Επιστροφή Κλοπ στο Ντόρτμουντ και ισπανικός εμφύλιος στο Europa

18.03.2016 Αναγνώστηκε 1254 φορές

Μετά την κλήρωση του Champions League ακολούθησε και εκείνη του Europa League με την κληρωτίδα να έχει κέφια και εκεί καθώς έστειλε την Ντόρτουντ μαζί με την Λίβερπουλ και τον Γιούργκεν Κλοπ αντιμέτωπο με την πρώην ομάδα του, ενώ και εδώ υπάρχει ισπανικός εμφύλιος με το ζευγάρι Μπιλμπάο - Σεβίλλη.

Στα άλλα δυο ζευγάρια των προημιτελικών η Βιγιαρεάλ θα αντιμετωπίσει την εκπληκτική Σπάρτα Πράγας και η Μπράγκα την Σαχτάρ Ντόνετσκ σε μια αναμέτρηση με δυο ομάδες αουτσάιντερ του θεσμού.

Δυο εκ των φαβορί για το τρόπαιο η Ντόρτμουντ και η Λίβερπουλ θα λύσουν τις διαφορές τους στα προημιτελικά με τον Κλοπ όπως είπαμε να επιστρέφει ως αντίπαλος στο Ντόρτμουντ με την φόρμα της Λίβερπουλ και θα προσπαθήσει να πικράνει την πρώην ομάδα του.

Η κάτοχος του τροπαίου Σεβίλλη θα αντιμετωπίσει την Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε με τους Σεβιγιάνους να θέλουν την πρόκριση με φόντο το δεύτερο σερί τρόπαιο, ενώ οι Βάσκοι για να βρεθούν στα ημιτελικά θα πρέπει να αποκλείσουν ακόμα μια ομάδα από την χώρα τους, μετά την χθεσινή πρόκριση κόντρα στην Βαλένθια.

Η Βιγιαρεάλ κληρώθηκε με την Σπάρτα Πράγας και το "κίτρινο υποβρύχιο" θα προσπαθήσει να μην ...βουλιάξει όπως η Λάτσιο κόντρα στην ομάδα της Τσεχίας που θέλει να κάνει ακόμα μια έκπληξη στον θεσμό, ενώ η τετράδα κλείνει με το ζευγάρι της Μπράγκα κόντρα στην Σαχτάρ με τις δυο ομάδες να ψάχνουν την πρόκριση στα ημιτελικά.

Αναλυτικά τα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης του Europa League:

Μπράγκα - Σαχτάρ Ντόνετσκ

Βιγιαρεάλ - Σπάρτα Πράγας

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Σεβίλλη

Ντόρτμουντ - Λίβερπουλ

Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν στις 7 Απριλίου και οι αγώνες ρεβάνς μια εβδομάδα αργότερα στις 14 του ίδιου μήνα.

Σχολιασμος