Δευτέρα, 13 Μάιος 2019 17:49
Αξιολογήστε αυτό το άρθρο
(7 ψήφοι)

Ψηφίστηκε από την Βουλή η αναδιάρθρωση

Ολοκληρώθηκε σήμερα στη Βουλή η συζήτηση της τροπολογίας του Υφυπουργείου Αθλητισμού όσον αφορά την αναδιάρθρωση των κατηγοριών των Εθνικών πρωταθλημάτων για την περίοδο 2019-20.

Η συζήτηση είχε πολλά και διάφορα με τους Βουλευτές της αντιπολίτευσης μίλησαν για αιχμαλωσία και αδικία σε πολλά σωματεία, με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη να τους απαντάει ότι όλα τα σωματεία γνώριζαν από το περασμένο καλοκαίρι ότι θα γίνει αναδιάρθρωση.

Παρόλα αυτά η αναδιάρθρωση ψηφίστηκε από τους Βουλευτές της Κυβέρνησης και έτσι από τη νέα σεζόν θα υπάρχει και επίσημα (εκκρεμεί η προσφυγή του ΠΑΣ στο Διαιτητικό Δικαστήριο) Super League 1 και Super League 2.

Με την τροπολογία περί αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών, τα επαγγελματικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου από τη σεζόν 2019-2020 θα είναι τρία:

Η Super League 1 (με 14 ομάδες), η Super League 2 (με 12 ή 14 ομάδες) και η Football League (με 14 ομάδες), που γίνεται το τρίτο τη τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Η Super League 2 και η Football League θα διοργανώνονται από το φορέα που διοργανώνει σήμερα τη Football League.

O φορέας αυτός αναλαμβάνει την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και των δύο πρωταθλημάτων (εξαιρούνται οι ομάδες που έχουν ήδη τηλεοπτικό συμβόλαιο).

Η Super League 2 και η Football League» θα έχουν κοινό Δ.Σ. στο οποίο θα μετέχουν όλα τα μέλη της Super League 2 και τέσσερα από τις ΠΑΕ της Football League.

O πρόεδρος και ο αντιπροέδρος θα προέρχονται από τη Super League 2.

Τέλος, μειώνονται τα όρια του ελάχιστου μετοχικού κεφαλαίου των ΠΑΕ των τριών επαγγελματικών κατηγοριών.


Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Μάιος 2019 19:32

Σχετικά άρθρα (ανά ετικέτα)

επιστροφή στην κορυφή