Τόλης Μιχαήλ: «Δεν θα κάναμε τίποτα χωρίς το brand name του ΠΑΣ Γιάννινα» (video)

16.07.2024 Αναγνώστηκε 2961 φορές #Μπάσκετ

Οκτώ χρόνια συμπληρώθηκαν την Κυριακή από την 14η Ιουλίου όταν ο ποδοσφαιρικός ΠΑΣ Γιάννινα έπαιξε το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της ιστορίας του με αντίπαλο τη νορβηγική Οντ Γκρένλαντ στο «Ζωσιμάδες» και επικρατούσε με το εμφατικό 3-0. Εν έτει 2024 ένα άλλο τμήμα του Πανηπειρωτικού ετοιμάζεται να ανοίξει τα «φτερά» του σε… ευρωπαϊκές θάλασσες. Ο λόγος για τη γυναικεία ομάδα μπάσκετ του ΠΑΣ Γιάννινα, η οποία θα συμμετάσχει την προκριματική φάση του FIBA Women Eurocup με στόχο την ευρωπαϊκή διάκριση και την είσοδο στους ομίλους! 

Τόλης Μιχαήλ: «Δεν θα κάναμε τίποτα χωρίς το brand name του ΠΑΣ Γιάννινα» (video)

Το καμάρι των οπαδών του ΠΑΣ Γιάννινα, μια ομάδα που φτιάχτηκε και μεγάλωσε μέσα από το συναίσθημα αρχικά μιας χούφτας οπαδών, ετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη στιγμή της ιστορίας του και αποτελεί το πιο υγιές τμήμα του συλλόγου. Ο ηγέτης της ομάδας και πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής, ο οπαδός που έγινε παράγοντας του μπάσκετ, ο φίλος από τα παλιά Τόλης Μιχαήλ μίλησε στον «Π.Λ.» για όλους και για όλα σε μια απολαυστική συνέντευξη χωρίς τυπικότητες και αοριστίες. 

Από την πρώτη επαφή και το εκτός έδρας στη Ναύπακτο και από τα τοπικά της ΕΣΚΑΒΔΕ μέχρι την κατάληψη της 5ης θέσης και τους στόχους της νέας σεζόν, Από το αγκάλιασμα των Γιαννιωτών φιλάθλων στην προσπάθεια της ομάδας, μέχρι τα οικονομικά μεγέθη και πώς μπορεί ένας μικρομεσαίος επιχειρηματίας να κρατήσει όρθια μια ομάδα με αξιοπρέπεια και χωρίς οφειλές. Φυσικά, η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από το γιαννιώτικο μπάσκετ, την άνοδο του Βίκου στην Elite League, αλλά και τον υποβιβασμό του ποδοσφαιρικού ΠΑΣ Γιάννινα, τα διοικητικά λάθη και των απειρία των αδερφών Χριστοβασίλη.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Τόλη Μιχαήλ στον «Π.Λ.»

-Ποια ήταν η πρώτη σου επαφή με το μπάσκετ και πώς προέκυψε η ενασχόλησή σου με τη γυναικεία ομάδα; 

«Τον μακρινό Γενάρη 2010 ήταν το εκτός έδρας ματς του ΠΑΣ με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ήταν μετά το ματς με τον Άρη με τα δυο πέταλα όπου η αστυνομία τελικά δεν άφησε θύρα τότε για τους φίλους του ΠΑΣ. Εμείς είχαμε νοικιάσει δυο βαν με τον τότε σύνδεσμο των ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ και πήραμε την απόφαση αφού δεν μπορούσαμε να πάμε στο ΟΑΚΑ, να πάμε στη Ναύπακτο να δούμε τη γυναικεία ομάδα του ΠΑΣ για το πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΒΔΕ. Μετά πηγαίναμε στη Λιμνοπούλα, σε κανα κοντινό εκτός έδρας και δεν κρύβω ότι ήρθα πιο κοντά με την ομάδα. Πήγα αρκετές φορές και σαν οδηγός την ομάδα με το βαν και όταν το καλοκαίρι του 2015 αποχώρησε η προηγούμενη διοίκηση (Γιάννης Παπαδόπουλος - Σταύρος Βλάχος κ.α.), που πήγαν στο IBC, βρεθήκαμε και αναλάβαμε το τμήμα όταν ήταν στην Α2. Ήταν στον Βόρειο όμιλο με νεανική ομάδα, με αρκετά κορίτσια από τις υποδομές».

