Livestreaming ΠΑΣ Γιάννινα- Ντινάμο Σάσσαρι (TEΛΙΚΟ) 63-80

18.09.2024 Αναγνώστηκε 695 φορές

Δείτε παρακάτω σε ζωντανή μετάδοση από το κανάλι της FIBA την ιστορική αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με την ιταλική Ντινάμο Σάσσαρι για τον πρώτο αγώνα των προκριματικών του Euro cup.

Livestreaming ΠΑΣ Γιάννινα- Ντινάμο Σάσσαρι (TEΛΙΚΟ) 63-80

Iστορική είναι η σημερινή μέρα για το ηπειρώτικο μπάσκετ και τον γιαννιώτικο αθλητισμό, καθώς η γυναικεία ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχεται στο Νέο Κλειστό την ιταλική Ντινάμο Σάσσαρι στο πρώτο παιχνίδι των προκριματικών του Euro cup των γυναικών.

- Πέρα από το γεγονός ότι η σημερινή αναμέτρηση είναι γιορτή για το γιαννιώτικο μπάσκετ, οι παίκτριες του Στέφανου Πέρκου είναι αποφασισμένες να τα δώσουν όλα στο παρκέ χωρίς άγχος και με την ώθηση του κόσμου να αγωνιστούν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ενόψει και του επαναληπτικού στις 25 Σεπτεμβρίου στη Σαρδηνία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η χωρητικότητα του Νέου Κλειστού είναι πλέον 518 θέσεις στην κερκίδα.

-Οι παίκτριες του ΠΑΣ Γιάννινα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την ιταλική ομάδα και αποτελούν το ροστερ της είναι οι Γεωργία Δαμουλάκη (Point guard), Τζανίκα Γκρίφιθ Γουάλας (Shooting Guard), Ελένη Γιωτίτσα (Forward), Ντίνα Σαρηγιαννίδου (Forward), Φελίσια Ντούρβα (Guard), Γεωργία Τριανταφύλλου (Center), Άννα-Μαρία Παπανικολάου (Point Guard), Στέλλα Ξανθοπούλου (Forward), Χριστίνα Θεοδώρου (Guard), Τζίλιαν Άρτσερ (Center) και Ντέζιρε Κέρναλ  (Power Forward).

 -Βροντερό παρών από τους φιλάθλους του ΠΑΣ Γιάννινα 

52205c81-9a39-4d71-aa19-3084672906b5

Η αρχική πεντάδα του ΠΑΣ: Άρτσερ, Δαμουλάκη, Ντούρβα, Γουάλας, Σαρηγιαννίδου. Η αρχική πεντάδα της Σάσσαρι: Καραντζέλο, Ντιαλό, Γκονζάλες, Τέιλορ, Τοφολο.

Τέλος πρώτου δεκαλέπτου: ΠΑΣ Γιάννινα- Σάσσαρι 17-21

Οκτώ πόντοι για την Φελίσια Ντούρβα. Έξι πόντοι για την Τέιλορ της Σάσσαρι

Λήξη πρώτου ημιχρόνου ΠΑΣ Γιάννινα- Σάσσαρι 34-44

Ανταγωνιστική η ομάδα του ΠΑΣ στο πρώτο ημίχρονο.  Πρέπει να προσέχει τα αμυντικά ριμπάουντ, τις επιστροφές στην άμυνα, καθώς δέχεται πολλά τρίποντα στο τρανζίσιον από την ιταλική ομάδα.

Η Γουάλας έχει πετύχει 9 πόντους, η Ντούρβα 8, η Δαμουλάκη 7, η Σαρηγιαννίδου 6 και η Άρτσερ 5

Η Γκονζάλες πρώτη σκόρερ για την ιταλική ομάδα με 14 πόντους, ακολουθούν η Τέιλορ με 8, Τόφολο με 7, Νάταλι 6, Ντιαλό 4, Καράντζελο 3 και Παστρέλο 2.

Λήξη τρίτου δεκαλέπτου. ΠΑΣ Γιάννινα- Σάσσαρι 47-63

16 πόντους έφτασε η Γουάλας και 10 η αρχηγός Σαρηγιαννίδου. Γκονζάλες με 16 και Τέιλορ με 14 οι κορυφαίες των φιλοξενούμενων.

Με ένα επιμέρους 13-19 η Σάσσαρι ήταν η κυρίαρχη στο παρκέ στο τρίτο δεκάλεπτο με την Τέιλορ να δίνει πολλές λύσεις, ενώ η Γουάλας έδωσε αρκετές λύσεις επιθετικά στην ομάδα του Πέρκου μιας και σημείωσε τους 9 από τους 13 πόντους του δεκαλέπτου για τον ΠΑΣ.

Λήξη της αναμέτρησης. ΠΑΣ Γιάννινα -Σάσσαρι 63-80

Προβάδισμα πρόκρισης πήρε η Σάσσαρι για τους ομίλους του Euro cup γυναικών μετά τη νίκη με 63-80 στο Νέο Κλειστό. Τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ των παικτριών της Σάσσαρι και η έξτρα πάσα στις γωνίες πλήγωσε τα κορίτσια του ΠΑΣ που ήταν ανταγωνιστικά απέναντι σε ένα αντίπαλο με μεγαλύτερο rotation και ψηλότερα κορμιά.

Τα δεκάλεπτα: 17-21, 34-44, 47-63, 63-80

ΠΑΣ Γιάννινα (Στέφανος Πέρκος): Δαμουλάκη 7 , Γουάλας 26, Γιωτίτσα, Σαρηγιαννίδου 12, Ντούρβα 8, Τριανταφύλλου, Παπανικολάου, Ξανθοπούλου, Θεοδώρου 1, Άρτσερ 10, Κέρναλ.

Ντινάμο Σάσσαρι (Αντονέλο Ρεστίβο): Καράντζελο 12, Ντιαλό 8, Γκονζάλες 22, Γκρατίνι, Νάταλι 10, Παστρέλο 5, Τραμπανα, Τέιλορ 16, Τόφολο 7.

Σχολιασμος