Τα Γιάννενα «γκρέμισαν τα τείχη» για την Έλενα Παπασταματοπούλου

11.09.2024 Αναγνώστηκε 856 φορές

Με κάθε επισημότητα όπως αρμόζει σε μια παραολυμπιονίκη, υποδέχτηκαν χθες τα Γιάννενα την πρωταθλήτρια του Α.Ζ. «Ζήκος» Έλενα Παπασταματοπούλου η οποία έκανε υπερήφανη την πόλη μας με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Ταεκβοντό, κατά τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

 

Τα Γιάννενα «γκρέμισαν τα τείχη» για την Έλενα Παπασταματοπούλου
Γιωτίτσας
Νίκος Γιωτίτσας

Η παραολυμπιονίκης μαζί με τον προπονητή της Βασίλη Ζήκο έφτασαν χθες το μεσημέρι στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων όπου τους υποδέχτηκαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας.

Ακολούθησε η μεταφορά της παραολυμπιονίκη με αυτοκινητοπομπή στο Δημαρχείο της πόλης όπου έγινε η τελετή υποδοχής, ενώ σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής η ίδια ύψωνε την ελληνική σημαία και έδειχνε συγκινημένη από τις επευφημίες των πολιτών. 

Κατά την τελετή υποδοχής, ο Δήμαρχος παρέδωσε στην παραολυμπιονίκη το μετάλλιο της πόλης, ενώ συμβολικά της φόρεσε στο κεφάλι κι ένα στεφάνι από κλαδιά ελιάς. Να σημειωθεί ότι στην ισόγεια αίθουσα του Δημαρχείου βρέθηκαν η οικογένεια, οι φίλοι και συναθλητές της Έλενας Παπασταματοπούλου με ελληνικές σημαίες και πανό καλωσορίσματος. 

P1470114

Η 22χρονη πρωταθλήτρια, με καταγωγή από το Αιτωλικό, γεννήθηκε με ένα ανατομικό πρόβλημα στο δεξί άκρο, έχει πολλές επιτυχίες σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, ενώ σπουδάζει στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

«Φωτεινό παράδειγμα…»

17260463627757809-1

Κατά το καλωσόρισμά του στην χάλκινη παραολυμπιονίκη, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας τόνισε ότι η Ελ. Παπασταματοπούλου αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα για όλους, καθώς ξεπέρασε τα εμπόδια και απέδειξε ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Σημείωσε δε ότι η επιτυχία της Παπασταματοπούλου αποτελεί υπενθύμιση για όλους ότι το αναπηρικό κίνημα χρειάζεται υποστήριξη, δίνοντας τη δέσμευση ότι η δημοτική αρχή, θα εργαστεί σκληρά για να διασφαλίσει ίσες ευκαιρίες, προσβασιμότητα και βελτιωμένες υποδομές για όλους τους πολίτες.

«Ας αποτελέσει η επιτυχία σου φάρο για τα νέα παιδιά, για να συνεχίσουν να ονειρεύονται και να προσπαθούν, γιατί μόνο έτσι θα μπορούμε να φτιάξουμε μια κοινωνία όπου ο αθλητισμός, η ισότητα και η αλληλεγγύη θα είναι στον πυρήνα της», πρόσθεσε ο κ. Μπέγκας. Καταλήγοντας, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι η πόλη θα  στηρίζει την παραολυμπιονίκη σε κάθε της βήμα και ευχήθηκε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.

Στόχος κι άλλο μετάλλιο!

Εμφανώς συγκινημένη από την υποδοχή των τοπικών αρχών και του κόσμου, η Έλενα Παπασταματοπούλου σημείωσε πως άντλησε δύναμη από όλους τους Γιαννιώτες και όλους τους Έλληνες που την βοήθησε να φτάσει στην κατάκτηση αυτού του μεταλλίου. Αφού ευχαρίστησε την οικογένειά της, τον προπονητή Βασίλη Ζήκο, τον Δήμαρχο, τον Περιφερειάρχη και την Πρύτανη του Πανεπιστημίου για την έμπρακτη στήριξή τους, υπογράμμισε ότι ο αθλητισμός δεν έχει όρια. 

«Η αναπηρία δεν είναι λόγος αποκλεισμού, οι άνθρωποι με αναπηρία είναι ίσοι κι έχουν τα ίδια δικαιώματα παντού. Μέσα από τους Παραολυμπιακούς αγώνες τα άτομα με αναπηρία αποδεικνύουν σε όλη την κοινωνία και στους πιο δύσπιστους ότι απλά μπορούν», ανέφερε και προέτρεψε την πολιτεία και την κοινωνία να σκύψουν το κεφάλι και να ακούσουν αυτά τα άτομα.

Τέλος, έθεσε ως στόχο την κατάκτηση ενός ακόμη μεταλλίου στους Παραολυμπιακούς του 2028. Ο προπονητής, Βασίλης Ζήκος, τον οποίο ο Δήμαρχος τίμησε επίσης με το μετάλλιο της πόλης, δήλωσε υπερήφανος για την επιτυχία της αθλήτριάς του, ενώ στάθηκε στο γεγονός ότι στην πορεία της μέχρι τους Παραολυμπιακούς αγώνες ήταν πειθαρχημένη, και είχε θέληση για να φτάσει στο μετάλλιο.

Οι χαιρετισμοί

Υπόδειγμα για όλους χαρακτήρισε την Έλενα Παπασταματοπούλου η βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Αριστεράς Μερόπη Τζούφη, ενώ της ευχήθηκε «πολλές νίκες και καλή πρόοδο» και στην ιατρική. 

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης, Χάρης Λαζάνης, έκανε λόγο για μια λαμπρή μέρα για τα  Γιάννενα, ενώ η καθηγήτρια Παναγιώτα Καντή, Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας τόνισε ότι οι αγώνες της Έλενας είναι παράδειγμα για όλους, ειδικά για άτομα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους προβλήματα αναπηρίας. 

Τέλος, ευχές και συγχαρητήρια μοίρασαν επίσης εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, του Στρατού, συλλόγων ΑμεΑ, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι κ.α..

Σχολιασμος