-Το δέσιμο που άρχισε σταδιακά της ομάδας με τον κόσμο ήταν λόγω της οπαδικής σου προέλευσης ή ο κόσμος είδε κάτι αγνό στο εγχείρημα;

«Και τα δυο. Κατάφερα και τράβηξα κόσμο και ήταν αυτό το αγνό που έκανε τον κόσμο να έρθει κοντά στην ομάδα. Πολλά κορίτσια δεν έπαιρναν ούτε ένα ευρώ, έπαιζαν για τη φανέλα, για τον κόσμο. Έπειτα υπάρχει μια ομάδα ατόμων που πάντα πίστευε ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι ένας μεγάλος αθλητικός σύλλογος και δεν πρέπει να μείνει μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά να δημιουργηθούν κι άλλα τμήματα».

-Ποια είναι η συνεργασία σας ως διοικούσα επιτροπή της γυναικείας ομάδας με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιώργο Οικονόμου; 

«Η συνεργασία μας είναι άψογη, υπάρχει κατανόηση, εμπιστοσύνη, αμοιβαία εκτίμηση. Μη ξεχνάμε και το νομικό πλαίσιο ότι οποιαδήποτε «στραβή» γίνει βαραίνει τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη. Το ότι μας εμπιστεύεται τόσα χρόνια, κάτι δείχνει».

-Πώς μπορεί να σταθεί μια ομάδα στην Α1 χωρίς οικονομικά ανοίγματα και αν είναι εύκολο για έναν μικρομεσαίο επιχειρηματία να κρατήσει μια ομάδα;

«Αμφιβάλλω αν αυτό το πράγμα που έχουμε κάνει, είχε άλλο όνομα εκτός του ΠΑΣ Γιάννινα, θα πετύχαινε. Η οικονομική πλευρά είναι μια συνάρτηση της προβολής, του γεμάτου γηπέδου, του brand name. Aλλιώς είναι να βγεις και να πεις έξω για τον ΠΑΣ Γιάννινα που έχει την ποδοσφαιρική προέκταση και το ξέρουν οι πάντες και αλλιώς να βγεις να πεις κάτι άλλο. Με τα περισσότερα σωματεία έχουμε και καλές σχέσεις. Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που τρέχουμε και αυτό έχει γίνει σαν δεύτερη δουλειά για εμάς. Έχουμε μεγάλη βοήθεια από τον κόσμο με τα εισιτήρια, τις κάρτες διαρκείας. Υπάρχουν επιχειρήσεις που στηρίζουν με δωρεές την προσπάθειά μας, οι ακαδημίες που ρολάρουν. Εμείς το έχουμε φτιάξει ώστε να απλώνουμε τα πόδια μας μέχρι εκεί που φτάνει το σεντόνι, όχι παραέξω. Επειδή υπάρχει μια ραγδαία αύξηση του μπάτζετ στην υπόλοιπη Α1 γυναικών, αν δεν τα καταφέρουμε, δεν θα υποθηκεύσουμε ούτε το μέλλον του Συλλόγου ούτε τη δική μας υπόσταση. Εμείς θα πάμε μέχρι εκεί που μπορούμε».

-Για να έχει μια αξιοπρεπή πορεία μια ομάδα της Α1 Γυναικών περίπου πόσο είναι το μπάτζετ που χρειάζεται;

«Δεν θα πω το δικό μας, εμείς έχουμε από τα οικονομικότερα μπάτζετ της κατηγορίας. Υπάρχουν ομάδες και δεν μιλάω για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, που έχουν πάνω από 200.000 ευρώ μπάτζετ».

Πώς πάρθηκε αυτή η θέση στο FIBA Euro Cup; 

«Η Ελλάδα φέτος έβγαζε μια ομάδα στην Ευρωλίγκα και τέσσερις στο Euro Cup. Eφόσον ο Ολυμπιακός δήλωσε στην Ευρωλίγκα, έβγαιναν οι υπόλοιπες τέσσερις. Οπότε εμείς στην ουσία καταλάβαμε την τέταρτη θέση, ο Ηρακλής που ήταν έκτος βγήκε στη θέση των Εσπερίδων Καλλιθέας που ήταν η τρίτη ομάδα του πρωταθλήματος».

Οι ημερομηνίες για τα προκριματικά και τους ομίλους: «Η κλήρωση είναι στις 18 Ιουλίου στο Μόναχο και οι αγώνες στα προκριματικά είναι στις 19 και 26 Σεπτεμβρίου. Μέσα στον Οκτώβριο αρχίζουν οι όμιλοι».

