Δίκαιη επικράτηση του Βελισσάριου επί της Πλατανιάς στο «Στάθης Τσανακτσής»

14.04.2024 Αναγνώστηκε 288 φορές #Eρασιτεχνικό Ποδόσφαιρο

Σε ένα παιχνίδι που είχε καλό ρυθμό και αρκετά τρεξίματα εκατέρωθεν, το Βελισσάριο κατάφερε να εκμεταλλευθεί τις φάσεις του κυρίως από τα πλάγια και να σκοράρει τρεις φορές για να επικρατήσει με 3-0 επί της Πλατανιάς.

Δίκαιη επικράτηση του Βελισσάριου επί της Πλατανιάς στο «Στάθης Τσανακτσής»
Καρτάλης
Γιάννης Καρτάλης

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία της αναμέτρησης ανήκε στην ομάδα του Βελισσάριου, με τον Τσεκούρα στο 9' να κάνει πολύ ωραία ατομική ενέργεια από αριστερά περνώντας τρεις αντιπάλους του, στη συνέχεια πάτησε τη μπάλα στον Σιάμο που έκανε ένα καλό πλασέ, αλλά είδε τον Γιώτη να αποκρούει κρατώντας το 0-0. Στο 13' το Βελισσάριο απείλησε και πάλι με τον Καραντανά να κάνει ένα συρτό μακρινό σουτ αιφνιδιάζοντας τον Γιώτη, αλλά λ τελευταίος έστω και δύσκολα αποσόβησε τον κίνδυνο.

Στο 17' το Βελισσάριο μετά τις προειδοποιήσεις που έκανε, άνοιξε το σκορ, όταν μετά από δύο σουτ και κόντρες εντός περιοχής της Πλατανιάς η μπάλα κατέληξε στον Γιώτη που τη πάτησε στον Πολύζο, ο οποίος έκανε ένα συρτό διαγώνιο σουτ και την έστειλε στα δίχτυα του Γιώτη για το 1-0. Στο 43' η Πλατανιά απείλησε επικίνδυνα για την ισοφάριση όταν Τσουβέλης, Μυταρης και Πολύζος συνεργάστηκαν πολύ όμορφα στο ύψος της περιοχής με τον τελευταίο να κάνει ένα ωραίο σουτ αλλά τη μπάλα να φεύγει για λίγο έξω από την εστία του Γκόγκου και το σκορ να διατηρείται στο 1-0 κι έτσι να λήγει το πρώτο μέρος της αναμέτρησης.

Η πρώτη καλή φάση στο δεύτερο μέρος ανήκε στην Πλατανιά, με τον Μποζέλα να κάνει ωραία ατομική ενέργεια από δεξιά και να σεντραρει προς τη περιοχή, με τον Πολύζο να πιάνει μια καρφωτή κεφάλια αλλά να βλέπει τη μπάλα να ακουμπάει την εξωτερική πλευρά των δικτύων του Γκόγκου. Η Πλατανιά απείλησε εκ νέου στο 63' με τον Μπολονέζο να κάνει ένα γέμισμα στη περιοχή από εκτέλεση φάουλ και τον Τσιώνη να πιάνει τη κεφαλιά αλλά τη μπάλα να φεύγει άουτ. 

Το Βελισσάριο χωρίς να απειλήσει πολλές φορές στο δεύτερο μέρος κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματαά του στο 70', όταν ο Τσεκούρας έκανε πολύ ωραίο κατέβασμα της μπάλας από αριστερά για το Βελισσάριο, πάτησε περιοχή και έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι όπου ήταν ελεύθερος ο Καραντάνας, ο οποίος κοντρόλαρε ωραία και με ωραίο χαμηλό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Στο 86' το Βελισσάριο έφτασε μια ανάσα από το 3-0, με τον Καραντάνα να κάνει ένα μακρινό συρτό σουτ, αλλά να βλέπει τη μπάλα να μη του κάνει το χατίρι και να τραντάζει το αριστερό κάθετο δοκάρι του Γιώτη. Δύο λεπτά αργότερα απείλησε και πάλι με τον Χάιδα να βγαίνει τετ α τετ με τον Γιώτη μετά από βαθιά μπαλιά, αλλά να μη τελειώνει τη φάση καλά με αποτέλεσμα να μπλοκάρει ο Γιώτης κρατώντας το 2-0. Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης όμως οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κάνουν ότι δεν έκαναν στις προηγούμενες φάσεις, όταν ο Φίλιος έκανε τη σέντρα από δεξιά, Καραντάνας σηκώθηκε ψηλότερα από όλους και έπιασε τη κεφαλιά για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και να διαμορφώσει το 3-0 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

ΑΟ ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟ: Γκόγκος, Σαραλιώτης, Καλέσιος, Τομαράς, Κουτρούμπας, Φίλιος, Τσακιρίδης, Τσιγαρίδας (65' Χάιδας), Σιάμος (46' Μαγκανάς), Καραντάνας, Τσεκούρας (74' Νούσιας).

ΑΕ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Γιώτης Ι., Μπολονέζος Μ. (74' Τάτσης), Παγώνας, Τσιώνης, Μπολονέζος Γ., Μύταρης Ν. (56' Μποζέλα), Πολύζος (67' Τσιούρης), Τσουβέλης, Κεφάλας, Γιώτης Γ. (46' Τάγκας), Μύταρης Χ.

Σχολιασμος