Θριαμβευτικά το Κύπελλo η Κατσικά, 5-2 την Ελεούσα

17.04.2024 Αναγνώστηκε 1629 φορές #Eρασιτεχνικό Ποδόσφαιρο

Το Κύπελλο Ερασιτεχνών της ΕΠΣ Ηπείρου κατέκτησε για δέκατη φορά στην ιστορία της η Θύελλα Κατσικάς και για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, καθώς επικράτησε με το ευρύ 5-2 της Θύελλας Ελεούσας.

 

Θριαμβευτικά το Κύπελλo η Κατσικά, 5-2 την Ελεούσα

 Ο τελικός του θεσμού ήταν μία γιορτή το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, τον παρακολούθησαν περίπου 3.000 φίλοι του ποδοσφαίρου, ενώ εντυπωσιακή ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι οπαδοί των δυο ομάδων με συνθήματα, πυρσούς και συνθήματα. Η Κατσικά βρίσκεται πρώτη στη σχετική λίστα με δέκα κατακτήσεις Κυπέλλου, τέσσερις φορές ήταν φιναλίστ, ενώ η Ελεούσα έμεινε στις τέσσερις κατακτήσεις με τελευταία το 2009 και τέσσερις φορές είναι φιναλίστ του θεσμού.

Ο φετινός τελικός ήταν αφιερωμένος στις δράσεις κατά του σχολικού εκφοβισμού, αλλά και στη μάχη κατά των συνεχόμενων γυναικοκτονιών. Μάλιστα, οι παίκτες των δυο ομάδων μαζί με τους διαιτητές μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο μαζί με τους διαιτητές, φορώντας τα μπλουζάκια που έφεραν το μήνυμα κατά  της βίας.

Κυρίαρχη στο πρώτο μέρος η Κατσικά

Από το ξεκίνημα του τελικού, η Θύελλα Κατσικάς πήρε τα ηνία και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και μόλις στο 6’ άνοιξε το σκορ.

Ο Πότσης με βαθιά μπαλιά βρήκε τον Εμβροϊζογλου που έκανε ωραία ενέργεια από τα δεξιά και έβγαλε τη σέντρα, ο Τουρμούσογλου πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Κόττικα, κάνοντας το 1-0.

Η Θύελλα συνέχισε να είναι δραστήρια επιθετικά και στο 18’ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Παππά από τον Θάνο Παπαρούνα. Ο Σκανδάλης ανέλαβε να το εκτελέσει και έκανε το 2-0 για την Κατσικά.

Η Ελεούσα προσπάθησε να πιέσει ψηλά και στο 24’ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε ανατροπή του Νάσιου από τον Μελιγγιώτη. Στο 25' ο Μαλλάτος προσπάθησε να δώσει με κεφαλιά στον Βελτσίστα αλλά βγήκε έγκαιρα και μπλόκαρε ο Θεμελής.

Η Κατσικά απείλησε στο 31’ για τρίτο γκολ. Οι παίκτες του Γκούρα άλλαξαν γρήγορα τη μπάλα,  ο Σκανδάλης έκανε το σουτ αλλά έδιωξε σε κόρνερ με τα πόδια ο Κόττικας. Το 3-0 ήρθε στο 32’ όταν ο Εμβραίζογλου εκτέλεσε το κόρνερ και ο Βασιλάκης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Η Κατσικά κέρδισε πέναλτι στο 35’ όταν ο Σκανδάλης έδωσε στον Μελιγγιώτη, εκείνος έδωσε στον Κωσταμένα και στην προσπάθειά του να σταματήσει τη μπάλα, ο Νάσιος βρήκε τη μπάλα με το χέρι και δόθηκε πέναλτι. Ο Σκανδάλης και πάλι ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Κόττικα, κάνοντας το 4-0, βάζοντας δεύτερο προσωπικό γκολ στον τελικό. Στο 39’ σε σουτ του Μπουκουβάλα έδιωξε ο Θεμελής και η Κατσικά στο 40’ έφτασε σε πέμπτο γκολ.

