Άμυνα για...καρναβάλια, Ατρόμητος - ΠΑΣ 3-2

17.03.2024 Αναγνώστηκε 1337 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Ακόμα πιο δύσκολη έγινε η υπόθεση της παραμονής για τον ΠΑΣ Γιάννινα μετά την πρεμιέρα των Play Out της Super League. Οι Γιαννιώτες πέτυχαν δύο γκολ στο Περιστέρι, όμως προδόθηκαν από τα αμυντικά λάθη και έφυγαν ηττημένοι με 3-2 από τον Ατρόμητο. Μεγάλωσε η διαφορά καθώς ο Βόλος πέρασε αέρα από την Τρίπολη, ενώ και ο Παναιτωλικός κέρδισε τον Πανσερραϊκό στο Αγρίνιο. 

Άμυνα για...καρναβάλια, Ατρόμητος - ΠΑΣ 3-2
Γιωτίτσας
Νίκος Γιωτίτσας

Η άμυνα, τα ατομικά λάθη και οι λάθος επιλογές του Μιχάλη Γρηγορίου έφεραν την 15η φετινή ήττα του ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Γιαννιώτες ήταν κυρίαρχοι στο πρώτο μέρος, είχαν δοκάρι με τον Τζίμα (4') και ακυρωμένο γκολ με τον ίδιο παίκτη (6'), ωστόσο η υπεροχή τους δεν καρποφόρησε. Κόντρα στη ροή του αγώνα ο Ατρόμητος προηγήθηκε με τον Έντερ Γκονζάλες (37') και πήγε στο ημίχρονο προηγούμενος. Με την έναρξη της επανάληψης ο ΠΑΣ ισοφάρισε με γκολάρα του Παμλίδη (49'), ωστόσο μια εντελώς άστοχη έξοδος του Σούλη έφερε το δεύτερο γκολ του Ατρόμητου με τον Τζαβέλλα (61'). Παρά την πίκρα από τα παιδικά γκολ ο ΠΑΣ βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και ισοφάρισε με κεφαλιά του Εραμούσπε (85'), ο οποίος επέστρεψε στην ενεργό δράση με γκολ. Παρότι βγήκε μπροστά για να πετύχει το τρίτο γκολ που θα της έδινε τη νίκη, προδόθηκε και πάλι από την άμυνα της που ήταν ασορτί με τις ημέρες των καρναβαλιών και ο Βέργος (95') χάρισε τη νίκη στον Ατρόμητο. 

Πώς έπαιξαν

Οι απουσίες των τραυματιών Νάγκι και Κόντε αλλά και του τιμωρημένου Σόρια οδήγησαν τον Μιχάλη Γρηγορίου να εμπιστευτεί για μια ακόμη φορά κάτω από τα δοκάρια τον Σούλη, στη θέση του Σόρια να βάλει τον Τούτου και τον Παμλίδη να παίρνει τη θέση στην κορυφή της επίθεσης αντί του Ισπανού αρχηγού του ΠΑΣ. Ο 50χρονος τεχνικός προτίμησε τη διάταξη 4-3-3 για να παρατάξει τη γιαννιώτικη ομάδα.Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σούλης, δεξί μπακ ο Τούτου, αριστερό ο Κιάκος, ενώ στόπερ στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Εραμούσπε και Παντελάκης. Αμυντικό χαφ έπαιξε ο Λιάσος, έχοντας μπροστά του ως εσωτερικούς μέσους τους Τζίνο και Ριένστρα. Δεξιά στην επίθεση κινήθηκε ο Ροσέρο, αριστερά ο Τζίμας και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Παμλίδης.

Την ίδια διάταξη (4-3-3) με τον Μιχάλη Γρηγορίου, προτίμησε ο Σέρβος προπονητής του Ατρόμητου Σάσα Ίλιτς.Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μαρκετζάνι, δεξί μπακ ο Κεσχρίντα, αριστερό ο Ντε Μποκ και στόπερ στο κέντρο της άμυνας έπαιξαν οι Τζαβέλλας και Έρλνινγκμαρκ. Αμυντικό χαφ ήταν ο Κούντε, έχοντας μπροστά του τους Κούεν και Γκονζάλες. Δεξιά στην επίθεση έπαιξε ο Βαλένσια, αριστερά ο Αγκιμπού Καμαρά και στην κορυφή της επίθεσης ο Αντζιέλσκι.

