LIVE (ΤΕΛΙΚΟ) Πανσερραϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

21.04.2024 Αναγνώστηκε 2605 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Παρακολουθήστε ζωντανά από το Δημοτικό Γήπεδο Σερρών την αναμέτρηση του Πανσερραϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα για την 5η αγωνιστική των Play out της Super League 1.

LIVE (ΤΕΛΙΚΟ) Πανσερραϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1
  • Οριστικά στην Super League 2 υποβιβάστηκε και μαθηματικά ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά τα χτεσινά αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής και συγκεκριμένα τις νίκες Παναιτωλικού και Κηφισιά σε Τρίπολη και Περιστέρι αντίστοιχα. Τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε της σεζόν ο ΠΑΣ Γιάννινα υποβιβάστηκε και μαθηματικά πριν καν ακόμα γίνει ο σημερινός αγώνας.

  • Χωρίς τους τραυματίες Ροζάλες, Τσαούση, Τούτου, τον...φευγάτο Μπάλαν και τον Ντεμίρ ταξίδεψε χθες στις Σέρρες η αποστολή των Γιαννιωτών.

  • Με τον Κωνσταντίνο Θυμιάνη στην αποστολή μετά από δυο μήνες θα αντιμετωπίσει ο Πανσερραϊκός τον ΠΑΣ Γιάννινα.

  • Στο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, ο ΠΑΣ ηττηθεί με 3-2 δεχόμενος αστεία γκολ, με τερματοφύλακα τότε τον Κλέιμαν.
  • Διιατητής θα είναι ο Ευστάθιος Γκορτσίλας από τη Μακεδονία. Βοηθοί του Γκορτσίλα θα είναι ο Αχιλλέας Νίκζας από τη Λάρισα και ο Νικόλαος Τοροσιάδης από τη Μακεδονία. Προκλητικός για τον ΠΑΣ ήταν ο ορισμός του τέταρτου διαιτητή που θα είναι ο Κωνσταντίνος Πουλικίδης από τη Δράμα, ο ρέφερι που απέβαλε με απευθείας κόκκινη τον Εραμούσπε στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Κατσίκας, Αυλωνίτης, Μπέργκστρομ, Δεληγιαννίδης, Πεταυράκης, Ουεντραόγκο, Οικονόμου, Τομάς, Ουάρντα, Άλεξιτς, Μπετανκόρ.

Στον πάγκο βρίσκονται οι: Τσομπανίδης, Διαμάντης, Ντάνκερλουι, Πηλέας, Στάικος, Χατζηστραβός, Σοφιανός, Μούργος, Γούλερι.

ΠΑΣ Γιάννινα (Μιχάλης Γρηγορίου): Αθανασίου, Σόρια, Κιάκος, Εραμούσπε, Παντελάκης, Τζίνο, Καραχάλιος, Ριένστρα, Ροσέρο, Λεό, Κόντε.

Στον πάγκο βρίσκονται οι: Νάγκι, Κύρκος, Σομποτσίνσκι, Λιάσος, Μπακαδήμας, Πανάγου, Τζίμας, Παμλίδης, Μπεγκάλα.

Το pre game

O Aθανασίου θα υπερασπιστεί την εστία των Γιαννιωτών στο σημερινό παιχνίδι.

Παρόντες στο γήπεδο ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα Παναγιώτης Χριστοβασίλης και ο αντιπρόεδρος Γιάννης Χριστοβασίλης.

Στον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες των δυο ομάδων

Ελάχιστοι οι φίλαθλοι του Πανσερραικού στις εξέδρες του Δημοτικού Γηπέδου.

Στην παγκόσμια ημέρα Γης είναι αφιερωμένη η 5η αγωνιστική των Play Out της Super League. Παίκτες και διαιτητές φοράνε σχετικά μπλουζάκια στην είδοσο των δύο ομάδων.

Αρχηγός του ΠΑΣ ο Πέδρο Κόντε, ενώ για τον Πανσερραϊκό το περιβραχιόνιο φοράει ο Πεταυράκης.

Έναρξη της αναμέτρησης

 Mε 4-2-3-1 αγωνίζεται ο ΠΑΣ Γιάννινα, το οποίο μετατρέπεται σε 4-3-3 στην επίθεση. Κάτω από τα δοκάρια είναι ο Αθανασίου, δεξί μπακ ο Σόρια, αριστερό ο Κιάκος και στόπερ στο κέντρο της άμυνας αγωνίζονται οι Παντελάκης και Εραμούσπε. Αμυντικά χαφ παίζουν οι Καραχάλιος και Τζίνο, δεξιά στα εξτρέμ αγωνίζεται ο Ροσέρο, αριστερά ο Λεό και ο Ριένστρα στον άξονα πίσω πίσω από τον Κόντε που βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης.