-Ποιοι είναι οι συμπαραστάτες σου και ποιους θες να ευχαριστήσεις για όλα αυτά τα χρόνια; 

«Ο NO 1 συνεργάτης μου στην ομάδα είναι ο Γιάννης Ζήκος. Αν εγώ τρέχω ένα, αυτός τρέχει εκατό! Κάνει μεγαλύτερη δουλειά από μένα στην καθημερινότητα της ομάδας, το θέλει, το μπορεί. Δυο παιδιά που είναι πιστοί στρατιώτες της ομάδας είναι ο Άγγελος Καχριμάνης και η Δανάη Χήτα, παρά το ότι λόγω δουλειάς ή οικογένειας υπήρχαν διαστήματα που αποτραβήχτηκαν, πάντα όταν η ομάδα τους χρειαζόταν ήταν εκεί. Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στον Χάρη Λαζάνη που ήταν πάντα δίπλα μας είτε ως νομικός, είτε ως μέλος της Διοικούσας Επιτροπής. Επίσης, ο Γιώργος Μακόπουλος που είναι ο πιο αφανής, η παρουσία του είναι υπερπολύτιμη».

-Γιατί δεν συνεχίστηκε η συνεργασία με τον αδερφό σου Μάριο Μιχαήλ, ποια ήταν τα κριτήρια της επιλογής του Στέφανου Πέρκου και τι προσδοκά η διοίκηση από τον νέο προπονητή;

«Με τον Μάριο έγιναν δυο πράγματα. Το πρώτο είναι ότι υπάρχει και εκτός μπάσκετ ένας φόρτος εργασίας, καθώς είμαστε μαζί και στην οικογενειακή επιχείρηση, γεγονός που θα τον δυσκόλευε, ειδικά τώρα που θα υπάρχουν ευρωπαϊκά ταξίδια, η προετοιμασία της ομάδας και λοιπά. Ο δεύτερος λόγος ήταν επειδή ο Μάριος είναι ευσυνείδητος και τίμιος -κάποιοι άλλοι στη θέση του θα την είχαν «ψωνίσει»- μας είπε ότι ίσως να μην είναι έτοιμος, ότι δεν το έχει ξανακάνει, η ομάδα πρέπει να στηθεί από την αρχή, να κάνει προετοιμασία. Ο Μάριος ήταν προπονητής στις υποδομές και βοηθός του Δουβίτσα ένα χρόνο. Ο νέος κόουτς Πέρκος τα τελευταία είκοσι χρόνια ήταν σε ανδρικές ομάδες της Basket League, της Εlite League, επαγγελματίας, καθηγητής στα ΤΕΦΑΑ, με μεταπτυχιακά, διδακτορικά στη φυσική κατάσταση και τη ψυχολογία. Εδώ και είκοσι χρόνια δεν δούλεψε σε γυναικείο, αλλά οι παραστάσεις που έχει είναι μεγάλες και στο δια ταύτα το μπάσκετ είναι ίδιο. Βρεθήκαμε στη Θεσσαλονίκη, τα βάλαμε κάτω και εμένα με κέρδισε όταν μου ζήτησε από μόνος του να ασχοληθεί με τα τμήματα υποδομής, τους προπονητές εκεί και τις παίκτριες».

-Πέραν της ευρωπαϊκής συμμετοχής, ποιους στόχους θέτει η διοίκηση για την ομάδα την ερχόμενη σεζόν; 

«Στόχος είναι να παίξουμε ωραίο μπάσκετ, να το ευχαριστηθεί ο κόσμος, να έρχεται στο γήπεδο και να περνά καλά με αυτό που βλέπει και να πλασαριστούμε όσο το δυνατόν ψηλότερα γίνεται. Πέρυσι ο στόχος ήταν η εξάδα, βγήκαμε έκτοι στην κανονική διάρκεια και πέμπτοι στα Play off. Δεν θα λέγαμε όχι σε κάτι ανάλογο, αλλά και έβδομοι να βγούμε δεν θεωρώ ότι θα είναι καταστροφή και αποτυχία. Το να βγεις δέκατος και να μπλέξεις, εκεί θα αναλάβουμε όλοι το βάρος των ευθυνών γιατί δεν θα έχουμε πάει καλά».

