Μπορεί να πέρασαν τρεις και πλέον μήνες από την τελευταία Γ.Σ. της ΕΠΣΗΠ, στην οποία «επικυρώθηκε» η απόφαση για τη διενέργεια εκλογών, ωστόσο ακόμη και σήμερα εξακολουθούν να εγείρονται βασανιστικά ερωτήματα για τη νομιμότητα της «εν λόγω» γενικής συνέλευσης.
Το PASsports.gr, πραγματοποιώντας έρευνα εις βάθος, είναι σε θέση να σας αποκαλύψει σήμερα μια σειρά από παρατυπίες που έλαβαν χώρα και οι οποίες πιθανότατα καθιστούν, ούτε λίγο ούτε πολύ, άκυρη τη γενική συνέλευση της 22ας Απριλίου και κατά συνέπεια μη νόμιμες τις εκλογές που ακολούθησαν.
Σύμφωνα, λοιπόν, με το άρθρο 26, παράγραφος 1 του καταστατικού της Ένωσης, έκτακτη γενική συνέλευση συγκαλείται μόνο σε περίπτωση που συντρέχει αρκούντως σοβαρός λόγος που θέτει σε κίνδυνο την ομαλή διεξαγωγή των πρωταθλημάτων. Με βάση τα όσα ισχυρίστηκε ο πρόεδρος της Ένωσης, Βασίλης Μάντζιος, ο λόγος της έκτακτης γενικής συνέλευσης ήταν η αναστάτωση των σωματείων από δυσμενείς κρίσεις που έγιναν δημόσια κατά του ίδιου και των μελών του Δ.Σ. και οι οποίες καταγράφηκαν στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.
Το ερώτημα που τίθεται είναι εάν και εφόσον οι δυσμενείς κρίσεις εναντίον της ΕΠΣΗΠ, από ανθρώπους που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για τα κοινά της Ένωσης, αποτελούν αιτία και αφορμή για πρόωρες εκλογές, τότε τι πρόκειται να συμβεί όταν ανακύψουν σοβαρότερα προβλήματα που θα θέσουν σε πραγματικό κίνδυνο τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων; Άραγε, η προσφυγή στις κάλπες θα είναι και πάλι η λύση;
Προχωρώντας, δεν θα μπορούσαμε να κλείσουμε τα μάτια σε μια παρατυπία που «φωνάζει» από μακριά. Σύμφωνα, λοιπόν, με το άρθρο 20 του καταστατικού μόνο μία νόμιμα συγκληθείσα συνέλευση έχει το δικαίωμα να λαμβάνει αποφάσεις. Και δυστυχώς η γενική συνέλευση της 22ας Απριλίου δεν έχει ούτε καν νομιμοφανή χαρακτήρα, αφού αφενός δεν απεστάλησαν προσκλήσεις στα σωματεία τουλάχιστον 15 ημέρες νωρίτερα, όπως προβλέπει το άρθρο 24, παράγραφος 1 του καταστατικού, ενώ αφετέρου δεν εστάλη ο διοικητικός και οικονομικός προϋπολογισμός τουλάχιστον 7 ημέρες πριν τη συνέλευση, όπως προβλέπεται από το άρθρο 23, παράγραφος 2 του καταστατικού.
Κατά συνέπεια, σύμφωνα με το άρθρο 25, παράγραφος 2, δεν δόθηκε η δυνατότητα σε κάποια σωματεία, που πιθανότατα επιθυμούσαν να καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό, να δικαιολογήσουν την αρνητική τους ψήφο, διότι ο μεν διοικητικός απολογισμός ουδέποτε κοινοποιήθηκε, ο δε οικονομικός καθώς και ο προϋπολογισμός μοιράστηκαν λίγο πριν την έναρξη της γενικής συνέλευσης με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να μελετηθούν εις βάθος.
Επιπλέον, στα θέματα ημερησίας διατάξεως, σύμφωνα με το άρθρο 25, παράγραφος 1 του καταστατικού, θα έπρεπε να αναγράφεται ως θέμα συζήτησης και η έγκριση του προϋπολογισμού του επόμενου έτους, κάτι που δεν έγινε ποτέ, κατά συνέπεια καθίσταται άκυρη η όποια απόφαση επί θέματος που δεν περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη, όπως εξάλλου προβλέπεται από το άρθρο 29, παράγραφος 1.
Τέλος, ενστάσεις εγείρονται ακόμα και για την αίθουσα διεξαγωγής της γενικής συνέλευσης, αφού σύμφωνα με το άρθρο 29, παράγραφος 5 του καταστατικού, δεν προβλέπεται ψηφοφορία δια βοής και με ανάταση του χειρός, διαδικασία που ακολουθήθηκε στην «εν λόγω» γενική συνέλευση.
Κοντολογίς, μπορεί να πέρασαν τρεις και πλέον μήνες από την επίμαχη γενική συνέλευση, ωστόσο, όπως μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κανείς από τα παραπάνω, υπάρχει μια σωρεία παρατυπιών που θέτουν, πλέον, σε έντονη αμφισβήτηση τη νομιμότητα της γενικής συνέλευσης της 22ας Απριλίου εγείροντας παράλληλα ερωτήματα για τους πραγματικούς λόγους των πρόσφατων εκλογών στους κόλπους της ΕΠΣ Ηπείρου.