Ραντεβού με την ιστορία και την άνοδο για τη Θύελλα Ελεούσας

01.06.2024 Αναγνώστηκε 1567 φορές #Γ' Εθνική

Ραντεβού με την ιστορία έχει αύριο η Θύελλα Ελεούσας, η οποία στις 5 το απόγευμα αντιμετωπίζει την Αναγέννηση Περιβολίου για την τελευταία αγωνιστική των Μπαράζ Ανόδου και με νίκη ανεβαίνει στη Γ’ Εθνική κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία της.

 

Ραντεβού με την ιστορία και την άνοδο για τη Θύελλα Ελεούσας
Γιωτίτσας
Νίκος Γιωτίτσας

Η αρμάδα του προπονητή Ανέστη Ζώη υποδέχεται αύριο την αδιάφορη βαθμολογικά πρωταθλήτρια ομάδα της ΕΠΣ Κέρκυρας, Αναγέννηση Περιβολίου στο γήπεδο «Θεόδωρος Λώλης» και θέλει να κλείσει τη σεζόν με τον πιο ιδανικό τρόπο, δηλαδή να ανέβει στη Γ’ Εθνική. Η Ελεούσα βρίσκεται στη δεύτερη θέση του ειδικού πίνακα της βαθμολογίας με 11 βαθμούς και θέλει τη νίκη για να μη μπλέξει σε σενάρια ισοβαθμίας.

Υπενθυμίζεται ότι στη Γ’ Εθνική βρίσκεται ήδη ο Αμβρακικός Βόνιτσας, ενώ τα υπόλοιπα δυο εισιτήρια πέραν της Ελεούσας, διεκδικούν ο Παναγρινιακός με 10 βαθμούς και ο Άρης Φιλιατών με 9.

Στο… πόδι είναι οι φίλαθλοι στην Ελεούσα για το αυριανό παιχνίδι και θα βρεθούν στο γήπεδο για να αποτελέσουν τον δωδέκατο παίκτη της Θύελλας στο τελευταίο παιχνίδι των μπαράζ ανόδου που θα κρίνει την άνοδο. Άπαντες στη Θύελλα αναμένουν την άνοδο ως επιστέγασμα μιας πετυχημένης χρονιάς, όπου στέφθηκε πρωταθλήτρια της ΕΠΣ Ηπείρου και ήταν φιναλίστ στον τελικό Κυπέλλου. Μοναδικός απών από το αυριανό ματς θα είναι ο τραυματίας Θάνος Παπαρούνας.

Τα κριτήρια ισοβαθμίας…

Μπορεί η Θύελλα Ελεούσας να κέρδισε τον Άρη Φιλιατών κατά τη διάρκεια του μίνι πρωταθλήματος, ωστόσο σε περίπτωση ισοβαθμίας ρόλο θα παίξει η διαφορά τερμάτων. Συγκεκριμένα, σε περίπτωση ισοβαθμίας πρώτο κριτήριο είναι η διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των ισοβαθμούντων.

Στη συνέχεια μετρά η καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων και μετά η καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

Διαιτητής ο Ρηγόπουλος

Ο Λουκάς Ρηγόπουλος από την ΕΠΣ Ημαθίας ορίστηκε από την ΕΠΟ να διευθύνει την αναμέτρηση της Θύελλας Ελεούσας με την Αναγέννηση Περιβολίου που θα γίνει στο «Θεόδωρος Λώλης» για την 7η και τελευταία αγωνιστική των Μπαράζ Ανόδου στη Γ’ Εθνική. Βοηθοί του θα είναι οι Αντώνιος Γκόγκος και Γεώργιος Μητρόπουλος, επίσης, από την ΕΠΣ Ημαθίας.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα: Αύριο, 5 μ. μ. Ανέζα Άρτας – Παναγρινιακός: Μαργιόλας (Παπαγεωργόπουλος-Αλεξόπουλος), Άρης Φιλιατών-Α.Ε. Γραμμοχωρίων: Οικονόμου (Σωτηρόπουλος- Σπυρόπουλος). Ρεπό: Αμβρακικός Βόνιτσας.

H Bαθμολογία

1. Αμβρακικός Βόνιτσας 13 (18-6)

2. Θύελλα Ελεούσας 11 (11-5)

3. Παναγρινιακός 10 (10-9)

4. Άρης Φιλιατών 9 (12-5)

5. Αναγέννηση Περιβολίου 6 (9-10)

6. Ανέζα Άρτας 3 (4-15)

7. ΑΕ Γραμμοχωρίων 0 (5-19)

Οι τρεις πρώτες ομάδες ανεβαίνουν στη Γ’ Εθνική

 

Σχολιασμος