Τη Σάσσαρι υποδέχεται ο ΠΑΣ στο πρώτο ευρωπαϊκό ραντεβού

18.09.2024 Αναγνώστηκε 655 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Iστορική είναι η σημερινή μέρα για το ηπειρώτικο μπάσκετ και τον γιαννιώτικο αθλητισμό, καθώς η γυναικεία ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχεται στις 20.30 στο Νέο Κλειστό την ιταλική Ντινάμο Σάσσαρι στο πρώτο παιχνίδι των προκριματικών του Euro cup των γυναικών.

Τη Σάσσαρι υποδέχεται ο ΠΑΣ στο πρώτο ευρωπαϊκό ραντεβού

Η γυναικεία ομάδα είναι συνεπής στα μεγάλα ραντεβού και στις προκλήσεις που της εμφανίζονται τα τελευταία χρόνια, καθώς έχει πάρει μέρος σε δυο Final Four του Κυπέλλου Ελλάδος και την περασμένη σεζόν τερμάτισε στην 5η θέση του πρωταθλήματος, την οποία και κατέκτησε μετά από δυο νίκες κόντρα στον Ηρακλή στα play off. 

Το μεγάλο, όμως, όνειρο έγινε πραγματικότητα με  τη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με τον ΠΑΣ να ετοιμάζεται να γράψει ιστορία, έχοντας στο πλευρό του τον μοναδικό και ανεπανάληπτο κόσμο του. 

Πέρα από το γεγονός ότι η σημερινή αναμέτρηση είναι γιορτή για το γιαννιώτικο μπάσκετ, οι παίκτριες του Στέφανου Πέρκου είναι αποφασισμένες να τα δώσουν όλα στο παρκέ χωρίς άγχος και με την ώθηση του κόσμου να αγωνιστούν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ενόψει και του επαναληπτικού στις 25 Σεπτεμβρίου στη Σαρδηνία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η χωρητικότητα του Νέου Κλειστού είναι πλέον 518 θέσεις στην κερκίδα.

Το ρόστερ του ΠΑΣ και η Σάσσαρι

Οι παίκτριες του ΠΑΣ Γιάννινα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την ιταλική ομάδα και αποτελούν το ροστερ της είναι οι Γεωργία Δαμουλάκη (Point guard), Τζανίκα Γκρίφιθ Γουάλας (Shooting Guard), Ελένη Γιωτίτσα (Forward), Ντίνα Σαρηγιαννίδου (Forward), Φελίσια Ντούρβα (Guard), Γεωργία Τριανταφύλλου (Center), Άννα-Μαρία Παπανικολάου (Point Guard), Στέλλα Ξανθοπούλου (Forward), Χριστίνα Θεοδώρου (Guard), Τζίλιαν Άρτσερ (Center) και Ντέζιρε Κέρναλ  (Power Forward).

Η γυναικεία ομάδα της Σάσσαρι ιδρύθηκε στις 26 Ιουνίου 2020 και αγωνίζεται στην Serie A1. Τα αστέρια της ομάδας είναι οι Silvia Pastrello, Chiara Grattini, Sparkle Taylor, Ana-Marija Begic, ενώ προπονητής της ομάδας είναι ο 49χρονος ιταλός Antonello Restivo. 

Έγκαιρα στο Νέο Κλειστό

Όπως τόνισε, η Διοικούσα Επιτροπή η θύρα του Νέου Κλειστού θα ανοίξει στις 19:15 και παρακαλεί τον κόσμο για την έγκαιρη προσέλευσή του για την αποφυγή συνωστισμου κι εντάσεων.

Επίσης, καλεί τους κατόχους διαρκείας silver και gold να έχουν τις κάρτες διάρκειας μαζί τους.

Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί μέσω livestreaming

 

Σχολιασμος