Τρίτη, 10 Μάιος 2011 20:19
Αξιολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στη Football League οριστικά ο Αστέρας Τρίπολης

Οι όποιες ελπίδες είχε ο Αστέρας Τρίπολης να εκμεταλλευθεί τη μη χορήγηση άδειας στον Ηρακλή και να παραμείνει στη Super League εξανεμίστηκαν μετά την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ.

Το δικαστήριο απέρριψε με ψήφους 2-1 την έφεση που είχε καταθέσει η διοργανώτρια του μεγάλου επαγγελματικού πρωταθλήματος κατά της πρωτόδικης απόφασης της ΕΠΟ, σύμφωνα με την οποία τη θέση του "Γηραιού" πρέπει να πάρει ομάδα από την Football League.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι εκτός από τους ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικό που έχουν ήδη εξασφαλίσει την άνοδό τους θα πρέπει να προστεθούν και άλλες δύο ομάδες από την τετράδα που ακολουθεί στη βαθμολογία, ήτοι τον ΟΦΗ, τον Λεβαδειακό, τα Τρίκαλα και τη Δόξα.

Κάπου εδώ, όμως, η κατάσταση μπλέκει, αφού από τη συγκεκριμένη τετράδα, πιστοποιητικό συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα έχει μόνο ο Λεβαδειακός, αφού ο ΟΦΗ και η Δόξα δεν πήραν, ενώ τα Τρίκαλα ναι μεν αδειοδοτήθηκαν, πλην όμως έχει κατατεθεί έφεση από τον εκπρόσωπο της ΕΠΟ στην Επιτροπή Αδειοδότησης.

Έτσι, η μοναδική ομάδα που μπορεί πλέον να ελπίζει σε άνοδο είναι η Βέροια που ακολουθεί στην έβδομη θέση της βαθμολογίας, πλην όμως έχει πάρει άδεια.

Σε περίπτωση, δηλαδή, που η Επιτροπή Εφέσεων απορρίψει τις εφέσεις του ΟΦΗ και της Δόξας και κάνει δεκτή την αντίστοιχη κατά των Τρικάλων, η ομάδα της Ημαθίας ανεβαίνει άμεσα στην Super League και, μάλιστα, χωρίς να διεξαχθούν τα play off, αφού το πιστοποιητικό συμμετοχής προφανώς προηγείται της βαθμολογίας.

Η Επιτροπή Εφέσεων αναμένεται να συνεδριάσει μέσα στις επόμενες ημέρες (πιθανότατα ως το τέλος της εβδομάδας) και η απόφασή της θα εκδοθεί άμεσα.

Από εκεί και πέρα θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο Αστέρας Τρίπολης έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει την παραμονή του, προσφεύγοντας στο CAS, πλην όμως δεν θα το κάνει, αφού κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά χρονοβόρο.

Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης, οι νομικοί της Superleague υποστήριξαν ότι ο συγκεκριμένος κανόνας ισχύει σε ολόκληρη την Ευρώπη, επικαλούμενοι μάλιστα και το παράδειγμα της Ιταλίας, όπου όταν είχε υποβιβαστεί η Γιουβέντους για το σκάνδαλο «calciopolis» τη θέση της είχε πάρει ομάδα από τη μεγάλη κατηγορία.

Πρόσθεσαν, μάλιστα, ότι το ίδιο ακριβώς θα συνέβαινε και στην περίπτωση που αφαιρούνταν βαθμοί από μια ομάδα που εξασφάλισε τη σωτηρία της και γι αυτό δεν έχει επικυρωθεί ακόμη η τελική βαθμολογία.

Από την πλευρά τους οι νομικοί της ΕΠΟ αντέτειναν ότι δεν μπορεί να αλλάξουν μεσούσης της περιόδου οι όροι διεξαγωγής του πρωταθλήματος, αφού σε περίπτωση που συνέβαινε κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και σε έκπτωση του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

πηγή: sentragoal.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Μάιος 2011 21:03

Σχετικά άρθρα (ανά ετικέτα)

επιστροφή στην κορυφή