Άνετη πρόκριση για την ΑΕΛ, 0-3 τη Θύελλα Κατσικάς

07.09.2024 Αναγνώστηκε 1153 φορές #Κύπελλο Ελλάδας

Άνετα προκρίθηκε στη Γ’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδος η Λάρισα, η οποία επικράτησε με 0-3 της Θύελλας στο Δημοτικό Γήπεδο Κατσικάς σε ένα παιχνίδι που επιβεβαιώθηκε η διαφορά δυναμικότητας και των δυο κατηγοριών που χωρίζουν τις δυο ομάδες.

Άνετη πρόκριση για την ΑΕΛ, 0-3 τη Θύελλα Κατσικάς
Γιωτίτσας
Νίκος Γιωτίτσας

Το έργο της Θύελλας ήταν δύσκολο εξ’ αρχής και απλά στην ομάδα είχαν ως στόχο να παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις κόντρα σε ένα αντίπαλο που είναι από τα φαβορί για άνοδο στη Super League αλλά και να απολαύσουν ένα παιχνίδι- γιορτή για το σωματείο, την Κατσικά και τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές που στάθηκαν αξιοπρεπώς απέναντι σε ένα δυνατό αντίπαλο.
Η Θύελλα μετά τον υποβιβασμό της από τη Γ’ Εθνική έχει διαφοροποιήσει το έμψυχο δυναμικό της, χτίζει μια νέα ομάδα και οπωσδήποτε οι παραστάσεις που πήραν οι παίκτες της από τον ιστορικής σημασίας αγώνα απέναντι στην ΑΕΛ αποτελούν παρακαταθήκη για τις διοργανώσεις της ΕΠΣ Ηπείρου αλλά και για την μετέπειτα εξέλιξή τους.

Εξάλλου η ΑΕΛ έχει γράψει τη δική της ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μετρώντας μια κατάκτηση πρωταθλήματος, δυο κατακτήσεις Κυπέλλου Ελλάδος και ευρωπαϊκές συμμετοχές.
Η Λάρισα ήταν κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο και κέρδισε δίκαια, πετυχαίνοντας τρία γκολ και δημιουργώντας αρκετές φάσεις, ενώ εξαιρετικός ήταν ο τερματοφύλακας της Θύελλας Πατσιούρας που αποσόβησε αρκετές φορές τον κίνδυνο για την εστία του. Τα γκολ που έκριναν την αναμέτρηση σημειώθηκαν στο 7’ με τον Τριμμάτη, στο 15’ με αυτογκόλ του Φίλιου και στο 60’ με τον Πασά, ενώ η ΑΕΛ είχε δυο δοκάρια.
Όμορφη ατμόσφαιρα από τους φιλάθλους
Μια πραγματικά γιορτή ήταν ο αγώνας Κυπέλλου της Θύελλας με την ΑΕΛ που έγινε στην Κατσικά, μιας και στο γήπεδο βρέθηκαν φίλαθλοι και των δυο ομάδων που δημιούργησαν μια ωραία ατμόσφαιρα με παλμό και συνθήματα. Περίπου 150 φίλαθλοι της Λάρισας ταξίδεψαν με λεωφορείο και Ι.Χ από τη θεσσαλική πόλη για να υποστηρίξουν την ομάδα τους και όλα κύλησαν ομαλά και χάρη στα προληπτικά μέτρα ασφάλειας της Αστυνομίας, ενώ άψογη οργάνωση για την τέλεση ενός τόσο σημαντικού αγώνα υπήρχε από την πλευρά της διοίκησης.
Το παιχνίδι παρακολούθησαν ο Πρόεδρος της ΑΕΛ Αχιλλέας Νταβέλης, ο Αντιπρόεδρος της ΑΕΛ Γιάννης Νταβέλης και άλλα μέλη της διοίκησης που έτυχαν της φιλοξενίας από τη διοίκηση της Κατσικάς.
Να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη του αγώνα, η διοίκηση της Θύελλας απένειμε αναμνηστική πλακέτα στην οικογένεια του εκλιπόντος εμβληματικού αρχηγού της ομάδας Γιώργου Βαρτζιώτη που έφυγε από τη ζωή πριν ένα χρόνο. To παιχνίδι παρακολούθησαν και παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα, όπως οι Βασίλης Αθανασίου, Αλέξανδρος Λώλης, Θωμάς Βρακάς και Μάκης Μπακαδήμας που πήραν μια γεύση από μια εκ των αντιπάλων τους στο νέο πρωτάθλημα της Super League 2.
Γρήγορο προβάδισμα πρόκρισης η ΑΕΛ
Από το ξεκίνημα του παιχνιδιού η ΑΕΛ πήρε τα ηνία και στο 6’ ο Πασάς έκανε το σουτ αλλά μπλόκαρε ο Πατσιούρας. Η ομάδα του Δερμιτζάκη πήρε κεφάλι στο σκορ στο 7’ έπειτα από δυνατό σουτ εκτός περιοχής του Τριμμάτη που έστειλε τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Πατσιούρα και έκανε το 0-1.
Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 15’ η ΑΕΛ πήρε από νωρίς ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση. Ο Κοσονού πάσαρε στον Παπαγεωργίου εκείνος έκανε την παράλληλη σέντρα από αριστερά και ο Φίλιος έστειλε άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα του Πατσιούρα και έγινε το 0-2.

