Άνετη πρόκριση για την Κόνιτσα, 0-3 τους Ραφταναίους (video)

25.10.2024 Αναγνώστηκε 174 φορές #Eρασιτεχνικό Ποδόσφαιρο

Εμφανής ήταν η διαφορά δύο κατηγοριών που χωρίζει την Πίνδο Κόνιτσας από τους Ραφταναίους στη μεταξύ τους αναμέτρηση για τη 2η φάση του Κυπέλλου ΕΠΣΗΠ. Οι Κονιτσιώτες σοβαρεύτηκαν στην τελική προσπάθεια στην επανάληψη και πήραν με 0-3 την πρόκριση κόντρα στους μαχητικούς Ραφταναίους.

Άνετη πρόκριση για την Κόνιτσα, 0-3 τους Ραφταναίους (video)
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

Πριν την έναρξη του αγώνα και με πρωτοβουλία της διοίκησης των Ραφταναίων τιμήθηκε η μνήμη του Γιάννη Μπαλαούρα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή νικημένος από τη λευχαιμία. Ο αρχηγός των Ραφταναίων Χαμπίπης παρέδωσε τον αδερφό του Γιάννη Μπαλαούρα ένα κάδρο με τη φανέλα του Γιάννη Μπαλαούρα. Ήταν μια συγκινητική κίνηση από τους Ραφταναίους που σχεδόν έξι χρόνια μετά δεν ξέχασαν τον Γιάννη Μπαλούρα που έπαιζε ποδόσφαιρο στην ομάδα των Ραφταναίων, ενώ ήταν και φυσιοθεραπευτής στον ΠΑΣ Γιάννινα και ένα από τα πιο αγαπημένα παιδιά μέσα στα γιαννιώτικα αποδυτήρια. 

Η αναμέτρηση ήταν ένας επιθετικός μονόλογος των παικτών του Χρήστου Βαζάτη που είχαν συντριπτικά ποσοστά κατοχής της μπάλας, όμως στο πρώτο μέρος δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα. Η Κόνιτσα επιτίθονταν κυρίως από τα αριστερά και έχασε μεγάλες στο 12’ με τον Σπανό Δ., στο 21’ με τον Κίτσο από κοντά, αλλά η μεγαλύτερη ήταν στο 32’ του Ντεντόπουλου που δεν βρήκε τη μπάλα όπως θα ήθελε απέναντι στον Φράγκο. Από την άλλη, οι Ραφταναίοι κράτησαν ελάχιστα τη μπάλα στην κατοχή τους και έπαιζαν με αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές ο Πάτρας βγήκε τετ α τετ απέναντι από τον Βακαλόπουλο, όμως δεν κατάφερε να πλασάρει, σκόνταψε και χάθηκε η ευκαιρία για τους γηπεδούχους να σκοράρουν.

Στην επανάληψη οι αλλαγές του Χρήστου Βαζάτη σοβάρεψαν την Πίνδο στην τελική προσπάθεια και έτσι ήρθαν γρήγορα γκολ στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Αρχικά, στο 51’ ο Κίτσος βγήκε γρήγορα στην αντεπίθεση και πάσαρε στον Καλέ, ο οποίος από αριστερά γύρισε στον Χούσο και αυτός κοντρόλαρε και με φαλτσαριστό σουτ νίκησε τον Φράγκο και έκανε το 0-1.

Η είσοδος του Βασίλη Μουρεχίδη έκανε ακόμα πιο επιθετική την Κόνιτσα και στο 66’ ήρθε το δεύτερο γκολ και πάλι από αριστερά. Ο Καλές βρήκε τον Μουρεχίδη και αυτός με ασίστ πάρε βάλε έδωσε στον Κίτσο, ο οποίος σχεδόν πάνω στη γραμμή έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-2.

Στο 74’ η Κόνιτσα κέρδισε πέναλτι όταν βγήκε γρήγορα στην αντεπίθεση, ο Χούσο έκανε κάθετη πάσα στον Κίτσο, ο οποίος μπήκε από αριστερά στην περιοχή, προσπάθησε να ξεπεράσει τον Φράγκο, όμως τον ανέτρεψε ο πορτιέρο των Ραφταναίων. Ήταν μια καθαρή παράβαση, την οποία καταλόγισε ο διαιτητής Νέος.

Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε στο 75, μετά από εντολή του Χρήστου Βαζάτη, ο νεαρός Γιάννης Πανταζής. Ο 15χρονος πιτσιρικάς σούταρε, απέκρουσε αρχικά ο Φράγκος και στην επαναφορά της μπάλας ο Πανταζής με προβολή έκανε το 0-3 και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Να σημειωθεί ότι στο δεύτερο ημίχρονο η Κόνιτσα έβαλε ως αλλαγή και τον 14χρονο, γεννημένο το 2010, Νίκο Πάντο, ο οποίος μάλιστα είχε και πολύ καλή παρουσία.

Διαιτησία: Νέος (Γατσόμαλος - Τζίμα)

Ραφταναίοι (Χρήστος Μπούλτης): Φράγκος, Πάτρας, Γκαραβέλας, Κατσάνος (63’ Χαβέλας Γ.), Στεφάνου, Χαμπίπης, Μπαρδάκας (73’ Κώστας), Ντεμίρης Λ., Χαβέλας Σ., Ντεμίρης Χ. (57’ Πετσίνης), Σεγκανάκου.

Πίνδος Κόνιτσας (Χρήστος Βαζάτης): Βακαλόπουλος, Ρούστα (71’ Χατζηρούμπης), Καλές, Σπανός Χ., Μήτσος, Γαϊτανίδης (46’ Τσούτσιος), Κίτσος, Χαλούλος (68’ Πάντος), Ντεντόπουλος (57’ Μουρεχίδης), Σπανός Δ. (46’ Χούσο), Πανταζής.

Σχολιασμος