Προβολή ταινίας για τους οπαδούς της Αταλάντα την Πέμπτη στο Άλσος

16.09.2024 Αναγνώστηκε 310 φορές

Την οπαδική κουλτούρα του Μπέργκαμο και των οπαδών της ιταλικής Αταλάντα μέσα από τα μάτια του θρυλικού πλέον Κλαούντιο Γκαλιμπέρτι πραγματεύεται η ταινία που θα προβληθεί το απόγευμα της προσεχούς Πέμπτης 19 Σεπτεμβρίου στο Άλσος καθώς η συγκεκριμένη ομάδα έχει πολλούς υποστηρικτές στα Γιάννενα που έχουν κάνει πολλά ταξίδια για να την δουν από κοντά. 

 

 

Προβολή ταινίας για τους οπαδούς της Αταλάντα την Πέμπτη στο Άλσος
Η ταινία έχει τίτλο "Στην υπεράσπιση μιας πίστης" και αναλύεται η οπαδική κουλτούρα του Μπέργκαμο μέσα από τα μάτια του Claudio “Bocia” Galimberti.
 
Η ταινία είναι διάρκειας 102 λεπτών και ξεδιπλώνει την 30χρονη ιστορία της Curva Nord της Αταλάντα, μέσα από την αφήγηση ενός από τους πλέον εμβληματικούς της ultras, του Claudio “Bocia” Galimberti. Πρόκειται για την ιστορία μιας ανυπάκοης πραγματικότητας, χωρίς ανακωχή, αφιερωμένης σε έναν σκοπό: την ελευθερία να είσαι ο κόκκος της άμμου που μπλοκάρει το γρανάζι.
 
Διοργανωτής της προβολής της ταινίας είναι το group της Αταλάντα στα Ιωάννινα, το οποίο λειτουργεί από το 2012 και είναι αρκετά ενεργό και δραστήριο. Γιαννιώτες υποστηρικτές της Αταλάντα έχουν ταξιδέψει με την ομάδα σε σχεδόν όλη την Ιταλία , τελικούς κυπέλλου και σε πολλά ευρωπαϊκά ματς σε όλη την Ευρώπη.

Η προβολή της ταινίας θα γίνει την προσεχή Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στις 20:30 στο Άλσος των Ιωαννίνων, ενώ σε περίπτωση βροχής η προβολή θα γίνει στο Θέατρο Έκφραση στην οδό Αραβαντινού. Μετά το τέλος της ταινίας θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτης της ταινίας, τον Ιταλό Andrea Zambelli.
 
 

Σχολιασμος