Γρηγορίου: «Τα ατομικά λάθη δεν διορθώνονται»

16.03.2024 Αναγνώστηκε 1362 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Άδικο αποτέλεσμα χαρακτήρισε στη συνέντευξη Τύπου την ήττα από τον Ατρόμητο ο Μιχάλης Γρηγορίου. Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα στάθηκε στα ψυχικά αποθέματα και την εικόνα της γιαννιώτικης ομάδας, δήλωσε ότι δεν χάνει την πίστη του ότι η ομάδα θα παλέψει μέχρι τέλους για την παραμονή, ωστόσο σημείωσε με νόημα ότι ούτε ο καλύτερος προπονητής του κόσμου δεν μπορεί να διορθώσει ατομικά λάθη που φέρνουν γελοία γκολ.

Γρηγορίου: «Τα ατομικά λάθη δεν διορθώνονται»
Κύρκος
Βαγγέλης Κύρκος

Αναλυτικά οι δηλώσεις Γρηγορίου στη συνέντευξη τύπου:

«Θεωρώ ήμασταν κυρίαρχοι στο πρώτο ημίχρονο, στα πρώτα 3 λεπτά τουλάχιστον. Χάσαμε εξαιρετικές ευκαιρίες, μια ομάδα υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο κατ’ εμέ. Θα μπορούσαμε να προηγηθούμε δυο και τρεις φορές, αντ’ αυτού δεχτήκαμε ένα γκολ από το πουθενά από αυτά που έχουμε συνηθίσει τουλάχιστον όσο είμαι εγώ στην ομάδα. Στο δεύτερο ημίχρονο δείξαμε τα ψυχικά αποθέματα γιατί καταλαβαίνετε ότι όταν είσαι σε αυτή τη δυσχερή θέση και ξεκινάει ένας νέος κύκλος παιχνιδιών σημαντικός και στο πρώτο εξ΄αυτών βρίσκεσαι απέναντι σε μια καλή ομάδα όπως είναι ο Ατρόμητος με καλούς παίκτες. Βρίσκεσαι πίσω στο σκορ, φέρνεις στα ίσια το ματς, το να δεχόμαστε γελοίο γκολ και αντί να πάρουμε τη νίκη, βρίσκεται πάλι ο τρόπος να χάσουμε το παιχνίδι. Ήμασταν καλύτεροι και στα δυο ματς με τον Ατρόμητο, αντί να έχουμε 4-6 βαθμούς, έχουμε ένα.

Στην παρούσα φάση που βρίσκεται το πρωτάθλημα έχει τεράστια σημασία το πώς πρέπει να παίρνεις βαθμούς, δεν μπορέσαμε να το κάνουμε. Συνεχίζουμε είναι ακόμη έξι παιχνίδια. Δεν μπορώ παρά να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί έκαναν κατάθεση ψυχής και ευελπιστώ πως κάτι καλό θα πετύχουμε στο τέλος. Δεν χάνω την πίστη μου μέχρι τελευταία αγωνιστική ότι θα καταφέρουμε να κρατήσουμε την ομάδα στην κατηγορία».

Για το εάν έχουν οι παίκτες τα ψυχικά αποθέματα να κυνηγήσουν την παραμονή: «Είναι δύσκολο να βρεις τα ψυχικά αποθέματα για να είσαι ξανά ανταγωνιστικός στο επόμενο ματς, να έχεις τα ηνία του παιχνιδιού όπως κάναμε σήμερα. Αυτά τα παιδιά μου δείχνουν ότι έχουν τα ψυχικά αποθέματα. Έχουμε μια σειρά παιχνιδιών που ήμασταν καλύτεροι από τους αντιπάλους μας. Σήμερα δεν θυμάμαι εκτός από τη φάση στο 46’ το φάουλ να υπήρξε κάποια άλλη επέμβαση ή κάποια άλλη ευκαιρία από τον Ατρόμητο. Είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε, εκτός ότι αυτά τα παιδιά έχουν δείξει ότι μπορούν να το κάνουν γιατί άλλη ομάδα στη θέση τους με όλα αυτά που συμβαίνουν δεν θα μπορούσε να είναι συνεχόμενα καλή, θα το προσπαθήσουμε ως το τέλος».

Για το εάν μπορεί να διορθωθεί άμεσα κάτι στο αμυντικό κομμάτι: «Δεν είναι ανασταλτική συμπεριφορά, είναι ατομικά λάθη. Όταν μιλάμε για ατομικά λάθη, δεν μπορούν να διορθωθούν και πολλά. Κανένα γκολ που έχουμε δεχτεί δεν είχε υπεραριθμία ο αντίπαλος, κανένα γκολ που έχουμε δεχτεί δεν υπήρξε να έρθει ο αντίπαλος με κακές τοποθετήσεις ή κάτι άλλο. Είναι αδράνεια της στιγμής και βέβαια ατομικά λάθη. Στα ατομικά λάθη δεν πιστεύω να υπάρχει προπονητής στον κόσμο που να μπορεί να διορθώσει τόσο πολύ».

Σχολιασμος