Δευτέρα, 12 Αύγουστος 2019 08:49
Αξιολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Γιαννίκης: «Ευχαριστημένος, αλλά θέλουμε δουλειά ακόμα» (video)

Ικανοποιημένος σε γενικές γραμμές από την απόδοση των παικτών του ΠΑΣ Γιάννινα στο χτεσινό φιλικό με τον Παναιτωλικό εμφανίστηκε ο Αργύρης Γιαννίκης στις δηλώσεις του μετά το ματς. Ο προπονητής των Ηπειρωτών δεν στάθηκε στη νίκη και το σκορ κρατώντας χαμηλούς τόνους, αλλά στα σημεία που η ομάδα χρειάζεται βελτίωση και εξέλιξη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Γιαννίκη:

Για την εικόνα του ΠΑΣ σε σχέση με το παιχνίδι με τη Λάρισα: «Στο δεύτερο λεπτό απειληθήκαμε από φάση να φάμε γκολ. Όσο ήμασταν μέσα στο πλάνο σήμερα ήμασταν καλοί, αλλά είχαμε και στα δύο ημίχρονα παθητικό ρόλο για πολύ χρονικό διάστημα και απειληθήκαμε. Είχαμε ατέλειες στο αμυντικό κομμάτι, το οποίο δεν δουλέψαμε ακόμα και δικαιλογημένα έχουμε θέματα. Συγχαρητήρια στα παιδιά για τη φιλική νίκη που έκαναν. Δείξαμε σε κάθε ημίχρονο για κάποιο χρονικό διάστημα τι θέλω και πως θέλω να παίζουμε. Αλλά είχαμε κάποιες ψηλές μπαλιές στο α’ ημίχρονο που δεν ήταν δουλεμένες, είχαμε πισωγύρισμα σε παθητικό ρόλο κι αυτό δεν μου άρεσε. Αλλά είμαστε στο στάδιο της προετοιμασίας, στο στάδιο της δουλειάς και της εξέλιξης. Σε εμάς στο τεχνικό επιτελείο το σκορ δεν μας κλείνει τα μάτια σε αυτά που θέλουμε να βλέπουμε. Σε γενικές γραμμές όμως είμαι πάλι ευχαριστημένος, αλλά δεν μου άρεσε που ξεχαστήκαμε κάποια διαστήματα και στο αμυντικό και στο επιθετικό κομμάτι και δεν κάναμε αυτό που θέλουμε».

Για το αν είναι νωρίς για συμπεράσματα: «Δουλεύουμε 3 εβδομάδες, ο αντίπαλος δουλεύει 3 εβδομάδες περισσότερο από εμάς, όπως και η Λάρισα. Είναι καλό που βγαίνουν στο παιχνίδι μας πράγματα της προπόνησης, αλλά ακόμα δεν έχουμε την εικόνα που θέλω να έχουμε για 90 λεπτά. Δεν μπορούμε να την έχουμε όμως λόγω αντοχής, λόγω αλλαγών και πραγμάτων που δεν τα δουλέψαμε ακόμα. Έχχουμε δουλειά μπροστά μας. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει το σκορ ούτε με τη Λάρισα ούτε τώρα. Είναι όμορφο να έχουν τα παιδιά την αίσθηση της νίκης, αλλά δεν είναι το παν. Εγώ κοιτάω την εξέλιξη της ομάδας, τι είναι καλό και τι δεν μου άρεσε. Είχαμε πολλά στημένα εις βάρος μας, αυτά μπορεί να γίνουν επικίνδυνα. Έχουμε ακόμα πολλά θέματα που έχουμε ατέλειες, αλλά είμαστε σε καλή κατάσταση και βλέπουμε ότι τα παιδιά δουλεύουν σκληρά και προσπαθούν να βγάλουν αυτά τα πράγματα στο γήπεδο».

Για τη δημιουργία φάσεων που ήταν βελτιωμένη σε σχέση με το φιλικό με τη Λάρισα:
«Σίγουρα θέλουμε να κερδίσουμε την μπάλα ψηλά και θέλουμε κάθετες κινήσεις και γρήγορες αντεπιθέσεις όταν κερδίζουμε την μπάλα. Και με την μπάλα θέλουμε να έχουμε οργανωμένο build up και να βγάζουμε φάσεις, αλλά είναι και θέμα αντιπάλου. Η Λάρισα στο προηγούμενο φιλικό δεν έπαιζε κάθετες μπαλιές στο κέντρο, έπαιζε διαγώνιες ψηλές μπαλιές. Ήταν διαφορετικό πλάνο παιχνιδιού αντιπάλου και διαφορετική η δική μας αντιμετώπιση».


Για το ότι ο ΠΑΣ αντιμετωπίζει ομάδες μεγαλύτερης κατηγορίας: «Επίτηδες κάνουμε αυτά τα παιχνίδια με ομάδες Super League 1 για να δούμε που βρισκόμαστε. Δεν το κάναμε στο Καρπενήσι για να έχουμε χρόνο να δουλέψουμε. Βλέπουμε ατέλειες και η βιντεοανάλυση θα μας βοηθήσει να δούμε και πράγματα που δεν αξιοποίησε ο αντίπαλος. Πρέπει να δούμε και φάσεις που δεν έφεραν κίνδυνο σε μας, θα τις δούλεψουμε κι αυτές για να μη φτάνουμε σε σημείο να κινδυνεύουμε».

Για το κυρίαρχο σύστημα που είναι το 4-2-3-1: «Το σύστημα γίνεται και 4-4-2 και σε φάση ανάπτυξης και 4-3-3. Ξεκινάμε ένα σύστημα, αλλά είμαστε σε ροή και δεν είμαστε στατικοί. Θα δουλέψουμε κι άλλα συστήματα για να είμαστε έτοιμοι, αλλά κι αυτό που έχουμε τώρα είναι πάντα σε ροή και κίνηση».

Για την απόδοση των νεαρών παικτών: «Δεν είπα ότι υπήρχε διαφορά ποιότητας την προηγούμενη φορά, αλλά ότι φάνηκε διαφορά στη δύναμη, δηλαδή στη σωματοδομή. Σήμερα ήταν διαφορετικό το παιχνίδι, δεν πήγε τόσο πολύ στα μαρκαρίσματα, αλλά έπαιζε κάθετα και στρωτά ο αντίπαλος, ενώ η Λάρισα είχε πιο μπροστινές μπαλιές και είχε περισσότερες μονομαχίες».

Για τα μεταγραφικά: «Κάτι υπάρχει, το έχουμε συζητήσει εσωτερικά και θα ανακοινώσουμε όταν έρθει η ώρα».

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Αύγουστος 2019 18:24

Σχετικά άρθρα (ανά ετικέτα)

επιστροφή στην κορυφή