Έναντια στον εκφοβισμό και τις γυναικοκτονίες ο τελικός ΕΠΣΗΠ (video)

15.04.2024 Αναγνώστηκε 1719 φορές #Eρασιτεχνικό Ποδόσφαιρο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο «Ζωσιμάδες» η συνέντευξη Τύπου για τον μεθαυριανό (17/04, 18:00) τελικό του κυπέλλου ερασιτεχνών της ΕΠΣΗΠ ανάμεσα στη Θύελλα Κατσικάς και τη Θύελλα Ελεούσας με άπαντες να εύχονται να γίνει ένα σπουδαίο ντέρμπι, αντάξιο της ιστορίας και της δυναμικής των δύο ομάδων. Ο φετινός τελικός θα είναι αφιερωμένος στις δράσεις κατά του σχολικού εκφοβισμού, αλλά και στη μάχη κατά των συνεχόμενων γυναικοκτονιών.

Έναντια στον εκφοβισμό και τις γυναικοκτονίες ο τελικός ΕΠΣΗΠ (video)
Γιωτίτσας
Νίκος Γιωτίτσας

Στη συνέντευξη Τύπου μίλησαν εκ μέρους της ΕΠΣ ο Ντίνος Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος της Θύελλας Ελεούσας Γιάννης Τασιούλας και ο πρόεδρος της Θύελλας Κατσικάς Αλέξανδρος Βαρτζιώτης. Στη συνέχεια πήραν τον λόγο οι προπονητές των δυο ομάδων Νίκος Γκούρας και Ανέστης Ζώης και στο τέλος οι αρχηγοί Χρήστος Σκανδάλης (Κατσικά) και Παύλος Γεωλδάσης (Ελεούσα).

Αναλυτικά τα όσα δήλωσαν:

Παπαδόπουλος: «Είναι δυο ιστορικές ομάδες που αναμετρώνται για δεύτερη συνεχή φορά στον τελικό. Να συγχαρώ τη Θύελλα Ελεούσας για το πρωτάθλημα και να ευχηθώ να ανέβει στη Γ’ Εθνική. Να ευχηθώ και τη Θύελλα Κατσικάς να παραμείνει στη Γ’ Εθνική ώστε να έχουμε δυο ομάδες. Εύχομαι ο τελικός να είναι αντάξιος της ιστορίας των δυο ομάδων, κάναμε τα αδύνατα δυνατά να κάνουμε ένα καλό τελικό. Η ΕΠΣ Ηπείρου δείχνει την ευαισθησία της σε θέματα όπως οι γυναικοκτονίες και η σχολική βία. Τα σωματεία, οι παίκτες και οι διαιτητές θα φοράνε τις φανέλες με αυτό το μήνυμα».

Τασιούλας: «Είναι πολύ σημαντικό που βρισκόμαστε για δεύτερη φορά στον τελικό. Είναι ο στόχος μας φέτος το νταμπλ. Κάναμε το πρώτο βήμα, πήραμε το πρωτάθλημα. Είμαστε καθημερινά με ένα στόχο. Ο επόμενος στόχος είναι να κατακτήσουμε το νταμπλ, ο τρίτος είναι να πάρουμε αήττητοι το πρωτάθλημα και ο τέταρτος η άνοδος στη Γ’ Εθνική. Πέρυσι δείξαμε ότι η συνδιοργάνωση του τελικού με την Κατσικά ήταν σε υψηλά επίπεδα. Το μήνυμα να περάσουμε κατά της βίας των γυναικών και της σχολικής βίας να το δει ο κόσμος. Κάναμε άλλη μια κίνηση με την Κατσικά. Θα είναι προσκεκλημένα τα σχολεία της Ελεούσας και της Κατσικάς όλα δωρεάν να φτιάξουμε μια μαθητική κερκίδα. Έχουν προσκληθεί και όλες οι ακαδημίες.Καλή επιτυχία στη Θύελλα στο πρωτάθλημα, την θέλουμε αντίπαλο του χρόνου στη Γ».

Βαρτζιώτης: «Θέλω να καταλάβει η πόλη σε τι επίπεδο έχουμε φέρει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, να γεμίσει το Στάδιο. Αν δεν υπάρχει ερασιτεχνικός αθλητισμός δεν θα υπάρχει κάτι παραπάνω, είναι η μικρογραφία της κοινωνίας. Πιστεύαμε θα είχαμε φέτος περισσότερη στήριξη από τον φίλαθλο κόσμο στη Γ’, δεν πειράζει θα τα φτιάξουμε. Να δείτε και στον τελικό πως αλλάζουμε επίπεδο, σας προσκαλούμε όλους να δείτε ωραίο ποδόσφαιρο. Η αντιπαλότητα κρατάει μόνο 90 λεπτά, καλή επιτυχία στην Ελεούσα στους αγώνες μπαράζ και στην ομάδα μου».

Γκούρας: «Να συγχαρώ την Ελεούσα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, να ευχηθώ να ανέβει στη Γ’ γιατί αυτό ανεβάζει το επίπεδο του ποδοσφαίρου της πόλης μας. Να συγχαρώ και τα δικά μου παιδιά που είμαστε εδώ για δεύτερη χρονιά, να διεκδικήσουμε το τρόπαιο. Καταβάλλουμε προσπάθεια και στη Γ’ Εθνική, έχουμε τα αποθέματα να διεκδικήσουμε το τρόπαιο και να μείνουμε κατηγορία. Έχω πίστη στα παιδιά, είμαστε σε καλή ψυχολογική και σωματική κατάσταση. Ελπίζω να γίνει ένας τελικός αντάξιος των δυο ομάδων, κάναμε πέρυσι καλό τελικό και καλούμε τον κόσμο να έρθει στις κερκίδες την Τετάρτη».

Ζώης: «Να συγχαρώ την ΕΠΣ για την πρωτοβουλία για τον σχολικό εκφοβισμό και τη γυναικοκτονία. Οι προπονητές στις αναπτυξιακές ηλικίες θα πρέπει να κάνουμε τα παιδιά καλύτερους ανθρώπους και όχι απλά να γίνουν καλοί ποδοσφαιρικές. Είναι ένα ζήτημα της κοινωνίας με μεγάλο αντίκτυπο. Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια στο πρωτάθλημα, πιστέψαμε από την πρώτη μέρα ότι θα το πα΄ρουμε και το καταφέραμε. Όσο για τον τελικό θα τα δώσουμε όλα να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Είναι γιορτή του ποδοσφαίρου ο τελικός. Εύχομαι ο τελικός να είναι αντάξιος του επιπέδου των δυο ομάδων».

Σκανδάλης: «Αρχικά συγχαρητήρια στην Ελεούσα για το πρωτάθλημα και να πετύχει τον στόχο της, είναι σημαντικό να είμαστε δυο ομάδες στη Γ’. Έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια, δεν έχουμε πάρει αυτό που αξίζουμε ως τώρα, ωστόσο με πίστη πιστεύω θα καταφέρουμε την παραμονή. Το Κύπελλο θέλουμε να το κατακτήσουμε, είναι στόχος μας από την αρχή. Ας κερδίσει ο καλύτερος».

Γεωλδάσης: «Εύχομαι στην Κατσικά να πετύχει τον στόχο της στο πρωτάθλημα. Εύχομαι να κατακτήσουμε το Κύπελλο, έχω εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες μου. Εύχομαι να περάσουμε τα μηνύματα στον τελικό και του χρόνου και οι δυο ομάδες να είμαστε στη Γ’».

Σχολιασμος