Πρόκριση για την Κοσμηρά, 2-0 την ΑΕ Γιάννενα (pics)

23.10.2024 Αναγνώστηκε 405 φορές #Eρασιτεχνικό Ποδόσφαιρο

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Μπαλαμάτσια, η Κοσμηρά κατάφερε να επιβληθεί της ΑΕ Γιάννενα με 2-0 και να εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ερασιτεχνών. Ο ταλαντούχος επιθετικός σημείωσε και τα δύο τέρματα της ομάδας του, χαρίζοντας στην Κοσμηρά μια σημαντική νίκη κόντρα στην αξιόμαχη ΑΕ Γιάννενα. 

Πρόκριση για την Κοσμηρά, 2-0 την ΑΕ Γιάννενα (pics)

Το παιχνίδι ξεκίνησε δυναμικά, με τους φιλοξενούμενους να απειλούν πρώτοι. Στο 10ο λεπτό, ο Κώστας Θανάσης βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, αλλά το δυνατό σουτ του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, αφήνοντας ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία.

Η πίεση της ΑΕ Γιάννενα συνεχίστηκε, και στο 17', ο Θανάσης με ανάποδη κεφαλιά μετά από κόρνερ του Ηλία είδε την μπάλα να περνά ελάχιστα πάνω από την εστία του Χαΐδου.

Μετά τα αρχικά λεπτά υπεροχής της ΑΕ Γιάννενα, η Κοσμηρά βρήκε ρυθμό και κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι.

Στο 35', ο Περβανάς έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου για τους γηπεδούχους, όταν η κεφαλιά του πάνω στη γραμμή, μετά από εξαιρετική σέντρα του Μπαλαμάτσια, κατέληξε στα χέρια του τερματοφύλακα.
Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 0-0.

Στην επανάληψη, η Κοσμηρά βγήκε πιο αποφασιστική στον αγωνιστικό χώρο, κυριαρχώντας στην κατοχή και δείχνοντας μεγαλύτερη ενεργητικότητα.

Στο 70', το σκορ άνοιξε με σέντρα του Βίνη από τα δεξιά, με τον Μπαλαμάτσια να βρίσκεται στην πορεία της μπάλας και με δυνατό σουτ να γράφει το 1-0. Το γκολ αυτό αφιερώθηκε στον άτυχο της σεζόν, Δημήτρη Γιαννάκη, που αντιμετωπίζει σοβαρό τραυματισμό.

Πριν προλάβουν να αντιδράσουν οι φιλοξενούμενοι, η Κοσμηρά χτύπησε ξανά. Ο Μπαλαμάτσιας, με μια εξαιρετική ατομική ενέργεια, πέρασε δύο αμυντικούς και με πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-0 στο 72ο λεπτό, κλειδώνοντας ουσιαστικά τη νίκη και την πρόκριση για την ομάδα του.

Η ΑΕ Γιάννενα στα υπόλοιπα λεπτα δημιούργησε φάσεις,προσπάθησε να μειώσει το σκορ που θα την “έβαζε”στο ματς αλλά χωρίς επιτυχία. Το τελικό 2-0 σφράγισε τη νίκη της Κοσμηράς, η οποία συνεχίζει την πορεία της στη διοργάνωση.

Διαιτησία:Βλάχος (Σιαμέτης-Δόσης)

ΑΟ Κοσμηράς(Νίτας):Χάιδος,Μύταρης,Περβανάς,Γκούζος,Θέμος(80’Παπαδημητρίου),Νάκιας(80’Τσούνης),Αγγέλης,Λάμπρης,Βίνης(73’Καραμποΐκης),Τζώρτζης(80’ Καμπότας),Μπαλαμάτσιας(80’ Γούλας).

ΑΕ Γιάννενα(Παπαβασιλείου):Αγγέλης,Ζώτος,Ζήκος,Παπαλάμπρης,Κάγια(46’ Μαχαίρας),Ζότα(78’ Γιαννάκης)Λαλάι,Ηλίας,Μπισέλας(65’ Μαλάμος),Θανάσης,Ντίβας(77’Γιαννάκης).

Φωτογραφίες:Χριστογιώργος Γ.

Φωτορεπορταζ

Σχολιασμος