Με 4-2-3-1 παρέταξε ο Πάμπλο Γκαρσία τον Πανσερραϊκό. Κάτω από τα δοκάρια είναι ο Κατσίκας, δεξί μπακ ο Δεληγιαννίδης, αριστερό ο Πεταυράκης και στόπερ παίζουν οι Μπέργκστρομ και Αυλωνίτης. Στα αμυντικά χαφ αγωνίζονται οι Οικονόμου και Ουεντραόγκο, δεξι εξτρέμ είναι ο Τόμας, αριστερό ο Ουάρντα και ο Άλεξιτς παίζει επιτελικό χαφ πίσω από τον Μπετανκόρ που είναι στην κορυφή της επίθεσης.

Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά στο παιχνίδι.

Κεφαλιά του Αυλωνίτη στο 9' μετά από κόρνερ του Ουάρντα, η μπάλα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Αθανασίου.

Πρώτη καλή στιγμή για τον ΠΑΣ στο 13'. Αρχικό σουτ του Ροσέρο κόντραρε πάνω στα σώματα των αμυντικών, στη συνέχεια ο Κιάκος έκανε το σουτ, όμως ο Κατσίκας μπλόκαρε τη μπάλα.

Σουτ του Τομάς στο 20' με το αριστερό, η μπάλα πάνω από την εστία του Αθανασίου.

Νέα ευκαιρία για τον Πανσερραϊκό στο 21' με τον Μπετανκόρ να βγαίνει στην αντεπίθεση, όμως το σουτ του με το δεξί δεν ήταν καλό και ο Αθανασίου είχε εύκολο έργο.

ΔΟΚΑΡΙ για τον ΠΑΣ στο 22' με τον Ροσέρο. Ωραία κίνηση του Ροσέρο από αριστερά, ο Κολομβιανός έκανε τις προσποιήσεις και σούταρε με το δεξί η μπάλα βρήκε τη ρίζα του δεξιού του δοκαριού του Κατσίκα και έφυγε άουτ. Κοντά στο γκολ εδώ ο ΠΑΣ μετά από καλή ενέργεια του κινητικού Ροσέρο.

ΓΚΟΛ για τον Πανσερραϊκό στο 29' με τον Τομάς. Μετά από βολέ του Κατσίκα, ο Τομάς έκανε το κοντρόλ υπό πίεση και άνοιξε στον Άλεξιτς, ο οποίος του γύρισε τη μπάλα και ο Τομάς με εκπληκτικό αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Αθανασίου για το 1-0. Πρώτο γκολ του Ουρουγουανού μεσοεπιθετικού και το πανηγυρίζει δεόντως.

Στο 33' ο Τομάς έψαξε τον Μπετανκόρ που βγήκε απέναντι από τον Αθανασίου, όμως υποδείχτηκε σε θέση off side.

Καλή στιγμή για τον ΠΑΣ στο 33' σε κεφαλιά του Κόντε μετά από σέντρα του Σόρια από δεξιά, μπλόκαρε ο Κατσίκας.

Εκτέλεση φάουλ του Κιάκου στο 36', κεφαλιά του προωθημένου Παντελάκη, όμως η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Κίτρινη κάρτα στον Εραμούσπε στο 41' για μαρκάρισμα πάνω στον Άλεξιτς.

Κίτρινη κάρτα στον Κιάκο στο 42' για μαρκάρισμα και νεύρα με τον Τομάς.

Πέναλτι για τον Πανσερραϊκό στο 45'. Ο Πεταυράκης με βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ έβγαλε τον Μπετανκόρ τετ α τετ με τον Αθανασίου. Ο πορτιέρο του ΠΑΣ ανέτρεψε τον Ισπανό επιθετικό και ο διαιτητής Γκορτσίλας καταλόγισε πέναλτι, όμως στη συνέχεια σήκωσε off side μετά από υπόδειξη του δεύτερου βοηθού Τοροσιάδη. Η φάση ελέγχθηκε στο VAR και με τις γραμμές φάνηκε ότι ο Κιάκος κάλυπτε τον Μπετανκόρ.

ΓΚΟΛ για τον Πανσερραϊκό στο 45+4'. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ουάρντα και ο Αιγύπτιος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα παρά την προσπάθεια του Αθανασίου που έπεσε στη σωστή γωνία, όμως είχε ύψος η εκτέλεση του Ουάρντα και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0. Πέμπτο φετινό γκολ του Ουάρντα.

Λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Πίσω στο σκορ με 2-0 ο ΠΑΣ από τον Πανσερραϊκό. Αδιάφορο βαθμολογικά το παιχνίδι για τον ΠΑΣ που υποβιβάστηκε και μαθηματικά. Ακόμα μια φορά τα κενά της άμυνας είναι οφθαλμοφανή. Ο Τομάς (29') με ωραία εκτέλεση άνοιξε το σκορ, ενώ στις καθυστερήσεις ο Αθανασίου ανέτρεψε τον Μπετανκόρ και ο Ουάρντα εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στους Σερραίους.

Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου με δύο αλλαγές για τον ΠΑΣ. Ο Κύρκος μπήκε στη θέση του Ριένστρα και ο Πανάγου στη θέση του Κιάκου.

Δεξί μπακ θα παίξει ο Πανάγου και ο Σόρια θα παίξει αριστερό μπακ με ανάποδο πόδι.

Ευκαιρία για τον Πανσερραϊκό στο 46' με τον Μπετανκόρρ να βρίσκει τον Άλεξιτς και ο τελευταίος σούταρε, μπλόκαρε ο Αθανασίου.

Διακοπή στο παιχνίδι στο 47' για τραυματισμό του Παντελάκη.

Τρίτη αλλαγή για τον ΠΑΣ στο 49' είναι αναγκαστική. Ο Μπακαδήμας μπήκε στο ματς αντί του Παντελάκη που αποχώρησε με τραυματισμό.

Τέταρτη αλλαγή για τον ΠΑΣ στο 59'. Ο Μπεγκάλα μπήκε στον αγώνα στη θέση του Τζίνο.

Αργός ρυθμός στην επανάληψη και ο Γρηγορίου δίνει χρόνο συμμετοχής σε νεαρούς παίκτες που δεν έπαιξαν σχεδόν καθόλου φέτος.

Πέναλτι για τον ΠΑΣ στο 63' σε ανατροπή του Λεό από τον Δεληγιαννίδη. Εξαιρετική ενέργεια του Ροσέρο από δεξιά και παράλληλη σέντρα, έδιωξε προς το σημείο του πέναλτι ο Αυλωνίτης και ο Λεό πήρε την μπάλα και ανατράπηκε από τον Δεληγιαννίδη. Ο διαιτητής Γκορτσίλας κατάλόγισε το πέναλτι παρά τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων. Η φάση ελέγχθηκε από τον VAR Παπαδόπουλο που συμφώνησε με τον ρέφερι.

ΓΚΟΛ για τον ΠΑΣ στο 65' με τον Κόντε. Ο αρχηγός του ΠΑΣ Πέδρο Κόντε εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνία και ο Κατσίκας έπεσε δεξιά και η μπάλα στα δίχτυα για το 2-1. Ένατο φετινό γκολ του Κόντε και δεν το πανηγύρισε αναλογιζόμενος το που βρίσκεται φέτος η ομάδα.

Πρώτη αλλαγή για τον Πανσερραϊκό. Στο 65' ο Γούλερι μπήκε στη θέση του Μπετανκόρ στον αγώνα.

Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τον ΠΑΣ στο 68'. Κόρνερ του Σόρια και αρχική κεφαλιά του Μπακαδήμα προς τα πίσω, ο Εραμούσπε έκανε το σουτ και η μπάλα κόντραρε πάνω στον Άλεξιτς. Πάνω στη γραμμή ο Λεό ήταν έτοιμος να σκοράρει, όμως ο Γούλερι με τάκλιν αυτοθυσίας έσωσε τον Πανσερραϊκό από την ισοφάριση.

Πέμπτη και τελευταία αλλαγή για τον ΠΑΣ στο 72'. Ο Παμλίδης μπήκε στη θέση του Λεό στον αγώνα.

Διπλή αλλαγή για τον Πανσερραϊκό στο 76'. Ο Στάικος μπήκε στη θέση του Οικονόμου και Χατζηστραβός στη θέση του Άλεξιτς.

Σουτ του Πεταυράκη στο 79' από τον άξονα, η μπάλα ψηλά άουτ.

Κίτρινη κάρτα στο 83' στον Καραχάλιο για μαρκάρισμα πάνω στον Τομάς.

Κίτρινη κάρτα στον Ουεντραόγκολ στο 85' για κράτημα φανέλας στον Ροσέρο.

Ευκαιρία στο 88' για τον Πανσερραϊκό. Ο Γούλερι κατέβασε ωραία τη μπάλα και έστρωσε στον Ουάρντα, ο Αιγύπτιος κέρδισε την κόντρα από τον Πανάγου και σούταρε,όμως έσωσε στην κλειστή του γωνία ο Αθανασίου.

Τέταρτη αλλαγή για τον Πανσερραικό στο 88'. Ο Ντανκερλούι μπήκε στο ματς στη θέση του Τομάς.

Έξι λεπτά οι καθυστερήσεις του αγώνα.

Κίτρινη κάρτα στον Αυλωνίτη στο 95'.

Κίτρινη κάρτα στον Ουάρντα στο 95' για αψιμαχία με τον Σόρια.

Λήξη της αναμέτρησης. Ήττα του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-1 από τον Πανσερραϊκό και μαθηματική εξασφάλιση της παραμονής για τους Σερραίους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιασμος