Γιορτή για το γιαννιώτικο μπάσκετ ο αγώνας με τη Σάσσαρι (video)

13.09.2024 Αναγνώστηκε 823 φορές #Μπάσκετ

Σε ρυθμούς του αγώνα με την ιταλική Ντιναμό Σάσσαρι την ερχόμενη Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου (20.30) στο Νέο Κλειστό κινούνται στον ΠΑΣ Γιάννινα, με τη γυναικεία ομάδα να είναι έτοιμη για το πρώτο ευρωπαϊκό ραντεβού στην ιστορία της. Εξάλλου, ο συγκεκριμένος αγώνας χαρακτηρίστηκε ως γιορτή και κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο προπονητής Στέφανος Πέρκος, ο αντιπρόεδρος της Δ.Ε. Γιάννης Ζήκος, η αρχηγός Ντίνα Σαρηγιαννίδου, η παίκτρια Τζίλιαν Άρτσερ και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργος Οικονόμου.

 

Γιορτή για το γιαννιώτικο μπάσκετ ο αγώνας με τη Σάσσαρι (video)
Γιωτίτσας
Νίκος Γιωτίτσας

Στην ομάδα της Ηπείρου ετοιμάζονται πυρετωδώς για τον πρώτο αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα με την Ντιναμό Σάσσαρι για τα προκριματικά του Eurocup των γυναικών, στον οποίο οι φίλαθλοι του ΠΑΣ Γιάννινα αναμένεται να δώσουν βροντερό παρών με τραγούδια, συνθήματα και τον μοναδικό τους παλμό που δίνουν εδώ και τόσα χρόνια.

 Πέρκος:«Θα μετρήσει η διάθεση των παικτριών» 

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας Μπάσκετ του ΠΑΣ Γιάννινα Στέφανος Πέρκος ανέφερε πως σε αυτό το παιχνίδι θα μετρήσει η διάθεση των παικτριών αλλά και πως η προετοιμασία αν και είχε δυσκολίες, κύλησε σε καλή βάση.

Αναλυτικά:

«Οφείλω να συγχαρώ τη διοίκηση, τους κυρίους Μιχαήλ και Ζήκο, θεωρώ ότι η διοίκηση έχει τον πρώτο λόγο και μετά ακολουθούν προπονητής και παίκτριες. Να συγχαρώ το περσινό προπονητικό επιτελείο που είναι δίπλα στην ομάδα, τον Μάριο Μιχαήλ και τον Γιώργο Καρατζένη.

Ευχαριστώ τα κορίτσια που ήταν πέρυσι στην ομάδα, έχει αλλάξει φέτος το ρόστερ. Συγχαίρουμε την αρχηγό μας Ντίνα Σαρηγιαννίδου για την περσινή χρονιά. Πιστεύουμε και φέτος θα είναι αρωγός και πρωτεργάτης.

Πάντα κάθε προετοιμασία έχει τις δυσκολίες της, λειτουργούμε σε καλή βάση, είχαμε μικρό διάστημα να προετοιμαστούμε για την Σάσσαρι, θεωρώ φτάσαμε με τη βοήθεια των προπονητών και του προπονητή φυσικής κατάστασης φτάσαμε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Σε αυτό το παιχνίδι με την Σάσσαρι, μετράει πολύ περισσότερο η διάθεση, η εικόνα που θα δείξουν τα κορίτσια, η εικόνα στον κόσμο, στοιχεία πιο πολύ ψυχολογίας παρά τακτικής. Θα είναι μια γιορτή ουσιαστικά για το γιαννιώτικο μπάσκετ και μια επιβράβευση για όλα τα προηγούμενα χρόνια».

Σαρηγιαννίδου: «Να χαρούμε το παιχνίδι»

Παρούσα στις χαρές, τις λύπες, στα πέτρινα χρόνια αλλά και στις επιτυχίες είναι η αρχηγός του ΠΑΣ Γιάννινα Ντίνα Σαρηγιαννίδου και η συμμετοχή της ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αποτελεί μια δικαίωση και για την ίδια. Η αρχηγός των κυανόλευκων τόνισε πως στο συγκεκριμένο παιχνίδι με τη Σάσσαρι θα παίξει ρόλο η ενέργεια μιας και ούτε η ιταλική ομάδα είναι απόλυτα έτοιμη.

