Πέμπτη, 05 Μάιος 2011 15:05
Αξιολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κανονικά τα play off της Super League

Κανονικά θα διεξαχθούν τα play off της Super League όπως αποφασίστηκε μετά τη σημερινή κυβερνητική σύσκεψη παρόντος του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.

Ο κίνδυνος αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις για τις ελληνικές ομάδες αλλά και των Εθνικών ομάδων από τα προκριματικά του Euro 2012, λειτούργησε τελικά ως μοχλός πίεσης ώστε να μην μπει STOP από την πολιτεία στη διεξαγωγή των play off που θα ξεκινήσουν κανονικά σύμφωνα με το πρόγραμμα την Κυριακή (08/05).

Η πολιτεία θα περιμένει στις 3 Ιουνίου που θα γίνει η γενική συνέλευση της ΕΠΟ να εναρμονιστεί το πειθαρχικό δίκαιο της ΕΠΟ με αυτό της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Σε διαφορετική περίπτωση όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής "το νέο πρωτάθλημα, θα ξεκινήσει χωρίς δημόσιο χρήμα, δημόσια γήπεδα και χωρις προβολή από τη δημόσια τηλεόραση".

Νωρίτερα μάλιστα ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος είχε ζητήσει εγγυήσεις από την αστυνομία για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων προκειμένου να δώσει ο ίδιος το "πράσινο φως".

Αναλυτικά οι δηλώσεις του ήταν: "Οι αγώνες των play off θα γίνουν, εφόσον όλοι οι εμπλεκόμενοι εγγυηθούν για την ομαλή διεξαγωγή τους. Αν δεν το κάνουν, η Πολιτεία θα τους αναβάλει. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να τους ματαιώσουμε, αλλά ο πρωθυπουργός δεν αποκλείει τίποτα. Τις εγγυήσεις θα τις κρίνει η αστυνομία. Ας κάνουν τα ματς κεκλεισμένων των θυρών. Αυτό που θέλουμε είναι, απόλυτη ευθυγράμμιση με τις ποινές της UEFA. Περιμένουμε τη Γ.Σ. της ΕΠΟ. Είναι η τελευταία τους ευκαιρία!".

Η σύσκεψη που έγινε στη Βουλή ήταν ευρείας κλίμακας, καθώς πέραν του πρωθυπουργού συμμετείχαν: ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής και ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης. Επίσης παρόντες ήταν ο υφυπουργός Πολιτισμού με αρμοδιότητα την τηλεόραση Τηλέμαχος Χυτήρης, ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς και ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ Γιάννης Σπανουδάκης.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Μάιος 2011 15:33

Σχετικά άρθρα (ανά ετικέτα)

επιστροφή στην κορυφή