Δοκάρι και ακυρωθέν γκολ με Τζίμα

Φουριόζος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο του Δημοτικού Σταδίου Περιστερίου ο ΠΑΣ Γιάννινα που πραγματοποίησε ένα πολύ καλό ξεκίνημα στο παιχνίδι,έχοντας δοκάρι με τον Παναγιώτη Τζίμα και ακυρωμένο γκολ με τον ίδιο παίκτη στη συνέχεια.Σε αντίθεση με τα περισσότερα παιχνίδια της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος όπου το ξεκίνημα των Γιαννιωτών ήταν νωχελικό, σε αυτό του Περιστερίου οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου μπήκαν αποφασισμένοι να δημιουργήσουν προβλήματα στην αντίπαλη εστία, κάτι που εξόργισε και τον προπονητή του Ατρόμητου Σάσα ΄Ιλιτς. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι φάσεις που έκανε ο ΠΑΣ στα πρώτα λεπτά προήλθαν από τη δεξιά πλευρά χάρη στις ενέργειας του Ροσέρο και τα ανεβάσματα του Τούτου.

Αρχικά οι Γιαννιώτες είχαν δοκάρι μόλις στο 4’ με τον Τζίμα.Μετά από ωραία ενέργεια των παικτών του ΠΑΣ από δεξιά και σέντρα του Ροσέρο, η μπάλα πέρασε από τον Παμλίδη και ο επερχόμενος Τζίμας νίκησε στον άερα τον Κεσχρίντα και πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πήγε στο οριζόντιο δοκάρι του Μαρκετζάνι και έφυγε άουτ. Η πίεση των Γιαννιωτών στα πρώτα λεπτά ναι μεν καρποφόρησε δυο λεπτά αργότερα καθώς σκόραραν με τον Τζίμα, ωστοσο το γκολ δεν μέτρησε διότι σύμφωνα με το VAR η μπάλα δεν πέρασε τη γραμμή.

Συγκεκριμένα, στο 6’ μετά από ατομική ενέργεια του Τούτου από δεξιά και παράλληλη σέντρα, στο δεύτερο δοκάρι ο Τζίμας νίκησε και πάλι τους αμυντικούς του Ατρόμητου και έσπρωξε τη μπάλα προς τα δίχτυα αλλά ο Μαρκετζάνι πάνω στη γραμμή απέκρουσε τη μπάλα. Ο Μανούχος αρχικά έδειξε σέντρα, όμως μετά τη χρήση του VAR φάνηκε ότι η μπάλα δεν είχε περάσει ολόκληρη τη γραμμή, όπως χρειάζεται για να μετρήσει το γκολ, ενώ το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι Goal line τεχνολογία στην Ελλάδα ακόμα δεν υπάρχει.

Κόντρα στη ροή σκόραρε ο Ατρόμητος

Ο Ατρόμητος πραγματοποίησε την πρώτη αξιόλογη τελική στην εστία του Σούλη στο 18’ όταν μετά από αντεπίθεση, ο Έντερ Γκονζάλες βρήε τον Αντζιέλσκι, αυτός καθυστέρησε πολύ και την τελική του πάσα προς τον Κούεν την έκοψε σωτήρια ο Τζίνο. Οι Γιαννιώτες συνέχισαν να απειλούν την εστία του Μαρκετζάνι και έφτασαν κοντά στο γκολ σε δυο περιπτώσεις. Στο 27’ ο Τούτου με διπλή προσπάθεια βρήκε τον Ροσέρο που έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε πάνω στα σώματα και στην επαναφορά ο Ριένστρα σούταρε αλλά η μπάλα κόντραρε πάνω στο σώμα του Τζαβέλλα.