Μάλιστα στο 18’ ακυρώθηκε γκολ της ΑΕΛ για οφσάιντ του Μωραίτη και στο 30’ σε κάθετη μπαλιά του Παναγιωτίδη ο Πασάς σούταρε πάνω στον Πατσιούρα.
Στο 35’ ο Μωραίτης έκανε το σουτ απέκρουσε ο Πατσιούρας και στην επαναφορά σε κεφαλιά του Πασά απέκρουσε ξανά ο γκολκίπερ της Θύελλας. Η ομάδα του Νίκου Γκούρα είχε μια τελική προσπάθεια με τον Σκανδάλη στο επόμενο λεπτό που έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 43' εκτελέστηκε κόρνερ για την ΑΕΛ, ο Πασάς πήρε την κεφαλιά αλλά έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Ναυρόζογλου και στο 45’ Πασάς έκανε το σουτ εντός περιοχής αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.
Δυο δοκάρια και τρίτο γκολ με Πασά
Μπορεί η ΑΕΛ να πήρε το προβάδισμα πρόκρισης από το πρώτο ημίχρονο αλλά έδειξε σοβαρή και στην επανάληψη, πετυχαίνοντας ένα γκολ και έχοντας φάσεις για περισσότερα. Οι παίκτες της Θύελλας το πάλεψαν, προσπάθησαν να ανέβουν ψηλά σε κάποιες περιπτώσεις και να παίζουν με πάθος.
Στο 49’ ο Γιαξής απέτυχε να σκοράρει με κοντινή προβολή και στο 59’ έγινε το 0-3 όταν από μπαλιά του Γραβάνη, ο Πασάς βγήκε στην πλάτη της άμυνας και με πλασέ νίκησε τον Πατσιούρα.

Στο 68’ ο Παπαγεωργίου έκανε το σουτ από τα όρια της περιοχής αλλά η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και στο 77’ ο Πατσιούρας απέκρουσε τη μπάλα σε σουτ του Γραβάνη. Στο 80’ ο Σκανδάλης εκτέλεσε το φάουλ και απέκρουσε ο Πεντρέου και στο 82’ ο Πατσιούρας είπε όχι σε τετ α τετ με τον Δημίνικο.

Στο 87’ ο Πατσιούρας βγήκε έγκαιρα και μπλόκαρε προ του Πασά και στο 92’ ο Πασάς έκανε το σουτ η μπάλα χτύπησε την εξωτερική δοκό και έφυγε άουτ.
Διαιτησία: Μέγας (Κολορογιάννης- Αδραμάνης)
Θύελλα Κατσικάς (Νίκος Γκούρας): Πατσιούρας, Γκέγκα, Παπαδόπουλος Θεοχ., Ναυρόζογλου (53’ Κασιμόπουλος), Σκανδάλης, Παπαδόπουλος Ελ. (88’ Κουμαντζιάς), Κωσταμένας (88’ Ευαγγελής), Παπαρούνας Στ., Φίλιος, Παπαρούνας Αθ. (88’ Τσιώτης), Τσακαλώτος (63’ Κίτος).
ΑΕΛ (Παύλος Δερμιτζάκης): Πεντρέου, Βαφέας, Ηλιάδης, Παπαγεωργίου (63’ Διμηνίκος), Μούργος (61’ Ακόστα), Κοσονού (46’ Παπαδόπουλος), Πασσάς, Παναγιωτίδης (46’ Γραβάνης), Οικονόμου, Τριμμάτης, Μωραΐτης (46’ Γιαξής).

 

Σχολιασμος