-Παραμένει στόχος η πρόκριση για τρίτη φορά σε ένα Final Four και γιατί όχι η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος;

«Το Κύπελλο είναι και λίγο τύχη στην κλήρωση, αν προκύψει παιχνίδι εντός ή εκτός έδρας. Εφόσον είσαι τυχερός, μετά είναι και η σοβαρότητα που επιδεικνύεις και η προσήλωση στο στόχο. Ποτέ δεν θα λέγαμε όχι σε μια διάκριση, να πάμε να παίξουμε ένα τελικό. Βέβαια φέτος ίσως θα είναι η πιο δύσκολη και ανταγωνιστική Α1 των τελευταίων ετών. Ο Αθηναϊκός έρχεται με πολλή φόρα να μπει σφήνα στους δυο μεγάλους, ο Πανσερραϊκός έρχεται με φόρα με μεγάλο μπάτζετ, υπάρχουν ο ΠΑΟΚ και ο Ηρακλής, οι αθηναϊκές παραδοσιακές δυνάμεις (Εσπερίδες, Πρωτέας). Θα είναι δύσκολο αλλά αν εμείς έχουμε πίστη στη δουλειά μας και στις ικανοτητές μας, ξέρουμε τι παίκτριες έχουμε πάρει φέτος και ότι θα έχουμε καλή ομάδα».

Ήδη ανανέωσε η ομάδα με τις Δαμουλάκη, Ξανθοπούλου, Σαρηγιαννίδου και απέκτησε τις Τριανταφύλλου, Άρτσερ, Κέρναλ, Γουάλας και Ντούρβα. Πόσες μεταγραφές θα γίνουν συνολικά και γίνονται νωρίς με βάση τον σχεδιασμό ή λόγω της ευρωπαϊκής συμμετοχής;

«Έτσι λειτουργεί το σύστημα, πρέπει να κλείσεις όσο πιο νωρίς. Δεν υπάρχει πληθώρα παικτριών, ειδικά στην ελληνική αγορά, που να το δουν επαγγελματικά και αυτές που το βλέπουν επαγγελματικά δεν φεύγουν από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Είναι πολύ δύσκολο να πείσεις τα κορίτσια να έρθουν στην Επαρχία. Πρέπει να πληρώσεις υπεραξίες, να δώσεις πράγματα, κίνητρο. Εμείς το κίνητρο που δίνουμε είναι ότι επενδύουμε στις Ελληνιδες γιατί και στη χρονιά με προπονητή τον κ. Μαργαρίτη και την περσινή χρονιά οι Ελληνίδες ήταν πρωταγωνίστριες στην ομάδα. Στη περσινή σεζόν αν πάρετε τις δέκα καλύτερες Ελληνίδες σε ranking, οι τέσσερις ήταν του ΠΑΣ Γιάννινα. Πρώτη ήταν η Σαρηγιαννίδου, τρίτη η Πηλακούτα, έκτη η Μαρίνη και δέκατη η Πράπα».

-Κατά το παρελθόν βλέπαμε αρκετούς παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα να έρχονται στα παιχνίδια. Υπάρχει σχέση με τη διοίκηση του ποδοσφαιρικού ΠΑΣ Γιάννινα και έχετε μιλήσει με τον κ. Χριστοβασίλη για διοικητικά πράγματα; 

«Μόνο όταν βρεθήκαμε δυο-τρεις φορές έξω από το γήπεδο. Είχα δει στην Έκθεση Οικοδομή τον Γιάννη Χριστοβασίλη που ήταν από την εταιρεία του και εγώ σαν επαγγελματίας και μιλούσαμε για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Για μένα είμαστε ένας σύλλογος. Θα είναι μεγάλη μου χαρά να είναι στο γήπεδο μόνιμα και αν οι υποχρεώσεις το επιτρέπουν, δυο-τρεις παίκτες από την ποδοσφαιρική ομάδα, δυο-τρεις παίκτριες του βόλεϊ, εκπροσώπους των ομάδων. Έτσι συσφίγγονται οι σχέσεις σε ένα σύλλογο». 

-Για το ανδρικό τμήμα μπάσκετ του ΠΑΣ Γιάννινα:

«Εμείς είμαστε στο γυναικείο, φέτος τρυπήσαμε και το ταβάνι μας. Για το ανδρικό τμήμα του ΠΑΣ Γιάννινα, η ομάδα έφτασε στην Α2, δεν κατέβηκε, επαναδραστηριοποιήθηκε εδώ και δυο χρόνια, έπαιξε στη Β’ ΕΣΚΑΒΔΕ, ανέβηκε στην Α’ είχε την ατυχία να παίζει στο πιο δύσκολο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών, έπεσε κατηγορία. Βέβαια είναι μια προσπάθεια με νέα παιδιά, φοιτητές και ο Γιώργος Τσίρμπας τρέχει μόνος του».

