Νικήτρια η Κοσμηρά στο ντέρμπι της τρίτης θέσης, 2-1 την Ζωοδόχο (video)

21.04.2024 Αναγνώστηκε 1520 φορές #Eρασιτεχνικό Ποδόσφαιρο

Σε ένα πραγματικό ντέρμπι για την τρίτη θέση την 28ης αγωνιστική της Β΄ Κατηγορίας, η Κοσμηρά νίκησε με 2-1 την Ζωοδόχο και την προσπέρασε στην βαθμολογία έχοντας ένα ματς περισσότερο.

Νικήτρια η Κοσμηρά στο ντέρμπι της τρίτης θέσης, 2-1 την Ζωοδόχο (video)

Το παιχνίδι ήταν αρκετά δυναμικό από το πρώτο ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή και τον έλεγχο της αναμέτρησης δημιουργώντας ευκαιρίες, με τον Γκόνη όμως να λέει όχι σε αρκετές περιπτώσεις. Αρχικά στο 10΄αποκρούοντας πέναλτι μετά από εκτέλεση του Περβάνα και στην συνέχεια σε ευκαιρίες των Μπαλαμάτσια,Χριστογιώργου και Τσάλη κρατώντας το μηδέν.

 Οι φιλοξενούμενοι με κύριο εκφραστή τον Κωστάκη με στημένες φάσεις προσπάθησαν να απειλήσουν την εστία των γηπεδούχων, με μεγαλύτερη ευκαιρία στο 12΄με τον Τούση στο δεύτερο δοκάρι να μην εκμεταλλεύεται την εκτέλεση κόρνερ του Κωστάκη.

Έτσι καμία ομάδα δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ για το 0-0 του ημιχρόνου.

Ωστόσο, τα πράγματα άλλαξαν στο δεύτερο μέρος.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον αέρα του πρώτου ημιχρόνου,όμως η πρώτη φάση ανήκει στην Ζωοδόχο, με τον Βλάχο να αστοχεί από πλεονεκτική θέση στο 51’. Η συνέχεια άνηκε στην Κοσμηρά καθώς κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 60ο λεπτό, με τον Τσάλη να βρίσκει με κάθετη πάσα τον Παπαστράτο ο οποίος σκοράρε μέσα από την περιοχή για το 1-0. Μόλις ένα λεπτό αργότερα, διπλασίασαν το προβάδισμα τους με τον Τσάλη που αυτή την φορά από δημιουργός γίνεται εκτελεστής και από το ύψος της μεγάλης περιοχής σκόραρε στο 61ο λεπτό στέλνοντας την μπάλα με δύναμη στην αριστερή γωνία του Γκόνη.

Ωστόσο, η Ζωοδόχος δεν παραιτήθηκε εύκολα έγινε πιο επιθετική με την είσοδο τριών επιθετικών,άφησε ανοιχτούς χώρους που δεν εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι και κατάφερε να μειώσει το σκορ στις καθυστερήσεις του ματς με τον Μάντζιο να πλασάρει σωστά μέσα από την μικρή περιοχή μετά την άστοχη έξοδο του Μπουκουβάλα, προσθέτοντας αγωνία στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Παρά την προσπάθεια της Ζωοδόχου, η Κοσμηρά κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμά της και να φέρει το παιχνίδι στο τέλος με σκορ 2-1.

Η νίκη αυτή αποτελεί μια σημαντική επιτυχία για την Κοσμηρά, ενισχύοντας τη θέση της και δίνοντάς της ένα πολύτιμο πλεονέκτημα στον αγώνα για την άνοδο. Από την άλλη πλευρά, η Ζωοδόχος έδειξε ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σε δύσκολες στιγμές και να παρουσιάσει μια ανταγωνιστική εμφάνιση.

Το ντέρμπι αυτό αφήνει μια σημαντική εντύπωση στο πρωτάθλημα και αναμένεται να έχουμε ένα Γκραν γκινιόλ φινάλε μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Η Κοσμηρά και η Ζωοδόχος απέδειξαν για μια ακόμα φορά ότι είναι δυνατές ομάδες με την ικανότητα να προσφέρουν συναρπαστικό ποδόσφαιρο και άξια βρίσκονται στην 3η θέση.

Διαιτησία: Ζαμπαλας Σ.,Θανασιάς Α.,Τσάγκας

Κοσμηρά(Νίτας):Μπουκουβάλας,Λισγάρας,Γιαννακός,Νούσης,Γκόυζος(80΄Θέμος),Περβανάς,Χριστογιώργος,Τσάλης(75’Δήμος),Παπαστράτος,Λάμπρης(80΄Γιαννάκης),Μπαλαμάτσιας.

Ζωοδόχος(Καραφέρης):Γκόνης,Ρούβαλης(78΄Μιχαήλ),Κορδιάς(46΄Οικονόμου),Βλάχος,Καπρινιώτης,Νάτσης,Τούσης(70΄Ντόντης),Οικονόμου,Μπάρτζιος(55’ Σιώτας),Κωστάκης,Μάντζιος.

Σχολιασμος