Ένα όνειρο ετών των απανταχού ΠΑΣολέδων παίρνει σιγά σιγά σάρκα και οστά, καθώς ο ΠΑΣ Γιάννινα θα αγωνιστεί στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στα προκριματικά του Europa League μετά την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, που αποδέχτηκε τις βελτιώσεις στο φάκελο της γιαννιώτικης ομάδας και της χορήγησε τελικά άδεια για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, ήτοι τη σεζόν 2013-2014.
Πέραν του γεγονότος ότι ο ΠΑΣ θα είναι η ομάδα που θα δηλωθεί στην UEFA μαζί με τους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Ατρόμητο και Αστέρα Τρίπολης, ο "Aγιαξ της Ηπείρου" θα μπορέσει να πραγματοποιήσει μεταγραφές και ανανεώσεις συμβολαίων ανεξαρτήτως ηλικίας και, κυρίως, χωρίς αριθμητικό περιορισμό.
Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι ο ΠΑΣ έχει να περάσει κι άλλη μία δοκιμασία, τυπικού χαρακτήρα, την προσεχή Δευτέρα (3/6), καθώς ο φάκελός του θα κριθεί εκ νέου από την αρμόδια Επιτροπή της UEFA. Και μπορεί να μην υπάρχει προηγούμενο η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να "κόψει" φάκελο ομάδας που έχει πάρει το "πράσινο" φως από την οικεία Ομοσπονδία, ωστόσο η γιαννιώτικη ομάδα θα ελεγχθεί στο financial fair play προκειμένου να επικυρωθεί και επίσημα η πρώτη της ευρωπαϊκή συμμετοχή.