2018) ενώ οι οπαδοί της ΑΕΚ φιλοξενήθηκαν στα Ιωάννινα.

Εκτός αυτού η ΠΑΕ δεν ζήτησε και δεν κανόνισε να υπάρχει ανοιχτή κερκίδα για τους φιλάθλους της ομάδας μας ούτε στα γήπεδα που είναι κοντά στο λεκανοπέδιο και μπορεί κανείς να τα προσεγγίσει με ευκολία. Μιλάμε για τους δύο αγώνες στη Λιβαδειά για πρωτάθλημα και κύπελλο(21/10/2017 και 21/12/2017), καθώς και για τον αγώνα πρωταθλήματος με την Λαμία(29/4/2018). Κουράζει να σημειώσουμε ότι και οι φίλοι της Λαμίας φιλοξενήθηκαν στο γήπεδο μας.

Δυστυχώς, αν αυτή η κατάσταση συνεχίσει να συμβαίνει και δεν μεριμνήσουν οι υπεύθυνοι της ομάδας, ο κόσμος του ΠΑΣ στην Αθήνα, ο μύθος των Ηπειρωτών που έκαναν κάθε γήπεδο να μοιάζει με τους Ζωσιμάδες, η «δεύτερη έδρα» του ΠΑΣ, θα χαθεί. Αρκεί να φέρουμε στην μνήμη μας την εικόνα από την πρόσφατη παρουσία των χιλιάδων αθηναίων ΠΑΣολέδων στο ευρωπαικό ματς με την Αλκμάαρ στο Περιστέρι, για να σας θυμίσουμε το μεγαλείο αυτής της ομάδας και εκτός Ιωαννίνων.

Κατά τη γνώμη μας, λοιπόν, πιστεύουμε πως εσείς ως ΠΑΕ οφείλετε να πάρετε υπ' όψιν σας τη δυναμική που έχει ο λαός του ΠΑΣ στην Αθήνα και να μεριμνείτε κάθε φορά ώστε να υπάρχει ανοιχτή θύρα φιλοξενούμενων καθώς, και υπεύθυνη ενημέρωση από τους αρμόδιους της ΠΑΕ για τα εισιτήρια των αγώνων. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δεχτεί τηλεφωνήματα από φιλάθλους του ΠΑΣ που θέλουν να δούνε την ομάδα από κοντά και δε γνωρίζουν ούτε για το αν θα υπάρχει ανοιχτή θύρα, αλλά φυσικά ούτε για το που μπορούν να προμηθευτούν κάποιο εισιτήριο. Είναι απαράδεκτο για την εικόνα μιας ΠΑΕ να αμελεί όλους αυτούς τους ανθρώπους που θέλουν να δούνε και να στηρίξουνε την ομάδα.

Αρχής γενομένης από τον αγώνα της τρίτης αγωνιστικής στη Ριζούπολη με αντίπαλο τον Απόλλωνα, ζητάμε από τους αρμόδιους της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ1966 να φροντίσουν ώστε να υπάρχει ανοιχτή θύρα φιλοξενουμένων για τον κόσμο του ΠΑΣ σε κάθε αγώνα εντός και πλησίον του λεκανοπεδίου. Ζητάμε ακόμα να φροντίσετε για την υπεύθυνη και επίσημη ενημέρωση των φιλάθλων της ομάδας για το εαν θα έχουμε εισιτήρια στον εκάστοτε αγώνα,για το που και το πότε θα μπορεί να τα προμηθευτεί τα εν λόγω εισιτήρια καθώς και να τον κατευθύνει στην εκάστοτε θύρα που θα φιλοξενούνται οι φίλαθλοι του ΠΑΣ. Εμείς θα είμαστε εδώ, να σας βοηθήσουμε με κάθε τρόπο σε αυτή την προσπάθεια.

Ελπίζουμε τα όσα γράψαμε να μην πέσουνε στο κενό. Είμαστε κι εμείς κομμάτι αυτής της ομάδας όπως και κάθε Ηπειρώτης που τρέχει με συνέπεια στο πλευρό της. Οραματιζόμαστε έναν ΠΑΣ ισάξιο της ιστορίας του και ακόμα μεγαλύτερο,και γνωρίζουμε ότι αυτό δε πρόκειται να έρθει χωρίς τον περήφανο και πιστό λαό του.

Περιμένουμε να αξιολογήσουμε τις προσπάθειες σας και δεν σας περιμένουμε στη γωνία.

Την επιστολή αυτή συνυπογράφουμε,

Τα μέλη του group «DisorderBlue» & Διάφοροι οπαδοί του ΠΑΣ από την Αθήνα

07.09.2018

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 08 Σεπτέμβριος 2018 14:44

Σχετικά άρθρα (ανά ετικέτα)

επιστροφή στην κορυφή