- ΠΑΣ Γιάννινα
- Super League
- Super League 2
- Γ Εθνική
- Ερασιτεχνικό
- Άλλα Σπορ
- Γενικά
- Βαθμολογίες
- Στήλες
- Ποιοι Είμαστε
- Διαφήμιση
- Όροι Χρήσης
- Επικοινωνία
Την κατάκτηση του πρωταθλήματος για δεύτερη συνεχή φορά και συνολικά πέμπτη στην ιστορία της πανηγυρίζει η Θύελλα Ελεούσας, η οποία επικράτησε στο «Θεόδωρος Λώλης» των Αμπελοκήπων για την 30η και τελευταία αγωνιστική της Α’ κατηγορίας και τερμάτισε πρώτη στο φετινό μαραθώνιο με 76 βαθμούς, 25 νίκες, μία ισοπαλία και δυο ήττες.
Τον τίτλο της πρωταθλήτριας της Α’ κατηγορίας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηπείρου υπερασπίστηκε η Θύελλα Ελεούσας, η οποία έκανε το back to back και στέφθηκε πρωταθλήτρια με διαφορά τριών βαθμών από την ισοδύναμη Θύελλα Κατσικά.
Μεγάλος πρωταγωνιστής και της σαββατιάτικης καθοριστικής αναμέτρησης ο Άγγελος Νάσιος, ο οποίος πέτυχε και τα δυο τέρματα της νίκης της ομάδας του με εκτελέσεις φάουλ- ποιήματα.
Ο αρχηγός της Θύελλας δήλωσε παρών στα κρίσιμα ραντεβού της ομάδας του και μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του κατάφεραν να βγουν πρωταθλητές. Ιστορία έγραψε και ο Ανέστης Ζώης, αφού με αυτόν στον πάγκο η Ελεούσα κατέκτησε για δεύτερη συνεχή αγωνιστική σεζόν.
Να σημειωθεί ότι η φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος θα γίνει σε άλλη ημερομηνία που θα οριστεί. Όσο για τους Αμπελόκηπους ήταν ανταγωνιστικοί ειδικά στο πρώτο μέρος αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι από αυτό το παιχνίδι.
Στο σύνολο του Μανώλη Σκούφαλη, πάντως, υπάρχει ικανοποίηση για το γεγονός ότι στην επιστροφή της ομάδας στην Α΄ κατηγορία, οι Αμπελόκηποι τερμάτισαν τρίτοι και πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στην επόμενη σεζόν.
Σωτήρας και παραλίγο σκόρερ ο Κοσυφαρίνης
Όσο για το καθαρά αγωνιστικό σκέλος, η Ελεούσα μπήκε δυνατά στο ματς και απείλησε την αντίπαλη εστία όταν μετά από φάση διαρκείας και σουτ του Σταμούλη, ο Κοσυφαρίνης απομάκρυνε τη μπάλα πριν αυτή περασει τη γραμμή, λειτουργώντας πυροσβεστικά. Νωρίτερα, η ομάδα του Σκούφαλη είχε μία αξιόλογη τελική προσπάθεια με τον Τέλιο αλλά το τελείωμά του δεν ήταν… τέλ(ε)ιο και η μπάλα απομακρύνθηκε.
Η ομάδα του Ανέστη Ζώη προσπάθησε να απειλήσει ξανά στο 15’ όταν ο Κεφάλας έκανε το σουτ αλλά η μπάλα αποκρούστηκε από τον Κυρικλίδη.
Ο ίδιος παίκτης στο 20’ έκανε την παράλληλη σέντρα αλλά δεν ακολούθησε κάποιος συμπαίκτης με τη μπάλα να φεύγει άουτ.
Οι Αμπελόκηποι λίγο έλειψε να «παγώσουν» το «Θεόδωρος Λώλης» όταν ο Διαμαντόπουλος από αριστερά εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κοσυφαρίνης βρήκε τη μπάλα αλλά αυτή έφυγε άουτ, χάνοντας καλή στιγμή για την ομάδα του.
Αρχηγού παρόντος
Σε ακόμη ένα παιχνίδι τη λύση έδωσε ο αρχηγός της Θύελλας Άγγελος Νάσιος. Στο 45+1 ο Νάσιος εκτέλεσε το φάουλ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Αλέξη Κυρικλίδη για το 1-0.
Το σημείο που μπήκε το γκολ ήταν ιδιαίτερα καθοριστικό αφού η Θύελλα πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της προβάδισμα, ενώ υπενθυμίζεται ότι ακόμη και με ισοπαλία, κατακτούσε το πρωτάθλημα.
Ξανά ο Νάσιος
Οι Αμπελόκηποι είχαν ένα σουτ με τον Δάλλα Αλ. στο 47’ χωρίς αποτέλεσμα και στο 48’ ο Μαλάτος έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Κυρικλίδη.
Στο 50’ μετά από σέντρα του Μπουκουβάλα, ο Τελιος δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή και μπλόκαρε ο Αρχοντάκης και στο 56’ ο Σταμούλης έκλεψε τη μπάλα, βγήκε απέναντι από τον γκολκίπερ των Αμπελοκήπων αλλά πλάσαρε άουτ.
Ο Νάσιος στο 65’ έβαλε το κερασάκι στη τούρτα της νίκης για τη Θύελλα με πανομοιότυπο τρόπο με τη φάση του πρώτου γκολ αφού με απευθείας εκτέλεση φάουλ νίκησε για δεύτερη φορά τον Κυρικλίδη για το 2-0 μέσα σε πανηγυρισμούς.
Οι Αμπελόκηποι έμειναν με δέκα παίκτες στο 74’ λόγω της αποβολής με απευθείας κόκκινη του Διαμαντόπουλου.
Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Λεωνίδα Τζόβα βρήκε άπαντες στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος, με τους παίκτες και τις οικογένειές τους να γιορτάζουν με τη ψυχή τους, ενώ το ίδιο το χάρηκαν και οι νεαροί φίλαθλοι της Ελεούσας.
Διαιτησία: Τζόβας (Λιόντος- Μπόσιας) 4ος Τασιούλας
Θύελλα Ελεούσας (Ανέστης Ζώης): Αρχοντάκης, Κεφάλας (46’ Ρίζος), Μαλάτος, Μαρμούτας (86’ Γεωλδάσης), Μουχάνης, Μπουκουβάλας, Νάσιος, Σταμούλης (81’ Γεωργιάδης), Τσάγκας (70’ Πασχάλης), Τσουμάνης (86’ Καράσας), Τσιάμης.
Αμπελόκηποι (Μανώλης Σκούφαλης): Κυρικλίδης, Μπουκουβάλας, Διαμαντόπουλος, Δάλλας Αλ, Κοσυφαρίνης, Γκόγκος, Τέλιος, Δάλλας Σ (79’ Τσάνης), Μάγκος, Τάτσης (79’ Ντίνος), Οικονόμου (64’ Ντάφλος).
PASsports - Το διαβατήριο στα σπορ, Copyright © 2025, All rights reserved.