Διπλό στο φινάλε για την Ελεούσα, 2-3 το Μέτσοβο (video)

02.10.2024 Αναγνώστηκε 454 φορές #Eρασιτεχνικό Ποδόσφαιρο

Σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων μέχρι το τέλος, η Θύελλα Ελεούσας πέρασε νικηφόρα από τη δύσκολη έδρα του Μετσόβου χάρη στο γκολ του Κεφάλα στις καθυστερήσεις και πέτυχε την τρίτη νίκη της στο πρωτάθλημα σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Διπλό στο φινάλε για την Ελεούσα, 2-3 το Μέτσοβο (video)
Γιωτίτσας
Νίκος Γιωτίτσας

Ένα συναρπαστικό και δυνατό παιχνίδι από τα παλιά έγινε στο Μέτσοβο ανάμεσα στη τοπική ομάδα και τη Θύελλα Ελεούσας με πέντε γκολ, εναλλαγές στο σκορ, ενώ το πάθος περίσσευε και από τις δυο πλευρές. Η Θύελλα δυσκολεύτηκε απέναντι στην ομάδα του Κοντοδήμα, η οποία έδειξε ένα τελείως διαφορετικό αγωνιστικό πρόσωπο από αυτό με την Ανατολή την περασμένη Κυριακή.

H Θύελλα πήρε το προβάδισμα με τον Μουχάνη, οι Μετσοβίτες ανέτρεψαν το σκορ με τους Τσουλιάη και Μουχάνη, η Ελεούσα ισοφάρισε με τον Νάσιο και πήρε τη νίκη με τον Κεφάλα στις καθυστερήσεις με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται στον διαιτητή ότι δεν έπρεπε να γυρίσει πίσω τη φάση και να δώσει φάουλ από το οποίο προήλθε το γκολ, από τη στιγμή που είχε δοθεί το πλεονέκτημα.

Η Θύελλα ήταν εκείνη που πήρε τα ηνία στο ξεκίνημα του αγώνα, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και ήταν ιδιαίτερα δραστήρια στο επιθετικό τρίτο για τουλάχιστον είκοσι λεπτά όπου δημιούργησε τις προϋποθέσεις για γκολ. Η ομάδα του Ανέστη Ζώη είχε καλές στιγμές με τους Τσουμάνη, Νούγια, Μπουκουβάλα αλλά και ένα σουτ του Τσάγκα που εξουδετέρωσε ο Βάσιος, ενώ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο 24'. Ο Μαρμούτας από δεξιά έκανε τη σέντρα και ο Νούγιας έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Βάσιου. Η πίεση της Θύελλας καρποφόρησε στο 30' όταν ο Μαρμούτας έβγαλε ακόμη μια σέντρα-φαρμάκι και ο Μουχάνης με κεφαλιά έκανε το 0-1.

Η αντίδραση των Μετσοβιτών ήταν άμεση και στο 32' έφεραν το ματς στα ίσια όταν ο Φάνης Τσουλιάης με εκτέλεση φάουλ άφησε άγαλμα τον Αρχοντάκη και πέτυχε το 1-1. Ο ίδιος παίκτης είχε ακόμη μια καλή στιγμή αργότερα και στο 37' ο Μπάφας εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά και ο Νάκος με κεφαλιά έκανε το 2-1 μέσα σε πανηγυρισμούς. Παρά τις προσπάθειες των φιλοξενούμενων να απαντήσουν, δεν άλλαξε κάτι και οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους γηπεδούχους να προηγούνται στο σκορ.

Η Θύελλα μπήκε αποφασισμένη στην επανάληψη να πετύχει γρήγορα το γκολ της ισοφάρισης και μετά από δυο καλές στιγμές, το πέτυχε με τον φύλακα Άγγελό της Νάσιο στο 59' που νίκησε τον Βάσιο με σουτ εκτός περιοχής. Οι Μετσοβίτες έχασαν μια σπουδαία φάση με τον Νάκο αλλά και με τον Τσουλιάη, ενώ και οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απειλήσουν με τους Νούγια, Τσουμάνη χωρίς αποτέλεσμα.

Το γκολ της νίκης για τη Θύελλα ήρθε στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 94'. Ο Σταμούλης εκτέλεσε το φάουλ και ο Κεφάλας πέτυχε το 2-3 μέσα σε πανηγυρισμούς των φιλοξενούμενων και διαμαρτυρίες των γηπεδούχων. 

Διαιτησία: Βλάχος (Σιαμέτης- Κυριαζή)

Μέτσοβο (Πέτρος Κοντοδήμας): Βάσιος, Γεωργίου, Κρανάς, Μπάφας, Ζιάβρος, Τσιόστας Κ, Παίλας, Λούσιος (66' Τσιόστας Χ), Τσουλιάης (88' Σδούκος), Νάκος (78' Μπαλαντάνης), Κλεισούρας.

Θύελλα Ελεούσας (Ανέστης Ζώης): Αρχοντάκης, Μαρμούτας, Παληοχώρης, Νάσιος, Γεωλδάσης, Τσάγκας (75' Κεφάλας), Μπουκουβάλας, Μουχάνης (82' Τζίμας), Σταμούλης, Τσουμάνης, Νούγιας (94' Κέντρος).

Σχολιασμος