Eντυπωσιακή η Ελεούσα στην πρεμιέρα, 5-1 την Ανέζα (video)

28.04.2024 Αναγνώστηκε 1447 φορές #Eρασιτεχνικό Ποδόσφαιρο

Με ιδανικό τρόπο ξεκίνησε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στα μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική η Θύελλα Ελεούσας, καθώς επικράτησε με το εντυπωσιακό σκορ 5-1 της Ανέζας Άρτας στο «Θεόδωρος Λώλης» για την 1η αγωνιστική.

 

Eντυπωσιακή η Ελεούσα στην πρεμιέρα, 5-1 την Ανέζα (video)
Γιωτίτσας
Νίκος Γιωτίτσας

Η πρωταθλήτρια ομάδα της Α’ ΕΠΣ Ηπείρου παρόλο που βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Ανέζα, πάτησε στη συνέχεια γκάζι και κατάφερε μέσα σε λίγα λεπτά να πετύχει τρία γκολ, παίρνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης από το πρώτο μέρος. Η διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων ήταν εμφανής σε όλο το ματς με τους παίκτες του Ζώη να κάνουν πάρτι στον αγωνιστικό χώρο.

Να σημειωθεί πως η Ανέζα υποχρεώθηκε πριν την έναρξη να αλλάξει τερματοφύλακα, μιας και ο Γεωργάκης τραμαυτίστηκε στην προθέρμανση και αντικαταστάθηκε από τον Μπακοχρήστο. Το δικό τους παλμό έδωσαν στην κερκίδα τα παιδιά από τις ακαδημίες της Ελεούσας, ενώ αρκετοί φίλαθλοι της Ανέζας ήρθαν από την Άρτα να δουν την αναμέτρηση.

Προβάδισμα με Ρούμπο η Ανέζα…

Η Θύελλα μπήκε δυνατά στον αγώνα και μόλις στο 2’ ο Βελτσίστας δεν μπόρεσε από κοντά να νικήσει τον Μπακοχρήστο που μπλόκαρε τη μπάλα. Στο 6’ μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μουχάνης πήρε την κεφαλιά αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει μιας και απομάκρυνε τη μπάλα ο Μπακοχρήστος.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, η Ανέζα στη μοναδική καλή της στιγμή σε όλο το ματς προηγήθηκε στο 10’. Ο Χριστογιάννης εκτέλεσε το φάουλ και ο Ρούμπος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αρχοντάκη για το 0-1.

Άμεση ήταν η απάντηση της Θύελλας και στο 16’ ο Στ. Παπαρούνας έκανε το δυνατό σουτ, απέκρουσε ο Μπακοχρήστος και στην επαναφορά αστόχησε με πλασέ προ κενής εστίας ο Μουχάνης.

Εντυπωσιακή η συνέχεια…

Το γκολ του Ρούμπου οδήγησε τους γηπεδούχους να ανεβάσουν ρυθμούς και στο 20’ κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Στ. Παπαρούνα από τον Παπανίκου.Ο Νάσιος το εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 1-1 στο 22’.

Η Ελεούσα έφτασε στο 2-1 στο 25’ όταν ο σπεσιαλίστας στις στατικές φάσεις Μπουκουβάλας εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι ο Νάσιος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 30’ η Ελεούσα έφτασε και σε τρίτο γκολ όταν ο Τσάγκας με ωραία κάθετη μπαλιά σέρβιρε στον Μουχάνη, εκείνος πέρασε και τον τερματοφύλακα Μπακοχρήστο και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 3-1.

Στο 32' ο Νούγιας βρέθηκε εντός περιοχής και έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Η Θύελλα κέρδισε νέο πέναλτι στο 35’ σε ανατροπή του Παπαρούνα από τον Νίκαρη.

Ο Νάσιος το εκτέλεσε αλλά ο Μπακοχρήστος έπεσε σωστά και απέκρουσε τη μπάλα. Στο 42' ο Μουχάνης σούταρε από καλή θέση, η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

Ακόμη δυο γκολ στην επανάληψη…

Στο ίδιο επιθετικό τέμπο κύλησε το παιχνίδι για την Ελεούσα και στην επανάληψη. Στο 46' σε σέντρα του Νάσιου και κεφαλιά του Βελτσίστα έδιωξε ο Μπακοχρήστος.

Ο τερματοφύλακας των Αρτινών είχε απάντηση σε σουτ του Τσουμάνη και στο 52’ ο Νούγιας έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Στο 61’ο Νούγιας με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Μπακοχρήστο, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 4-1. Το τελικό 5-1 διαμόρφωσε στο 75’ ο Κεφάλας με σουτ εντός περιοχής. Μεγάλη ευκαιρία έχασε προηγουμένως και ο Βελτσίστας που έκανε το σουτ αλλά έδιωξε ο Μπακοχρήστος.

Για την 2η αγωνιστική των play off ανόδου στη Γ’ Εθνική, η Θύελλα Ελεούσας ταξιδεύει τη Μεγάλη Τετάρτη στο Αγρίνιο όπου θα αντιμετωπίσει στις 5 μ.μ. τον πρωταθλητή της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας Παναγρινιακό. Οι ομάδες θα επιστρέψουν στη δράση μετά το Πάσχα την Κυριακή του Θωμά με τη διεξαγωγή της 3ης αγωνιστικής.

Διαιτησία: Τσιώρης (Κουτσικανίδης- Τσικλητάρη)Πιερίας

Θύελλα Ελεούσας (Ανέστης Ζώης):Αρχοντάκης, Μαρμούτας (70’ Παπαρούνας Αθ), Μπουκουβάλας, Νάσιος, Μαλλάτος, Μουχάνης, Παπαρούνας Στ (76’ Παλαιοχώρης), Τσάγκας (70’ Πασχάλης), Βελτσίστας (76’ Γεωλδάσης), Νούγιας (70’ Κεφάλας), Τσουμάνης Δ.

Ανέζα Άρτας (Δημήτρης Σφήκας): Μπακοχρήστος, Παπανίκου, Πλακιάς, Ρόσιος, Χριστογιάννης, Νίκαρης, Μιχάλης (81’ Μιχάλης), Τσαμπάς (46’ Παύλου), Χουλιάρας (46’ Μητσαράς), Ζώης (76’ Καραμέτσιος), Ρούμπος.

Σχολιασμος