Σάββατο, 09 Φεβρουάριος 2019 21:39
Αξιολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Πετράκης: «Σπουδαία νίκη»

Ικανοποιημένος και ανακουφισμένος ήταν ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννης Πετράκης τόσο με όσα είδα στον αγωνιστικό χώρο από τους παίκτες του, αλλά και με τη νίκη που τόσο ήθελε η ομάδα.

Ο Ρεθυμνιώτης προπονητής χαρακτήρισε σπουδαία τη νίκη απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο.

Αναλυτικά:

«Νομίζω ότι πετύχαμε μια σπουδαία νίκη που την χρειαζόμασταν πολύ στη χρονική στιγμή που είμαστε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα που είναι πάρα πολύ δουλεμένη σε όλα τα επίπεδα του παιχνιδιού και σε όλες τις φάσεις. Η νίκη ήταν δίκαιη και αποκτά μεγαλύτερη σημασία γιατί πραγματικά ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που είναι πάρα πολύ καλά δουλεμένη και βάζει προβλήματα όχι μόνο σε εμάς, αλλά και σε όποια ομάδα και αν έχει παίξει. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες και να ευχαριστήσω τον κόσμο που σε όλη την διάρκεια του αγώνα ήταν πολύ ζεστός και μας βοήθησε πολύ».

Για το αν υπάρχει μερίδιο ευθύνης στη σημερινή νίκη τόσο στον Αθανασιάδη που πέτυχε το γκολ, όσο και στον Βελλίδη για την απόκρουση στο 87’: «Σίγουρα και τα δύο παιδιά έκαναν πολύ σπουδαία δουλειά και στη φάση του γκολ και στη φάση που γλυτώσαμε το γκολ. Και οι δύο είναι σπουδαίοι για εμένα και σαν παίκτες και σαν χαρακτήρες. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Εμείς στο ματς με τον Άρη η κεφαλιά του Τζημόπουλου πήγε σύριζα άουτ και την επόμενη φάση δεχθήκαμε το γκολ. Αυτό που κερδίσαμε σήμερα το στερηθήκαμε σε άλλα παιχνίδια, είχαμε πιο πολλές και καθαρές ευκαιρίες από ότι είχε ο αντίπαλος».

Για το αν το σημερινό σύστημα θα είναι οδηγός για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο: «Ναι, δεν χρειάζεται να κοινοποιώ ότι έχω στο μυαλό. Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο με βάση τα δεδομένα που έχουμε, θα μετρήσουμε πόσο σημαντικός ήταν ο τρόπος που παίξαμε σήμερα, πάντα μπορούμε να γινόμαστε καλύτεροι και αυτό είναι που θα μας καθορίσει τη στάση μας στο επόμενο παιχνίδι».

Για τον τραυματισμό του Κριζμάν: «Τράβηγμα στο δικέφαλο. Δεν μπορούμε όμως να κάνουμε εκτίμηση τώρα για το μέγεθος του προβλήματος».

Για το αν ήταν προμελετημένη η 2η κίτρινη του Κρίζμαν: «Επειδή πετάξανε μπάλες μέσα στον αγωνιστικό χώρο και στα πέντε χρόνια που είμαι στην ομάδα δεν έχει γίνει ποτέ αυτό, ζητώ συγγνώμη για αυτό γιατί είναι έξω από το fair-play και αυτό που πιστεύουμε σαν ομάδα, αλλά δυστυχώς εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε άλλος τρόπος να δεχθεί κίτρινη κάρτα ο Κριζμάν. Έπρεπε με κάποιο τρόπο να δεχθεί κίτρινη κάρτα επειδή τραυματίστηκε, επειδή έχει πέντε κάρτες και θα πήγαινε στις έξι και ήταν συμφέρον για εμάς να δεχθεί δεύτερη κίτρινη. Με την καθοδήγηση του 4ου διαιτητή, γιατί αυτός μας καθοδήγησε ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος».

Για το πότε αποφάσισε πως θα παρατάξει τακτικά την ομάδα: «Πάντα με τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας και με βάση τον αντίπαλο που παίζουμε προσπαθούμε να κάνουμε πάντα το καλύτερο. Νομίζω ότι τα τελευταία παιχνίδια η ομάδα και με τον Ολυμπιακό θα μπορούσε να πάρει κάτι και με τον ΠΑΟΚ χάσαμε στο τέλος ανεξάρτητα αν ήταν καλύτερος και στον Άρη θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι. Σήμερα ευτυχήσαμε και κερδίσαμε, θέλουμε να συνεχίσουμε σε αυτό το δρόμο και οδηγός μας κάθε φορά θα είναι αυτό που πιστεύουμε ότι είναι καλύτερο για την ομάδα μας και με βάση τον αντίπαλο που παίζουμε αυτό μας καθορίζει τον σχηματισμό».

Για το ποιους από τους τραυματίες μπορούμε να υπολογίζουμε για τον Ατρόμητο: «Δεν μπορώ να τοποθετηθώ για αυτό, πρέπει να δούμε πως θα πάει η εξέλιξη μέσα στην εβδομάδα. Πάντα πρέπει να στεκόμαστε σε αυτούς που έχουμε, αυτούς που δεν έχουμε δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι».

Για το αν αποσυμπιέστηκε το κλίμα μετά τη σημερινή νίκη: «Αυτό που ρωτάτε είναι απόλυτα λογικό. Είμαστε ρεαλιστές της κατάστασης. Τα παιδιά φτάσανε αρκετές φορές κοντά στη βρύση αλλά δεν ήπιαν νερό, πιστεύω ότι δεν χάσανε ποτέ την πίστη και όταν είμαστε σε καλό δρόμο θα έρθουν και τα αποτελέσματα».

Για το αν τον προβληματίζουν οι πολλοί τραυματισμοί: «Όταν υπάρχουν τραυματισμοί μπορεί να συμβαίνει κάτι να μην πάει καλά. Συνήθως τραυματισμούς έχουνε τα παιδιά που ήρθαν πρώτη φορά στην ομάδα και ένα παράδειγμα είναι ο Λάσα που μπήκε σε δυνατούς ρυθμούς ξαφνικά και έβγαλε πρόβλημα. Κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, ίσως η ένταση και το επίπεδο από τα πρωταθλήματα που έρχονται είναι μια αιτία, αλλά σίγουρα είναι ένα σημείο προβληματισμού και για εμάς».

Για το που πιστεύει ότι θα φτάσει το βαθμολογικό όριο: «Είναι έξω από τη δική μου λογική δεν κάνω ποτέ σχέδια . Το μυαλό μας είναι στο επόμενο παιχνίδι».

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 10 Φεβρουάριος 2019 20:25

Σχετικά άρθρα (ανά ετικέτα)

επιστροφή στην κορυφή