Στο 40’ Σκανδάλης κέρδισε μια κόντρα, ο Κωσταμένας έβγαλε τη σέντρα και ο Άγγελος Παππάς με κεφαλιά πέτυχε το 5-0 για την Κατσικά.

Στην ανάπαυλα για το ημίχρονο η διοίκηση της Ελεούσας τίμησε τους Γιώργο Ντάσιο, Θανάση Τζιάλλα, Δημήτρη Βασιλείου, Πάνο Λώλη, Βασίλη Μπλέτσα, Βασίλη Μούτα και Λώλα για την προσφορά τους στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και στη Θύελλα Ελεούσας.

Η Κατσικά βράβευσε τους Λευτέρη Λισγάρα, Χρήστο Τάσση, Γιάννη Χρόνη, Σπύρο Σάββα και Αναστάσιο Μπλάτζο για την προσφορά τους στην ομάδα και στο ποδόσφαιρο.

Μείωσε στην επανάληψη η Ελεούσα

Το  δεδομένο ότι η Κατσικά είχε κλειδώσει την κατάκτηση του Κυπέλλου έδωσε στους δυο προπονητές τη δυνατότητα να κάνουν αλλαγές και να προφυλάξουν κάποιους παίκτες ενόψει των αγώνων για τη Γ’ Εθνική η Κατσικά και των μπαράζ ανόδου η Ελεούσα.

Στο 51' ο Σκανδάλης έκανε το σουτ αλλά απέκρουσε ο Κοττίκας. Στο 53' σε σουτ του Παπαρούνα η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια και στο 54' σε σουτ του Τουρμούσογλου μπλόκαρε ο Κόττικας. Στο 68’ ένα μακρινό σουτ του Κωσταμένα ήταν άστοχο.

Η Ελεούσα μείωσε σε 5-1 στο 70’ όταν μετά από ωραία ενέργεια από τα δεξιά και παράλληλη σέντρα από τον Νούγια, η άμυνα της Κατσικάς δεν μπορεί να διώξει και ο Τσάγκας με πλασέ νίκησε τον Θεμελή. Το τελικό 5-2 διαμορφώθηκε στο 87’ όταν ύστερα από λάθος του Ρίζου, κέρδισε τη μπάλα έξυπνα ο Τσάγκας, έβγαλε στον κενό χώρο για τον Παύλο Γεωλδάση που σκόραρε.

Μετά το τέλος του αγώνα, οι παίκτες, ο προπονητής, οι διοικούντες και οι φίλοι της Θύελλας Κατσικάς πανηγύρισαν με τη ψυχή τους την κατάκτηση του Κυπέλλου. MVP του τελικού αναδείχτηκε ο αρχηγός Χρήστος Σκανδάλης, ο οποίος και σήκωσε το τρόπαιο για την Κατσικά μέσα σε αποθέωση.

Διαιτησία: Χατζηπαναγιώτου (Μωυσιάδης- Θανασιάς)

Θύελλα Κατσικάς (Νίκος Γκούρας): Θεμελής, Πετρίδης, Μελιγγιώτης, Ντόντης (61’ Πολυχρόνης), Βασιλάκης, Πότσης (72' Πάκος), Σκανδάλης, Εμβραΐζογλου (61’ Ρίζος), Παππάς Α.(61’ Γούλας), Κωσταμένας, Τουρμούσογλου (72' Τουρμούσογλου).

 Θύελλα Ελεούσας (Ανέστης Ζώης): Κόττικας, Μαρμούτας, Νάσιος, Μαλάτος, Παληοχώρης (46’ Πασχάλης), Μουχάνης, Παπαρούνας Θ (46’ Παπαρούνας Στ), Κεφάλας (46’ Κεφάλας), Νούγιας (77’ Έξαρχος), Βελτσίστας (77’ Γεωλδάσης), Μπουκουβάλας.

Σχολιασμος