- ΠΑΣ Γιάννινα
- Super League
- Super League 2
- Γ Εθνική
- Ερασιτεχνικό
- Άλλα Σπορ
- Γενικά
- Βαθμολογίες
- Στήλες
- Ποιοι Είμαστε
- Διαφήμιση
- Όροι Χρήσης
- Επικοινωνία
Στη μάχη του πρωταθλήματος ρίχνεται αύριο το απόγευμα (12/09, 7:00 μ.μ.) ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς αντιμετωπίζει τον περσινό Κυπελλούχο Ελλάδας και δευτεραθλητή ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Super League.
Τα ψέματα και οι αναβολές τελείωσειαν, το πρωτάθλημα της Super League αρχίζει από σήμερα, έστω και με μεγάλη χρονική καθυστέρηση. Ο ΠΑΣ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος θα αντιμετωπίσει αύριο τον περσινό Κυπελλούχο Ελλάδος και δευτεραθλητή μετά τη διαδικασία των play off ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας. Ένα νέο πρωτάθλημα με αρκετές αλλαγές σε σχέση με πέρυσι ξεκινάει για τους Γιαννιώτες και αποτελεί ερωτηματικό και στοίχημα για τον Ηρακλή Μεταξά αν θα καταφέρει η ομάδα να συνεχίσει την επιτυχημένη συνταγή του Αργύρη Γιαννίκη.
Τα προβλήματα που έχει ο 54χρονος τεχνικός είναι συγκεκριμένα, όπως και οι απουσίες ποδοσφαιριστών. Συγκεκριμένα, νοκ άουτ από το παιχνίδι της Τούμπας θα μείνουν ο Φαμπρίτσιο Μπρένερ καθώς ο Αργεντινός υπεβλήθη σε επέμβαση στο χέρι και ακόμα φοράει προστατευτικό νάρθηκα, αλλά και ο Δημήτρης Καραγιάννης που υπέστη ένα ελαφρύ διάστρεμμα κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Απόντες θα είναι και οι αδερφοί Τριάδη, ο Παναγιώτης και ο Αλέξης, που βρίσκονται στο στάδιο της ανάρρωσης.
Τα πλάνα του Μεταξά
Η προετοιμασία των Γιαννιωτών ολοκληρώνεται σήμερα στις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ με πρωινή προπόνηση και στη συνέχεια η αποστολή της ομάδας του Μεταξά θα αναχωρήσει οδικώς για τη Θεσσαλονίκη όπου θα διανυκτερύσει στη συμπρωτεύουσα ενόψει της αυριανής δύσκολης αναμέτρησης. Στη χθεσινή προπόνηση, ο προπονητής του ΠΑΣ είχε σχεδόν όλους τους παίκτες και το πρόγραμμα το πρωί περιελάμβανε ανάλυση του αντιπάλου με βίντεο από τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ και εν συνεχεία οι ποδοσφαιριστές βγήκαν στο γήπεδο όπου μετά την αρχική προθέρμανση δούλεψαν πάνω στην επιθετική τακτική (10 εναντίον 6) και στη συνέχεια ακολούθησε δίτερμα.
Ο Ηρακλής Μεταξάς στη χθεσινή προπόνηση φανέρωσε αρκετές από τις σκέψεις του για την ενδεκάδα και το σύστημα (4-4-2) που θα ακολουθήσει η ομάδα στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ. Μια πιθανή ενδεκάδα είναι: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Κάργας, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Σνάιντερ, Γκαρντάφσκι, Περέα και Κόντε.
Εκτός ενδεκάδας αναμένεται να μείνει ο Μορέιρα που ταλαιπωρήθηκε με την περιπέτεια του λόγω του στρατιωτικού πραξικοπήματος, αλλά δεν αγωνίστηκε ούτε στο πρώτο παιχνίδι της Εθνικής Γουινέας αφού είχε πρόβλημα με το διαβατήριο του.
Μεταξάς: «Να χαρούμε το παιχνίδι»
Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα Ηρακλής Μεταξάς αναφέρθηκε για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος και στις λεπτομέρειες του παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ. Ο 54χρονος ομογενής τεχνικός τόνισε ότι η ομάδα του πηγαίνει στην Τούμπα να παίξει ένα καλό παιχνίδι, να μην ταλαιπωρεί τη μπάλα και να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που θα έχει.
Σε γενικές γραμμές ανέφερε ότι ο ΠΑΣ είναι έτοιμος, θα προσπαθήσει να βάλει δύσκολα στον ΠΑΟΚ και να εκμεταλλευτεί τις όποιες ευκαιρίες του παρουσιαστούν για να πετύχει γκολ μέσα στην Τούμπα. Από εκεί και πέρα τόνισε πώς θέλει οι παίκτες του να χαρούν το ματς και πώς το ρόστερ του ΠΑΣ έχει κλείσει και δεν περιμένει κάποια άλλη προσθήκη στην ομάδα.
Για το αν η ομάδα θα είναι έτοιμη για τα συνεχόμενα παιχνίδια σχολίασε: «Αυτό δεν το σχολιάζουμε γιατί δεν πρόκειται να το αλλάξουμε. Η μπάλα το έχει αυτό, κάποια στιγμή μπορεί να παίξουμε και εμείς Ευρώπη. Θα πούμε ωχ αμάν θα παίζουμε Τετάρτη και Σάββατο; Για κανένα λόγο».
Διαιτητής ο Διαμαντόπουλος
Ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος από την Αρκαδία ορίστηκε από την ΚΕΔ της ΕΠΟ να διευθύνει την κυριακάτικη αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας. Ο Αρκάδας ρέφερι ήταν ο διαιτητής και της περσινής αναμέτρησης των δύο ομάδων που είχε γίνει στο Περιστέρι με τυπικά γηπεδούχο τον ΠΑΣ και είχε επικρατήσει με 0-2 ο ΠΑΟΚ. Ο Διαμαντόπουλος είχε προκαλέσει αντιδράσεις στη γιαννιώτικη ομάδα για τον καταλογισμό του πέναλτι μέσω VAR στο περσινό παιχνίδι με την ΑΕΚ σε εναέρια μονομαχία του Χουτεσιώτη με τον Χνιντ.
Βοηθοί του Διαμαντόπουλου θα είναι ο Κούλα Χασάν από τη Ξάνθη και ο Κωνσταντίνος Ψαρρής από τη Ζάκυνθο, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Κωνσταντίνος Τσέτσιλας από τα Γρεβενά, ο διαιτητής που απέβαλε τον Κάργα με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο πρόσφατο φιλικό με τον Άρη. Στο VAR θα είναι ο Άγγελος Ευαγγέλου από την Αθήνα και AVAR ο Παντελής Σπυρόπουλος από την Ανατολική Αττική.
PASsports - Το διαβατήριο στα σπορ, Copyright © 2025, All rights reserved.