Δευτέρα, 12 Μάρτιος 2012 23:59
Αξιολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)

Απόπειρα φίμωσης δημοσιογράφων στο Αγρίνιο

Είναι συνηθισμένη πρακτική σε αρκετές ΠΑΕ να προσπαθούν να έχουν "του χεριού τους" όσους δημοσιογράφους ασχολούνται με το ρεπορτάζ των ομάδων τους. Όσοι δημοσιογράφοι υποκύπτουν σε τέτοιους είδους πιέσεις βαφτίζονται ως οι "καλοί" του παραμυθιού. Αντίθετα, όσοι προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους αντικειμενικά και χωρίς σκοπιμότητες μετατρέπονται στους "κακούς" και γίνονται επίμονες προσπάθειες να περιθωριοποιηθούν και να απομονωθούν.

Ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν έχουν μπει εμπόδια στην άσκηση των καθηκόντων των δημοσιογράφων. Τελευταίο παράδειγμα, την Κυριακή στο Αγρίνιο στο παιχνίδι της Super League Παναιτωλικός- Εργοτέλης. Δυο ώρες πριν την έναρξη του αγώνα ο υπεύθυνος τύπου της ΠΑΕ Παναιτωλικός, Χρήστος Στούμπος ενημέρωσε τηλεφωνικώς και όχι γραπτώς, τον διευθυντή της εφημερίδας ΑΓΡΙΝΙΟ ΣΠΟΡ, Σπύρο Γραμμένο πως η αγρινιώτικη ΠΑΕ δεν θα εξυπηρετεί πλέον τους συνεργάτες της εφημερίδας, αποκλείοντας τους από την είσοδο των δημοσιογραφικών θεωρείων.

Η κίνηση αυτή έγινε μόλις δύο ημέρες μετά τα 86α γενέθλια του αγρινιώτικου σωματείου και σίγουρα δεν συνάδει με το προφίλ που θέλει να περάσει προς τα έξω ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης του Παναιτωλικού, Φώτης Κωστούλας.

Η εφημερίδα κυκλοφόρησε τη Δευτέρα με πρωτοσέλιδο με το EINTRITT VERBOTEN που είναι στα γερμανικά το "ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ".

Το passports.gr εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους Αγρινιώτες συναδέλφους όχι με βάση συντεχνειακές λογικές αλλά με γνώμονα την αρχή ότι η πολυφωνία και ο πλουλαρισμός της ενημέρωσης από όσο το δυνατόν περισσότερα μέσα συμβάλλει στην καλύτερη και πληρέστεση πληροφόρηση των φιλάθλων.

Θανάσης Μυριούνης

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13 Μάρτιος 2012 00:25

Σχετικά άρθρα (ανά ετικέτα)

επιστροφή στην κορυφή