Αποδεκτή έγινε τελικά από τον Α.Ο. Γιάννινα η πρόσκληση της Μπαρτσελόνα για τη διεξαγωγή φιλικού παιχνιδιού μεταξύ των προπαιδικών ομάδων των δύο συλλόγων.
Οι λιλιπούτειοι άσοι της ομάδας του Βασίλη Κίτση θα βρεθούν για ένα τετραήμερο στη Βαρκελώνη αποκομίζοντας πρωτόγνωρες εμπειρίες, ζώντας παράλληλα το δικό τους όνειρο αγωνιζόμενοι απέναντι σε μια παγκόσμια υπερδύναμη, από τα τμήματα υποδομής της οποίας έχουν ξεπηδήσει αστέρες όπως ο Τσάβι, ο Ινιέστα και πολλοί άλλοι.
Να θυμίσουμε ότι αφορμή για την τιμητική πρόσκληση των Καταλανών προς το γιαννιώτικο σύλλογο στάθηκε το γκολ που σημείωσε ο Α.Ο. Γιάννινα εναντίον του Ατρoμήτου, με 25 πάσες χωρίς να ακουμπήσει την μπάλα ο αντίπαλος, στα πλαίσια του προπαιδικού πρωταθλήματος, τέρμα που είχε προκαλέσει τον παγκόσμιο θαυμασμό και έγινε θέμα στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία του κόσμου.
Η ομάδα του Α.Ο. Γιάννινα θα αναχωρήσει στις 22 Μαρτίου με λεωφορείο για την Αθήνα και από εκεί θα πετάξει για Βαρκελώνη (με ενδιάμεση στάση στη Ζυρίχη), όπου και θα παραμείνει για τέσσερις ημέρες. Στις 24 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το φιλικό με την Μπαρτσελόνα, ενώ κατά τη διάρκεια της διαμονής θα υπάρχουν ξεναγήσεις (από δικό τους ξεναγό) στα αξιοθέατα της Βαρκελώνης. Η επιστροφή είναι προγραμματισμένη για τις 26 Μαρτίου.
Τον αγώνα θα καλύψει τηλεοπτικά η NOVA που είναι χορηγός του ταξιδιού στη Βαρκελώνη.