Τρίτη, 03 Απρίλιος 2012 20:02
Αξιολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Θετικός σε κοκαΐνη ο Βεζυρίδης

Θετικό (στην κοκαΐνη) ήταν το δείγμα του Πολυχρόνη Βεζυρίδη στον έλεγχο ντόπινγκ που έγινε στις 28 Φεβρουαρίου, κάτι που οριστικοποιήθηκε σήμερα κατόπιν και της εξέτασης του δεύτερου δείγματος. Ο παίκτης αναμένεται να τιμωρηθεί με αποκλεισμό απο κάθε αγωνιστική δραστηριότητα τουλάχιστον 2 ετών. 

Το Sportblog.gr δίνει μια άλλη διάσταση στα κρούσματα ντόπινγκ με κοκαΐνη, αφού στην Κρήτη την τελευταία πενταετία είναι το τρίτο κρούσμα.

"Σαν πολλά δεν είναι τα θετικά δείγματα με κοκαΐνη τα τελευταία χρόνια; Να διευκρινίσουμε ότι εμείς δεν λέμε αν φταίει κάποιος παίκτης, αν δεν φταίει ή τέλος πάντων τι συνέβη και βρέθηκε θετικός. Αυτό είναι κάτι που το βρίσκουν οι αρμόδιες αρχές που καλούνται να βγάλουν απόφαση. Δεν είμαστε δικαστές εμείς, δηλαδή. Ούτε και σκοπός μας είναι να κατηγορήσουμε κανέναν και να μπούμε σε λεπτομέρειες για το αν κάποιος είναι αθώος ή ένοχος. Ας τα βρούνε άλλοι, όπως είπαμε.

Απλά επειδή έχουμε δυνατό μνημονικό θα σταθούμε στις συμπτώσεις που έχουν να κάνουν με κρητικές ομάδες τα τελευταία χρόνια.

Την μέρα των ερωτευμένων, λοιπόν, και πιο συγκεκριμένα στις 14 Φεβρουαρίου 2008, ο Βενιζέλος Ανυφαντάκης βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ, όπως είχε ανακοινώσει ο Εργοτέλης εκείνη τη μέρα. Ο αμυντικός της κρητικής ομάδας τιμωρήθηκε αρχικά με δυο χρόνια αποκλεισμό.

Ένα χρόνο μετά περίπου, και συγκεκριμένα στις 8 Απριλίου 2009, έσκασε το μαντάτο και γι' άλλο ένα θετικό δείγμα από έλεγχο ντόπινγκ. Αυτή τη φορά για τον ΟΦΗ. Σε τεστ που είχε γίνει στις 8 Μαρτίου για το πρωτάθλημα (σε ματς με τον Λεβαδειακό), ο -τότε- 21χρονος αμυντικός του ΟΦΗ Μονιάκης είχε βρεθεί θετικός. Κι αυτός στην κοκαΐνη. Η αρχική τιμωρία του ήταν με ένα εξάμηνο και μετά είχε γίνει ένας χρόνος.

Και τώρα σκάει η υπόθεση με τον Βεζυρίδη του ΟΦΗ, που κλήθηκε σε απολογία για το κρούσμα με κοκαΐνη, στις 26 Φεβρουαρίου.

Φοβερές συμπτώσεις, λοιπόν. Κατ' αρχήν, μιλάμε για τρία κρούσματα, όλα με κοκαΐνη, στις δυο ομάδες Α' Εθνικής της Κρήτης. Δεύτερον, μιλάμε για πάνω - κάτω ίδια εποχή, αφού όλα τα θετικά δείγματα σκάνε Φεβρουάριο, Μάρτιο. Και τρίτον, έχουμε να κάνουμε με τα μετόπισθεν. Με τερματοφύλακα και αμυντικούς".

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Απρίλιος 2012 23:40

Σχετικά άρθρα (ανά ετικέτα)

επιστροφή στην κορυφή