-Αυτό που γίνεται στο γυναικείο θα μπορούσε να γίνει και στο ανδρικό; 

«Αν βρεθούν οι άνθρωποι ναι, από μόνο του δεν γίνεται».

-Για την άνοδο του Βίκου στην Elite League: 

«Αν το δεις κοντόφθαλμα θα πεις να μην ανέβει ο Βίκος, να πέσει ο ένας, να διαλυθεί ο άλλος. Όχι! Το ζήτημα είναι να έχεις ένα δυνατό μπάσκετ στην περιοχή. Το ότι ανέβηκε ο Βίκος είναι ένα βήμα ότι το τοπικό μπάσκετ θα έχει προβολή, θα έχει μια φωνή, θα έχει μια καλύτερη παρουσία στα κέντρα αποφάσεων, θα έρθουν παίκτες επιπέδου που δεν τους έχουμε ξαναδει. Θα έρθουν ομάδες σαν τον Ηρακλή. Έτσι αναβαθμίζεται το άθλημα στην πόλη».

-Τι πιστεύεις ότι έφταιξε περισσότερο και υποβιβάστηκε ο ποδοσφαρικός ΠΑΣ Γιάννινα στη Super League 2; Η απειρία, η έλλειψη του πατρός Χριστοβασίλη ή ότι κάποια λάθη η ομάδα δεν μπόρεσε να τα γλιτώσει; 

«Είναι ένας συνδυασμός γεγονότων. Ξεκίνησε στραβά η χρονιά παρότι ο πρώτος αγώνας με την Κηφισιά έληξε 3-0. Οι υιοί Χριστοβασίλη δεν είχαν την εμπειρία του πατέρα τους, μπορεί να έχασαν τη διαχείριση σε κάποιο σημείο, προσπάθησαν να κάνουν κάποια πράγματα και δεν τους βγήκαν. Είναι ένας συνδυασμός που οδήγησε στον υποβιβασμό του ΠΑΣ».

-Πως βλέπεις την επόμενη μέρα στον ποδοσφαιρικό ΠΑΣ; «Πολύ δύσκολη. Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπορεί να πιστεύουμε ότι πρέπει να έχει πολλά αθλήματα, να γίνει ένας πολύ-αθλητικός σύλλογος, αλλά η κορυφή της πυραμίδας είναι το ποδόσφαιρο. Αν πάει εκεί καλά μπορεί να μας συμπαρασύρει όλους. Είναι πρόβλημα για την πόλη ότι ο ΠΑΣ δεν είναι στη μεγάλη κατηγορία. Είναι τεράστιο πρόβλημα για τις καφετέριες, για τους δημοσιογράφους, για τους φιλάθλους, για τις επιχειρήσεις της πόλης, για όλους. Δυστυχώς το μαχαίρι και το πεπόνι το έχει η διοίκηση. Μακάρι οι αδελφοί Χριστοβασίλη να μπορέσουν να γυρίσουν την κατάσταση και η ομάδα να ανέβει ξανά. Αν δεν πάει καλά το ποδόσφαιρο, η μπάλα μας παίρνει όλους, δεν είναι καλή η ψυχολογία στον κόσμο».

-Για το γεγονός ότι δεν βρίσκεται ένας άνθρωπος να αγοράσει την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα:

«Δεν ξέρουμε πρώτον τα οικονομικά δεδομένα. Ο κάθε επιχειρηματίας από τα Γιάννενα, δοκάρι και μέσα αν μπει η μπάλα θα γίνει Θεός, δοκάρι και έξω μπορεί να τον βρίζει όλη η πόλη. Να έχεις βάλει τα λεφτά, την υπόστασή σου... Το βιώσαμε στο γυναικείο μπάσκετ ένα διάστημα που ακούστηκαν πολλά για εμάς. Μπορεί ένας επιχειρηματίας να μη θέλει να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο, είναι ψιλοστιγματισμένο σαν άθλημα. Ο καλύτερος άνθρωπος να είσαι μπορεί να σουν πουν ότι είσαι λαμόγιο, ότι πας να κάνεις μπίζνα».

