Σάββατο, 18 Αύγουστος 2012 23:39
Αξιολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Μπαλάκι ευθυνών ΕΠΑΕ και Super League για Ηρακλή, Καβάλα, Βόλο

Τη Παρασκευή συνεδρίασε στα γραφεία της η ΕΠΑΕ για να αποφανθεί για το μείζον θέμα που έχει να κάνει με τις ομάδες των Ολυμπιακού Βόλου, Καβάλας και Ηρακλή και την επαναφορά τους στη Football League.

Απόφαση ως γνωστόν δεν βγήκε (περίεργο θα ήταν άλλωστε) καθώς η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος "πέταξε" το μπαλάκι για απόφαση στη Super League η οποία θα πρέπει πλέον, κατα την ΕΠΑΕ, να βγάλει απόφαση για το μέλλον των προαναφερθέντων ομάδων. Πράγμα το οποίο θα γίνει με τον υποβιβασμό 3 ομάδων (όπως ξέρουμε δηλαδή) αλλά τον προβιβασμό 5 ομάδων (αντι 3).

Με απλά λόγια δηλαδή η Super League να αποτελείται από 18 ομάδες από τη σεζόν 2013-2014. Αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει η Super League να αλλάξει το καταστατικό της όσον αφορά τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν και τον αριθμό των ομάδων που θα προβιβαστούν από τη Football League.

Και πάμε τώρα στα της ΕΠΟ. Η οποία ΕΠΟ στα τέλη Ιουλίου έβγαλε προκήρυξη για το Κύπελλο Ελλάδος και το τρόπο διεξαγωγής του.

Και ξεκινάμε από την πρώτη φάση του θεσμού που ως γνωστόν συμμετέχουν οι σύλλογοι της Football League 2. Ενώ αυτή τη στιγμή η Football League 2 αριθμεί 28 ομάδες η ΕΠΟ κάνει λόγο για 36 ομάδες. Άρα θα πρέπει ή να υπάρξει αλλαγή και να ανέβουν ακόμα 8 ομάδες (ή και 9 αν τελικά ο Ηρακλής αγωνιστεί στη Football League) ή να αλλάξει την προκύρηξη και να παραμείνουν οι ομάδες 28. Τώρα στη δεύτερη φάση κάνει λόγο για συμμετοχή 18 ομάδων από τη Football League οπότε αν γίνουν 21 οι ομάδες της κατηγορίας αυτής θα πρέπει να υπάρξει πάλι αλλαγή.

Επίσης η ΕΠΑΕ για να προλάβουν να γίνουν (αν γίνουν γιατί στην Ελλάδα είμαστε) οι απαραίτητες αλλαγές, αλλά και για την ένταξη ή μη των Βόλου,Καβάλας και Ηρακλή, μετέθεσε την έναρξη της Football League από τις 16/9 στις 23/9. Δεν νομίζω όμως να κάνει εντύπωση σε κανέναν από εμάς αν τελικά η σέντρα γίνει ή στις 30/9 ή ακόμα και αρχές Οκτώβρη. Εξάλλου το είπαμε και παραπάνω στην Ελλάδα είμαστε.

Το πιθανότερο πάντως όσον αφορά τους 3 συλλόγους, κατα τη προσωπική μου άποψη, είναι ότι τελικά θα επιστρέψουν (όσες αντιδράσεις και αν υπάρξουν που σίγουρα θα υπάρξουν) στη Football League.

Υ.Γ. 1 Ελλάς το μεγαλείο σου

Υ.Γ. 2 Ας ελπίσουμε η Παναγιά, που πριν από λίγες μέρες εορτάσαμε την Κοίμηση Της, να τους έδωσε φώτιση να πράξουν το σωστό.

Α.ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 19 Αύγουστος 2012 06:19

Σχετικά άρθρα (ανά ετικέτα)

επιστροφή στην κορυφή