Πέμπτη, 09 Απρίλιος 2020 17:54
Αξιολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Προς οριστική διακοπή οδεύουν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα

Την άποψη ότι θα υπάρξει οριστική διακοπή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων σε όλες τις τοπικές ΕΠΣ εξέφρασε σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι "στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα οι εξελίξεις θα είναι πιο γρήγορες, αφού σήμερα ή αύριο θα υπάρξουν αποφάσεις από πλευράς ΕΠΟ σε σχέση με τη συνέχιση των πρωταθλημάτων", ενώ παράλληλα τόνισε ότι "το Υπουργείο έχει ξεκινήσει την προετοιμασία ενός μεγάλου προγράμματος στήριξης και αναζωογόνησης του ερασιτεχνικού αθλητισμού σε όλη τη χώρα, το οποίο σύντομα θα γίνει γνωστό με λεπτομέρειες. Σε αυτό, με βάση τις οικονομικές δυνατότητες που υπάρχουν, θα προβλέπονται πολλές δράσεις ενίσχυσης των ερασιτεχνικών μορφών αθλητισμού, ενώ ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στην ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού".

Εν τω μεταξύ, σήμερα συνεδρίασε, μέσω τηλεδιάσκεψης, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε και το θέμα των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων. Η επικρατούσα άποψη ανάμεσα στα μέλη της ΕΠΟ είναι να διακοπούν οριστικά τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα καθώς θεωρείται ανέφικτο και αδύνατον να συνεχιστούν τους καλοκαιρινούς μήνες. Παράλληλα, η τάση της ΕΠΟ είναι πως ότι αποφασιστεί σχετικά με την άνοδο ή τον υποβιβασμό των ομάδων να ισχύει για όλες τις ΕΠΣ και όχι να αποφασίζει η κάθε Ένωση ξεχωριστά.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά το Πάσχα και προς τα τέλη του μήνα, όταν και θα υπάρχουν καλύτερα δεδομένα για την υγειονομική κρίκη στην χώρα μας και θα οριστικοποιηθεί και το σχέδιο που θα έχουν στην ΕΠΟ για την επόμενη μέρα.

ΧΡ.ΚΑΛΥΒΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Απρίλιος 2020 18:33

Σχετικά άρθρα (ανά ετικέτα)

επιστροφή στην κορυφή