Κουπί από… ασήμι τράβηξε στο Πανευρωπαϊκό ο Ντούσκος

29.04.2024 Αναγνώστηκε 734 φορές #Κωπηλασία

Το έκανε πάλι το… θαύμα του χθες το μεσημέρι ο κορυφαίος Γιαννιώτης κωπηλάτης Στέφανος Ντούσκος, ο οποίος κατέκτησε το τρίτο του ασημένιο μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αυτή τη φορά στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας.

 

Κουπί από… ασήμι τράβηξε στο Πανευρωπαϊκό ο Ντούσκος

Ο Ντούσκος τερμάτισε στην δεύτερη θέση στο Σκιφ Ανδρών κάνοντας μία εξαιρετική αγωνιστική εμφάνιση στον μεγάλο τελικό. Ολοκλήρωσε την κούρσα του σε χρόνο 07:41.36, με τον Γερμανό Όλιβερ Ζάιντλερ να τερματίζει πρώτος κάνοντας 07:38.47, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Λιθουανός Μπελιάουσκας που πήρε το χάλκινο με 7:43.35.

Σε καλή κατάσταση

Μπορεί στο Ζέγκεντ ο Στεφ. Ντούσκος να μην πήρε το χρυσό, ωστόσο, πρόσθεσε άλλο ένα μετάλλιο στη συλλογή του και έδειξε πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, όπου θα διεκδικήσει ξανά μετάλλιο στο Σκιφ. Τα δύο προηγούμενα ασημένια μετάλλια σε Πανευρωπαϊκή διοργάνωση τα κατέκτησε το 2022 στο Μόναχο και το 2023 στο Μπλεντ. Ο Γιαννιώτης κωπηλάτης που πρόσφατα έγινε ο πρώτος λαμπαδηδρόμος για το Παρίσι, έδειξε για μία ακόμα φορά σταθερότητα, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, με αρκετό κόντρα άνεμο και την κακή διαδρομή που έτρεξε.

«Πάλεψα για χρυσό…»

Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στον «Π.Λ.» λίγο μετά τον χθεσινό αγώνα ο αθλητής του Π.Ν.Ο. Ιωαννίνων ανέφερε τα εξής χαρακτηριστικά για τη μεγάλη προσπάθεια που έκανε στον μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ανδρών - Γυναικών: «Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας με δύσκολες καιρικές συνθήκες. Παρόλα αυτά, κατάφερα να διεκδικήσω το ασημένιο μετάλλιο. Ξεκίνησα πολύ καλά, ήμουν μπροστά μέχρι την μισή κούρσα, ήθελα το χρυσό μετάλλιο, το πάλεψα, αλλά σήμερα (σ.σ. χθες) θα συμβιβαστώ με το ασημένιο».

Η ελληνική αποστολή

Συνολικά η ελληνική Εθνική Ομάδα Κωπηλασίας εξασφάλισε στην Ουγγαρία τρία ασημένια μετάλλια και κατετάγη στην 11η θέση του πίνακα των μεταλλίων μεταξύ 31 χωρών. Συγκεκριμένα, πλην του Ντούσκου, το πρώτο τους μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Γυναικών κατέκτησαν οι Ευαγγελία Αναστασιάδου και Χριστίνα Μπούρμπου τερματίζοντας στη δεύτερη θέση του τελικού της Δικώπου με χρόνο 8:00.87. Το ελληνικό πλήρωμα παρά τις μη ευνοϊκές καιρικές συνθήκες κατάφερε να διατηρηθεί από το ξεκίνημα της κούρσας στη δεύτερη θέση μέχρι και τον τερματισμό.

Ασημένιο μετάλλιο κατέκτησαν το Σάββατο και οι Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού για δεύτερο συνεχόμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μετά το Μπλεντ το 2023 στο διπλό Σκιφ Ελ βαρών τερματίζοντας σε 7:31.94 πίσω από το πλήρωμα της Ρουμανίας που πήρε το χρυσό.

Τέλος, στον τελικό του διπλού Σκιφ το νέο πλήρωμα των Νίκου Χωλόπουλου - Γιάννη Καλανδαρίδη μετά από μια πολύ καλή εμφάνιση κατέλαβε την 6η θέση με χρόνο 7:03.70, ενώ την 3η θέση στον Τελικό Γ΄ στη Δίκωπο κατέλαβαν οι αθλητές του Ν.Ο.Ι. Ζήσης Μπουκουβάλας και Θανάσης Παλαιοπάνος με χρόνο 7:31.42 ολοκληρώνοντας τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση με την 15η θέση στη γενική.

Σχολιασμος