Αναλυτικά:

«Προετοιμαζόμαστε δυνατά, προσπαθούμε να βάλουμε καινούργια πράγματα σε μικρό χρονικό διάστημα που σε κανονική προετοιμασία, αν δεν υπήρχε αυτό το ματς, θα ήταν πιο ήρεμα τα πράγματα αυτή την περίοδο. Οι κοπέλες είναι εκπληκτικές, έχουν ενέργεια. Αυτό θα κάνει τη διαφορά ποιος θα έχει περισσότερη ενέργεια στο ματς. Ούτε η ιταλική ομάδα είναι 100% έτοιμη όπως θα δείξει στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματός της».

Για το πώς περιμένουν το παιχνίδι: «Ανυπομονούμε για το ματς αυτό. Πιστεύω θα ζήσουμε στιγμές που δεν έχουμε δει ξανά κι εγώ δηλαδή στα πέτρινα χρόνια που ήμουν στην ομάδα. Το ματς είναι να το χαρούμε όλοι, μια γιορτή για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Δεν χρειάζεται άγχος».

Από την πλευρά της η παίκτρια του ΠΑΣ Τζίλιαν Άρτσερ δήλωσε χαρούμενη που βρίσκεται στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ζήκος: «Ο κόσμος θα είναι εκεί»

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Δ.Ε. του ΠΑΣ Γιάννινα και από τους πρωτεργάτες της γυναικείας ομάδας Γιάννης Ζήκος εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι ο κόσμος του ΠΑΣ θα είναι παρών, ενώ στάθηκε στο ότι η κίνηση των καρτών διαρκείας είναι σε πιο ικανοποιητικό επίπεδο από τα προηγούμενα χρόνια.

Αναλυτικά:

«Είναι ένα σημαντικό γεγονός για εμάς, το είχαμε από πέρυσι στους στόχους. Είναι δύσκολο το οργανωτικό, πολλές υποχρεώσεις να γίνουν, πράγματα να αλλάξουν στο γήπεδο, στη δική μας δομή. Υπάρχει πρόστιμο αν δεν κάνεις κάποια πράγματα. Πιστεύω θα ανταποκριθούμε. Το ματς είναι δύσκολο».

Για την κίνηση των εισιτηρίων: «Η κίνηση των εισιτηρίων είναι πολύ καλή. Την πρώτη μέρα πουλήθηκαν 150 εισιτήρια, τα διαρκείας έχουν πάει καλά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ξέρουμε ότι ο κόσμος θα είναι εκεί, δεν χρειάζεται να κάνουμε κάλεσμα».

Οικονόμου: «Δικαίωση για τη Διοικούσα Επιτροπή»

Έκκληση στους φιλάθλους να είναι κόσμιοι στο παιχνίδι της Τετάρτης απηύθυνε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργος Οικονόμου που τόνισε ότι η γυναικεία ομάδα έχει κάνει μια αλματώδη εξέλιξη και αποτελεί δικαίωση για τη Διοικούσα Επιτροπή η συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αναλυτικά:

«Είναι ιστορικό παιχνίδι. Μια γιορτή για όλους, για τα παιδιά, για τις αθλήτριες. Να κάνω έκκληση στους φιλάθλους να είναι κόσμιοι. Να ενθουσιαστούν, να χαρούν αλλά να μη δημιουργήσουν κανένα θέμα γιατί όλα είναι αυστηρά. Εμείς θα το ζήσουμε, θα είναι μια γιορτή, θα παίξουμε με μια δύσκολη ομάδα αλλά πρέπει όλοι να το χαρούμε».

Για το ότι η ομάδα λαμβάνει μια πρωτοφανή στήριξη από το κοινό της πόλης: «Αποτελεί μια δικαίωση για τη Διοικούσα Επιτροπή που έφεραν κι άλλους φιλάθλους στο γυναικείο μπάσκετ. Έχει μια αλματώδη εξέλιξη και είναι δικαίωση να ζήσουν ένα ευρωπαϊκό ταξίδι. Ζήσαμε ένα ευρωπαϊκό ταξίδι στο ποδόσφαιρο και τώρα στο Μπάσκετ. Είναι σημαντικό για τα Γιάννενα».

Για το ποια είναι τα εχέγγυα να φτάσουν κι άλλα τμήματα ψηλά: «Σαν διοίκηση έχουμε επτά τμήματα, 1000 παιδιά. Χωρίς Διοικούσες Επιτροπές δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει τίποτα. Συνεργαζόμαστε άψογα σε όλα τα αθλήματα. Η κάθε Διοικούσα Επιτροπή που είναι ουσιαστική, κινεί με άψογο τρόπο το τμήμα της».

 

Σχολιασμος