Μια ακόμη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ έχασαν οι Γιαννιώτες στο 34’ με τον Παμλίδη. Ο Τούτου βρήκε τον Ροσέρο, ο Κολομβιανός έκανε τη σέντρα και βρήκε τον Παμλίδη που έκανε το κοντρόλ και σούταρε με το αριστερό, η μπάλα κόντραρε και έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μαρκετζάνι που φάνηκε να βρήκε τη μπάλα με τα ακροδάχτυλα.

«Αλλού βαρούσαν τα όργανα και αλλού χόρευε η νύφη» στο Περιστέρι, καθώς κόντρα στη ροή του αγώνα όπου ο ΠΑΣ ήταν ιδιαίτερα δραστήριος στο επιθετικό κομμάτι, ο Ατρόμητος ήταν εκείνος που πήρε το προβάδισμα στο σκορ στο 37’. Ο Βαλένσια έξυπνα με διαγώνια σέντρα βρήκε τον Έντερ Γκονζάλες και ο αρχηγός του Ατρόμητου με μονοκόματο σουτ με το δεξί νίκησε τον Σούλη στην κλειστή του γωνία και έκανε το 1-0. Ο Ισπανός βρέθηκε αφύλακτος από τα αριστερά της άμυνας του ΠΑΣ και δεν χαρίστηκε στον Σούλη.

Λίγο έλειψαν τα πράγματα να γίνουν χειρότερα για τους Ηπειρώτες στην εκπνοή του πρώτου μέρους, καθώς ο Ατρόμητος απείλησε ξανά την εστία του Σούλη, αυτή τη φορά από στατική φάση. Στο 45+5’ ο Τζαβέλλας εκτέλεσε απευθείας φάουλ και ο Σούλης με υπερέκταση του αριστερού του χεριού έσωσε τον ΠΑΣ από το δεύτερο γκολ, ενώ στη συνέχεια απέκρουσε και το σουτ που επιχείρησε σε δεύτερο χρόνο ο Έντερ Γκονζάλες.

Ισοφάριση με γκολάρα Παμλίδη

Άμεσα έδρασε με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο προπονητής του ΠΑΣ, περνώντας τον Καραχάλιο στη θέση του Λιάσου και τον Λεό στη θέση του Ριένστρα, μετατρέποντας το σύστημα σε 4-4-2.

Με περίσσειο πείσμα μπήκαν στην επαναληψη οι παίκτες του Γρηγορίου με στόχο να κυνηγήσουν το γρήγορο γκολ της ισοφάρισης, κάτι που το βρήκαν χάρη στην απίθανη γκολάρα του Γιώργου Παμλίδη.Στο 49’ ο Κατερινιώτης επιθετικός με τρομερή προσποίηση απέφυγε τους αμυντικούς του Ατρόμητου και με εξαιρετικό πλασέ με το δεξί από το ημικύκλιο της περιοχής νίκησε τον Μαρκετζάνι και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Το τρίτο γκολ του Παμλίδη στο φετινό πρωτάθλημα πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους παίκτες του ΠΑΣ.

Τον… πλήγωσε κι ο Τζαβέλλας…

Η χαρά των Γιαννιωτών με την επίτευξη του γκολ της ισοφάρισης από τον Παμλίδη έδωσε τη θέση της στην εκ νέου παγωμάρα με το γκολ που πέτυχαν οι Περιστεριώτες με τον Τζαβέλλα και μπήκαν ξανά σε θέση οδηγού στο παιχνίδι. Στο 61’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Κούντε στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΣ,ο Σούλης έκανε άστοχη έξοδο και με γροθιές έσπρωξε τη μπάλα πάνω σε παίκτη του Ατρόμητου και στη συνέχεια ο Τζαβέλλας σε κενή εστία δεν δυσκολέυτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1. Ακόμη ένα γκολ που δεν μπαίνει ούτε στο παιδικό πρωτάθλημα δέχτηκε ο ΠΑΣ, απόρροια του τραγικού λάθους της άμυνας και του Σούλη. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Τζαβέλλα σε 19 εμφανίσεις με τη φανέλα του Ατρόμητου, ενώ να σημειωθεί πως έχει βρει δίχτυα με όλες τις ομάδες που έχει αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Πανιώνιο και Κέρκυρα).

