Ένα γκολ έκρινε τον νικητή, Κόνιτσα-Καστρίτσα 0-1 (video)

28.09.2024 Αναγνώστηκε 349 φορές #Eρασιτεχνικό Ποδόσφαιρο

Την πρώτη του νίκη στο Πρωτάθλημα της Α΄ Ερασιτεχνικής πέτυχε ο Αγροτικός Καστρίτσας, ο οποίος επικράτησε με 0-1 της πολύ δυνατής Πίνδου Κόνιτσας. Η τυπικά γηπεδούχος ομάδα της Κόνιτσας, στο πρώτο της επίσημο ματς (είχε ρεπό στην πρεμιέρα) έδειξε την δυναμική της, καθώς ήταν η ομάδα που κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες. Από την άλλη πλευρά, ο Αγροτικός με το νεανικό του σύνολο έδειξε πως μπορεί να πάρει αυτό που θέλει, ακόμη και όταν δεν είναι στην καλύτερη αγωνιστική του ημέρα.

Ένα γκολ έκρινε τον νικητή, Κόνιτσα-Καστρίτσα 0-1 (video)
Σιώλου
Αγγελική Σιώλου

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Κόνιτσα να δημιουργεί απειλή από το πρώτο λεπτό, καθώς η εκτέλεση κόρνερ του Μουρεχίδη πέρασε από όλους καταλήγοντας ελάχιστα άουτ βρίσκοντας την εξωτερική πλευρά του κάθετου δοκαριού.

Η Καστρίτσα απάντησε με τον Βάρφη στο 6΄, με τον Βακαλόπουλο να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.

Στο 10΄ η κεφαλιά του Έξαρχου για την Πίνδο πέρασε δίπλα από την συμβολή των δοκαριών, χάνοντας μια καλή στιγμή για να προηγηθεί και να μετουσιώσει την κατοχή της σε γκολ.

Στο 28΄ ο Κύργιος από τα όρια της περιοχής και πλάγια απείλησε με σουτ το οποίο κατέληξε άουτ.

Κόντρα στην ροή του παιχνιδιού, ο πολύ δραστήριος Κολιός κατάφερε να εκμεταλλευτεί την λάθος έξοδο του Βακαλόπουλου και να πετύχει το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης και νικητήριο για την ομάδα του στο 30΄, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη, η κυριαρχία των γηπεδούχων ήταν απόλυτη, με τους παίκτες του Χρήστου Βαζάτη να απειλούν αρκετές στιγμές την αντίπαλη εστία, η οποία είχε έναν εξαιρετικό υπερασπιστή, τον Αναστάσιο Θάνο, ο οποίος δήλωσε παρών σε όλες τις περιπτώσεις κρατώντας την ανέπαφη.

Στο 59΄ απέκρουσε την διπλή ευκαιρία της Κόνιτσας, απομακρύνοντας αρχικά το πλασέ του Κίτσου και μπλοκάροντας την μπάλα στο σουτ του Χούσο.

Στην συνέχεια μπλόκαρε τόσο το σουτ του Ηλία στο 69΄,

όσο και την κεφαλιά του Πατσούρα λεπτά αργότερα από το χτύπημα κόρνερ του Μουρεχίδη.

Στο τέλος του παιχνιδιού η πίεση από πλευράς γηπεδούχων αυξήθηκε, με τον Κίτσο στο 82΄ να χάνει μοναδική ευκαιρία, όταν ο Μήτσος έκανε την σέντρα και ο Λάμπρου πάσαρε σε εκείνον με το κεφάλι, επιχείρησε το σουτ το οποίο πέρασε άουτ,

ενώ στο 90΄ ο Λάμπρου από θέση βολής δεν κατάφερε να βρει δίχτυα, με τον Θάνο να αποκρούει σωτήρια.

Διαιτησία: Βλάχος (Διαμάντης Λ.-Διαμαντόπουλος)

Πίνδος Κόνιτσας (Χρήστος Βαζάτης): Βακαλόπουλος, Ηλίας (76΄ Μπενέκος), Ντεντόπουλος, Τσιούτσιος, Σπανός Χ. (55΄ Χαλούλος), Πατσούρας, Έξαρχος (55΄ Κίτσος), Μήτσος, Λάμπρου, Χούσο (67΄ Κοττίκας), Μουρεχίδης.

Αγρ. Καστρίτσας (Τάσος Νταλάκας): Θάνος, Δοβανάς, Κιτσάκης, Νικολάου, Κλιτσινάρης, Αγγελόπουλος, Βάρφης (65΄ Ζάρρας), Λισγάρας, Κολιός (46΄ Γκρέστας), Μελιόπουλος (40΄ Κύρκος), Κύργιος (55΄ Αλεξίου).

Σχολιασμος