-Πότε θα κυκλοφορήσουν οι κάρτες διαρκείας και σε τι τιμές κυμαίνονται;

«Για τα διαρκείας θα βγει ανακοίνωση σήμερα Δευτέρα ή αύριο. Οι τιμές είναι ίδιες με πέρυσι παρότι οι υποχρεώσεις της ομάδας είναι αυξημένες λόγω Ευρώπης και αναβάθμισης του ρόστερ. Πήραμε την απόφαση να αφήσουμε τις τιμές ίδιες, να βοηθήσουμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο.Το μεμονωμένο εισιτήριο των αγώνων θα είναι πιο ακριβό για να δώσουμε κίνητρο στον κόσμο να αγοράσει διαρκείας. Το διαρκείας θα ισχύει για το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο, για το Ευρωπαϊκό θα υπάρχει ένα έξτρα εισιτήριο που και πάλι θα έχουν προτεραιότητα οι κάτοχοι διαρκείας. Πέρυσι διαθέσαμε πάνω από 300 κάρτες διαρκείας. Φέτος το Νέο Κλειστό θα φτάσει τις 500 θέσεις λόγω και του Βίκου που θα είναι στην Α2 και του ευρωπαϊκού μας παιχνιδιού, θα γίνουν κάποιες παρεμβάσεις. Υπάρχει κόσμος που μπορεί να αγοράσει διαρκείας να μας βοηθήσει και να δει μόνο ένα-δυο παιχνίδια. Έχουμε και μια μαγιά φιλάθλων που βρέξει-χιονίσει, χάσει-κερδίσει η ομάδα θα είναι εκεί, αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη. Αυτή η ομάδα έπαιζε κάποτε στη Λιμνοπούλα με 25-30 άτομα και τώρα έχει ένα πυρήνα που μόνιμα είναι εκεί».

-Για τη στήριξη του κόσμου στη γυναικεία ομάδα και εάν το Νέο Κλειστό τελικά είναι μικρό να τον χωρέσει:

«Στον κόσμο να πούμε ένα ευχαριστώ για τη στήριξη όλα αυτά τα χρόνια και την οικονομική μέσω των εισιτηρίων και τη στήριξη στο γήπεδο με τη φωνή και τον παλμό του. Έχουμε καταφέρει όλη η Ελλάδα στο γυναικείο Μπάσκετ να μιλάει για την έδρα του ΠΑΣ,τους θέλουμε δίπλα μας και φέτος. Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση και δράση γιατί θέλουμε η ομάδα να μην είναι μόνο στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, αλλά να έχει και ένα κοινωνικό προφίλ. Τα κορίτσια και εμείς τους θέλουμε δίπλα μας και φάνηκε ειδικά στα τελευταία ματς που γέμισε ασφυκτικά το γήπεδο με ΠΑΟΚ και Ηρακλή. Όσο για το γήπεδο αποδείχτηκε μικρό στο ματς με τον Ηρακλή, με το Νέο Ρύσιο κάποτε, στα φιλικά της Εθνικής με την Κροατία και τη Δανία και θα αποδειχθεί μικρο και στα προσεχώς»…

-Για την ανακοίνωση του Σ.Φ. ότι η ομάδα σέβεται το έμβλημα και σε αντιδιαστολή με το ποδόσφαιρο και όσα γίνονται. Αυτό κερδήθηκε με τα χρόνια, είναι αποτέλεσμα των ανθρώπων που είστε εκεί μιας και υπάρχει αυτό το δέσιμο και των παικτριών με την κερκίδα;

«Αυτό που λέει η ανακοίνωση ότι το θεωρούμε παιδί μας, είναι πολλά παιδιά από τον Σύνδεσμο που ακολουθούν το τμήμα από την αρχή, από την εκδρομή στη Ναύπακτο. Φέτος θα μπορούσαμε να διώξουμε μια ξένη, να γλιτώσουμε λεφτά, να μην τρελαθούμε να βγει πέμπτη η ομάδα αλλά εμείς το πήγαμε μέχρι τέλους. Σεβόμενοι το σήμα που κουβαλάμε, το brand name και τον κόσμο που μας ακολουθεί και μας στηρίζει. Και οι δυο παίκτριες που θα έρθουν τώρα είναι κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση, να δώσουμε χώρο στα δικά μας κορίτσια, να κάνουμε την ομάδα πιο κοντά στο τοπικό Μπάσκετ, να έρθει πιο κοντά με το γιαννιώτικο στοιχείο και να δεθεί κι άλλο ο κόσμος με την ομάδα».

Σχολιασμος