Εκ νέου ισοφάριση με τον συνήθη ύποπτο!

Οι Γιαννιώτες συνέχισαν στο ίδιο επιθετικό τέμπο που είχαν στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και μετά το γκολ που δέχτηκαν από τον Τζαβέλλα, χάνοντας δυο πολύ καλές ευκαιρίες για να φέρουν εκ νέου το ματς στα ίσια. Στο 71’ μετά από το γύρισμα του Λεό από δεξιά, η μπάλα πέρασε από τον Παμλίδη και στο δεύτερο δοκάρι ήταν αφύλακτος ο Τζίνο, όμως ο Ουρουγουανός από πλάγια αριστερά σούταρε ψηλά άουτ και σπατάλησε μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την ισοφάριση.

Δυο λεπτά μετά η ομάδα της Ηπείρου σπατάλησε νέα χαμένη ευκαιρία να ισοφαρίσει. Στο 73’ μετά από σουτ του Λεό από πλάγια δεξιά, η μπάλα κόντραρε πάνω στον Τζαβέλλα και άλλαξε πορεία, όμως τελευταία στιγμή ο Μαρκετζάνι με το χέρι έδιωξε σε κόρνερ.

Ο ΠΑΣ δεν έδειξε διατεθειμένος να κρεμάσει λευκή πετσέτα και να γνωρίσει την ήττα στην πρεμιέρα των play out, συνέχισε να πιέζει και κατόρθωσε να πετύχει το γκολ της εκ νέου ισοφάρισης στο 85’ με τον συνήθη ύποπτο Ροντρίγκο Εραμούσπε.Μετά τη γρήγορη εκτέλεση του κόρνερ πλασαριστά και σέντρα από τον Τσαούση, ο επερχόμενος Εραμούσπε νίκησε κατά κράτος στον αέρα τον Ασεβέδο και με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι ισοφάρισε σε 2-2. Ο Αργεντινός στόπερ σκόραρε με την επιστροφή του στην ενεργό δράση μετά από ένα μήνα, πέτυχε το τέταρτο γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ είχε σκοράρει και στο ματς της κανονικής διάρκειας στο Περιστέρι στις 3 Δεκεμβρίου.

Ψυχρολουσία στις καθυστερήσεις…

Παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΣ έπαιζε με το μαχαίρι στα δόντια, δεν είχε τα ψυχικά αποθέματα να κυνηγήσει ένα τρίτο γκολ που θα του έδινε τη νίκη, αντ’ αυτού πλήρωσε για μία ακόμη φορά τις αδυναμίες του και δέχτηκε την ψυχρολουσία στις καθυστερήσεις από τους Περιστεριώτες που σκόραραν το νικητήριο γκολ με τον Βέργο.

Συγκεκριμένα στο 95’ μετά από μπαλιά του Κούντε στον κενό χώρο για τον Βέργο και νέα άστοχη έξοδο του Σούλη, τα στόπερ δεν κάλυψαν και ο επιθετικός του Ατρόμητου πλάσαρε πάνω από τον πορτιέρο του ΠΑΣ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έδωσε με 3-2 εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του Περιστερίου.

Διαιτησία: Μανούχος (Ψάρρης - Νικολαίδης)

Ατρόμητος (Σάσα Ίλιτς): Μαρκετζάνι, Κεσχρίντα, Έρλινγκμαρκ (79’ Ασεβέδο), Τζαβέλλας, Ντε Μποκ, Βαλένσια (55’ Βρακάς), Κούντε, Έντερ Γκονζάλες, Κούεν (55’ Φριντγιόνσον), Καμαρά (55’ Τζοβάρας), Αντζιέλσκι (70’ Βέργος).

ΠΑΣ Γιάννινα (Μιχάλης Γρηγορίου): Σούλης, Τούτου, Παντελάκης, Εραμούσπε, Κιάκος (68’ Τσαούσης), Λιάσος (46’ Καραχάλιος), Ριένστρα (46’ Λεό), Τζίνο, Ροσέρο (84’ Ντεμίρ), Τζίμας (68’ Ροζάλες), Παμλίδης.

 

Σχολιασμος