Το πίστεψε και το γύρισε, Κόνιτσα - Λογγάδες 3-1 (video)

20.10.2024 Αναγνώστηκε 599 φορές #Eρασιτεχνικό Ποδόσφαιρο

Τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα πανηγύρισε το απόγευμα του Σαββάτου η Πίνδος Κόνιτσας καθώς επικράτησε με 3-1 των Λογγάδων με ανατροπή μάλιστα του σκορ για την 6η αγωνιστική της Α’ Ερασιτεχνικής. Οι Κονιτσιώτες εκμεταλλεύτηκαν το πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο, σε αντίθεση με τους Λογγάδες που ήταν καλύτεροι μόνο στο πρώτο μισό του αγώνα.

Το πίστεψε και το γύρισε, Κόνιτσα - Λογγάδες 3-1 (video)
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

Οι Λογγάδες του Γιάννη Λώλη μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 19’ με τον Άρη Δραγάτη που δέχτηκε ασίστ από τον Μπάγια, βγήκε τετ α τετ και σούταρε από πλάγια αριστερά, όμως ο Βακαλόπουλος έδιωξε στην κλειστή του γωνία με το ένα χέρι σε κόρνερ. Στο 22’ ο Λάμπρου σούταρε, όμως η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ στην πρώτη αξιόλογη στιγμή της Κόνιτσας.

Στο 25’ οι Λογγάδες απείλησαν με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Άρη Δραγάτη από τον άξονα, όμως ο Βακαλόπουλος και πάλι μπλόκαρε σταθερά. Οι Λογγάδες άνοιξαν τελικά το σκορ στο 40’ όταν ο Αναστασιάδης έκλεψε τη μπάλα από τον Μήτσο και έδωσε ασίστ στον κενό χώρο στον Μπάγια και ο «Παπέν» με ψύχραιμο πλασέ απέναντι από τον Βακαλόπουλο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Η αντίδραση της Πίνδου ήταν άμεση και στο 43’ μετά από φάση διαρκείας ο Μήτσος έκανε το σουτ και πάνω στη γραμμή έδιωξαν οι αμυντικοί των Λογγάδων και αποσόβησαν την ισοφάριση. Στο 45΄οι Κονιτσιώτες έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση όταν ο Βασίλης Μουρεχίδης έκανε το σουτ από πλάγια αριστερά και η μπάλα πήγε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Δραγάτη Π.

Η Κόνιτσα δεν πτοήθηκε από το δοκάρι του Μουρεχίδη και ήταν εμφανώς καλύτερη στην επανάληψη. Στο 53’ οι Κονιτσιώτες ισοφάρισαν όταν ο Λάμπρου πήρε πάσα μέσα στην περιοχή και σούταρε, ο Δραγάτης Π. έκανε την απόκρουση, όμως στην επαναφορά από κοντά ο Έξαρχος πρόλαβε τον πορτιέρο των Λογγάδων και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. 

Στο 55' η Πίνδος είχε ακόμα μια καλή στιγμή με εκτέλεση φάουλ του Βασίλη Μουρεχίδη λίγο έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Δραγάτη. Η Κόνιτσα πήρε το προβάδισμα στο σκορ στο 65' με ένα εκλπληκτικό γκολ του Βασίλη Μουρεχίδη. Ύστερα από σέντρα του Ηλία Μ. από δεξιά ο Μουρεχίδης στόπαρε και με γυριστό σουτ στην κίνηση νίκησε τον Δραγάτη Π. και έκανε το 2-1. 

Οι Λογγάδες προσπάθησαν να απαντήσουν στο τελευταίο εικοσάλεπτο κυρίως μέσα από στατικές φάσεις και εκτελέσεις κόρνερ, χωρίς όμως να απειλήσουν σημαντικά την εστία του Βακαλόπουλου. Οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές, όμως ο Γιάννης Κοττίκας στάθηκε άτυχος καθώς τραυματίστηκε και αποχώρησε υποβασταζόμενος από τον αγωνιστικό χώρο, με τον Καλέ να παίρνει τη θέση του στον αγώνα.

Τπο τελικό σκορ διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις όταν ο Βύρωνας Καλές με ωραία ατομική ενέργεια από αριστερά μπήκε στην περιοχή και με παράλληλη πάσα βρήκε τον Άρη Ντεντόπουλο, ο οποίος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και να πετύχει το 3-1 που ήταν και το τελικό σκορ καθώς άμεσα ο διαιτητής Μαγγιώρος σφύριξε τη λήξη του αγώνα. 

 

Διαιτησία: Μαγγιώρος (Πασιάς – Χατζής)

Πίνδος Κόνιτσας (Χρήστος Βαζάτης): Βακαλόπουλος, Ηλίας Μ., Ντεντόπουλος Ν., Τσούτσος, Μήτσος, Πατσούρας, Έξαρχος (71’ Ντεντόπουλος Α.), Χούσο (52’ Χαλούλος), Λάμπρου, Κίτσος (52’ Κοττίκας (81’ Καλές)), Μουρεχίδης.

Τιτάν Λογγάδων (Γιάννης Λώλης): Δραγάτης Π., Σιδηρόπουλος (81’ Τσακμάκης), Σαλπιγκτίδης,  Λάππας, Παναγιώτου (88’ Τσιατούρας), Πάκος, Γιαννακός, Γκόλιας, Μπάγιας, Δραγάτης Α., Αναστασιάδης (74’ Αγκάς).

 

Σχολιασμος