Τρίτη, 16 Απρίλιος 2019 11:36
Αξιολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Έβδομος στο ευρωπαϊκό ο Μαρκούλας

Την έβδομη θέση κατέκτησε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα άρσης βαρών που διεξήχθη στο Μπατούμι της Γεωργίας ο Γιαννιώτης ολυμπιονίκης Γιώργος Μαρκούλας.

Ο αθλητής του Σπάρτακου Ιωαννίνων είχε έναν συναρπαστικό αγώνα με τον επίσης Έλληνα πρωταθλητή Θοδωρή Ιακωβίδη και με την κατάρριψη 6 πανελλήνιων ρεκόρ και από τους δύο αθλητές, κατέλαβε τελικά την 7η θέση στο σύνολο και φυσικά με νέο πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία των 96κ.

Η μάχη στο αρασέ ήταν συναρπαστική. Το πανελλήνιο ρεκόρ ήταν στα 157κ. και ο Ιακωβίδης ξεκίνησε με 158κ. που αποτέλεσε και το πρώτο ρεκόρ. Ο Γιώργος Μαρκούλας στην 3η του προσπάθεια σήκωσε 160κ. κατέλαβε την 10η θέση στην κίνηση και σημείωσε νέο Πανελλήνιο ρεκόρ. Ο Ιακωβίδης στην 3η προσπάθεια με 163κ. κατέλαβε την 7η θέση στο αρασέ και σημείωσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ.

Στο ζετέ το πανελλήνιο ρεκόρ ήταν 191κ. και ο Θοδωρής Ιακωβίδης το έσπασε με την πρώτη προσπάθεια στα 192κ. Ο Μαρκούλας βελτίωσε το ρεκόρ, καθώς ήταν έγκυρος στα 195κ. Στη συνέχεια ο Ιακωβίδης σήκωσε 197κ., προσπάθεια που του έδωσε στο ζετέ την 10η θέση. Ο Γιώργος Μαρκούλας σήκωσε 200κ. έκανε πανελλήνιο ρεκόρ και ήρθε 7ος.

Ο έμπειρος Γιαννιώτης αθλητής επιχείρησε να σηκώσει 205κ., μια επίδοση που θα του χάριζε το χάλκινο μετάλλιο στο ζετέ, αλλά δεν τα κατάφερε. Ωστόσο ο Μαρκούλας απέδειξε για ακόμα ότι εξακολουθεί να είναι από τους κορυφαίους αθλητές της ελληνικής άρσης βαρών και σίγουρα ο εν ενεργεία αθλητής με τις μεγαλύτερες διακρίσεις από όλους.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Απρίλιος 2019 12:08

Σχετικά άρθρα (ανά ετικέτα)

επιστροφή στην κορυφή